FV-Expert: Etablering

Nu skapar vi restauranger för framtidens upplevelser

I samarbete med McDonald's

I år är det 50 år sedan McDonald’s etablerades i Sverige. Vilken resa vi har gjort tillsammans med våra medarbetare, franchisetagare, leverantörer, fastighetsägare och framför allt alla våra gäster!

Den första McDonald’s i Sverige öppnade 1973 i Stockholm. Då kostade en Big Mac 4,75 kr. Idag är McDonald’s Sveriges största restaurangkedja och Sveriges mest besökta restaurang. 400 000 gäster serveras dagligen på någon av våra ca 200 restauranger runt om i landet.

Mycket har hänt på 50 år och på McDonald’s vill vi alltid vara relevanta och leda utvecklingen inom branschen. 2015 påbörjades ett omfattande arbete för att kunna erbjuda gästerna en ännu bättre, mer moderna och relevant upplevelse. Vi och våra franchisetagare har gjort stora investeringar för att servera ännu bättre burgare till våra gäster genom att tillaga maten på beställning, och samtidigt har vi minskat matsvinnet. Vi har även investerat i en förbättrad serviceupplevelse där gästerna kan välja att få maten levererad hem via delivery, serverad vid bordet i restaurangen eller varför inte direkt till bilen. Och samtidigt erbjuda bekvämligheten av att kunna beställa och betala direkt i mobilen.

Samtidigt som vi har investerat över en Miljard kronor i våra befintliga restauranger, har vi sett över restaurangbeståndet – ett antal restauranger har stängts och vi har öppnat ett tjugotal restauranger de senaste åren. Arbetet har gett resultat; marknadsandelen ökar, fler och fler gäster besöker restaurangerna och strategin fungerar. Vår ambition är att öppna ytterligare 20–30 restauranger de kommande 4 åren, från Skåne till Norrbotten.

Partnerskapet med våra franchisetagare är en stor del av vår framgång, och för första gången på länge söker McDonald’s i Sverige nya franchisetagare. Vi söker driftiga personer, gärna kvinnor, som har erfarenhet av att driva framgångsrika verksamheter och som vill vara en del av ett av världens mest berömda varumärken.

Vi är ett starkt varumärke med nöjda gäster, och sättet vi säljer vår mat och dryck på idag är helt annorlunda, jämfört med starten 1973, – med digitala försäljningskanaler och en kontemporär känsla, men ambitionen är densamma: att erbjuda alla våra gäster god mat, serverad snabbt, med ett leende i en ren restaurang till ett bra pris.

Vi ser fram emot ytterligare 50 år på svenska marknaden.

Fler FV-Expert

FV-Expert: Hållbarhet

Starta rätt och gör smarta val

I samarbete med Forsen
Bygg- och anläggningssektorn står för en femtedel av Sveriges klimatpåverkan, vilket gör det nödvändigt att genomföra förändringar för att anpassa ...

FV-Expert: Skatt

Hur mycket ökar taxeringsvärdena 2025?

I samarbete med Svalner
Nästa år sätts nya taxeringsvärden för hyreshus och industrienheter. Det är hög tid att aktivt arbeta med frågan för att ...

FV-Expert: Solenergi

Gynnsamt läge för solceller efter prisras

I samarbete med EnergiEngagemang
Regeringens mål är att Sveriges elproduktion ska fördubblas de kommande decennierna. Samtidigt har priserna på solpaneler rasat. Tajmingen är därför ...

FV-Expert: Transaktion

Därför vänder transaktionsmarknaden 2024

I samarbete med Novier

Efter de senaste årens stiltje ser vi nu tydliga tecken på att transaktionsmarknaden håller på att vakna till liv. Flera faktorer pekar på att aktiviteten kommer att accelerera under 2024.

FV-Expert: Juridik

Utländska direktinvesteringar i fastigheter

I samarbete med AG Advokat

Säkerhetsfrågorna är högt upp på agendan och med en ny lag om utländska direktinvesteringar på plats behöver fastighetsbranschen snabbt ta till sig hur den berör olika transaktioner.

FV-Expert: Facility Management

Låt förvaltning och teknik samverka på riktigt

I samarbete med CBRE GLOBAL WORKPLACE SOLUTIONS (GWS)

Tekniska framsteg spelar en avgörande roll i dagens snabbrörliga fastighetsbransch. Genom automatisering och digitalisering transformeras industrin med smarta lösningar för drift, säkerhet och effektiviserade arbetsflöden. Denna artikel demonstrerar CBRE verksamhet och deras applicering av dessa verktyg som kan hjälpa er fastighet att optimera framtidens tekniska fastigheter

FV-Expert: Marknadsföring

Ny tjänst – marknadsföring till en fast kostnad

I samarbete med Property Passion
Fastighetsbranschen befinner sig just nu i mer osäkra tider där sälj och marknad ofta skalas bort. För tolv år sedan ...

FV-Expert: Projektledning

Grön kompetens kvalitetssäkrar projektet

I samarbete med Forsen
Gör rätt från början! Det är en självklar sanning inom de flesta områden. Och när man jobbar med parker och ...

FV-Expert: Kontorslokaler

Läge att se över hyresavtalen

I samarbete med Niras
För många företag är lokalkostnaderna en av de största utgifterna och eftersom de i regel har en direkt koppling till ...

FV-Expert: Besiktning

Dags att styra upp besiktningsmarknaden

I samarbete med SBR Byggingenjörerna
De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Överlåtelsebesiktningen ska upplysa en köpare om fastighetens fysiska skick. ...

FV-Expert: Fastighetsinformation

Bättre energidata ger bättre fastighetsaffärer

I samarbete med Värderingsdata
Har du tillräcklig kunskap och insikt om dina fastigheters energiprestanda och dess betydelse? Den svenska fastighetssektorn är en av de ...

FV-Expert: Juridik

Vad kostar det att säga upp en lokalhyresgäst?

I samarbete med AG Advokat

Du som fastighetsägare behöver ha godtagbara skäl för att säga upp en hyresgäst. Föreligger inte sådana skäl kan det bli …

FV-Expert: Hotellfastigheter

Hotell är tillbaka, men bankerna har inte checkat in

I samarbete med Colliers

Mycket tyder på att hotellbranschen kommer att fortsätta prestera väl och erbjuda en attraktiv riskjusterad avkastning jämfört med andra segment inom fastighetssektorn.

FV-Expert: Skatt

Avskrivningsoptimering – frigör resurser

I samarbete med Svalner

Fastighetsmarknaden har den senaste tiden präglats av ett trevande marknadsläge. I stunder då det är svårare att få ihop kalkylen för nya investeringar kan det vara intressant att titta närmare på kostnadssidan i den egna verksamheten.

Tillbaka till förstasidan