Om Fastighetsvärlden

Fastighetsvärlden har en ledande position som nyhetstjänst och analysförmedlare till fastighets- och byggbranschen i Sverige. Dessutom är vi en av de främsta konferensarrangörerna för den sektorn sedan länge. Vi är inriktade på nyheter, information och kunskap om fastighetsmarknaden och dess aktörer. Våra tjänster distribuerar vi via flera olika kanaler.

Magasinet

Fastighetsvärlden är fastighetsbranschens affärsmagasin sedan 1986. I åtta utgåvor per år granskar och bedömer vi köp och försäljningar av fastigheter på den svenska marknaden samt följer affärstrender.

I varje utgåva genomför vi en djupanalys av fastighetsmarknaden på en specifik ort. Vi följer även utvecklingen för de noterade bolagen på börsen samt förmedlar nyheter från finansmarknaden i ett urval anpassat för fastighetsbranschens specifika behov.

Flera utgåvor har också speciella teman som: bostadsutveckling, samhällsfastigheter, handelsfastigheter, proptech, fastighetsjuridik, rekrytering & kompetens etc.

Digitala magasinet
Vårt magasin finns numera även som digital utgåva, ett e-magasin. Prenumeranter på magasinet Fastighetsvärlden har även tillgång till det som digital utgåva. Prenumeranterna har då även tillgång till samtliga utgåvor i digital version flera år bakåt i tiden, en riktigt fin tillgång för att snabbt kunna ta fram en tidigare affärsanalys, ortsanalys eller liknande.

8
utgåvor om året

Nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag är Sveriges ledande media när det gäller bevakning av fastighetsbranschen. Branschens aktörer litar på Fastighetsvärlden Idag. Nyhetsbrevet har vid otaliga tillfällen varit först av alla medier, inklusive alla dagstidningar och andra nyhetsbrev, med stora nyheter. Den dagliga bevakningen har gjort Fastighetsvärlden Idag till något av branschens egen nyhetsbyrå och flera bolag har valt nyhetsbrevet som enda kanal för att få ut sina nyheter.

Tre fördelar med att välja Fastighetsvärlden Idag:

  • Först med det viktigaste. Vill du ha information om transaktioner, uthyrningar och personnytt före alla andra är vårt nyhetsbrev det självklara valet. Vi sätter en ära i att arbeta med en mängd egna nyheter och inte vara bekväma och invänta pressmeddelanden från företag.
  • Prioriterat, snabbt och kortfattat. Vi har ett tydligt fokus på fastigheter utan utfyllnad med ovidkommande nyheter från andra branscher. Dessutom prioriterar vi tydligt så att det som är allra viktigast lyfts fram. Vi gör det med tydliga rubriker så det är enkelt för läsaren att direkt förstå om det är sådant som bör läsas mer noggrant. Vi skriver kortfattat och på endast någon minuts läsning är du uppdaterad.
  • Kunskap och trovärdighet. Nyhetsbrevet görs av reportrar med lång branscherfarenhet som har ett stort kunnande och ett brett kontaktnät. Vi tar fastigheter på allvar!

Nyhetsbrevet distribueras senast kl. 08.30 via e-post i pdf-format. Börja prenumerera idag!

08:30
varje vardag

Seminarier

Fastighetsvärlden arrangerar varje år 10-14 seminarier som behandlar olika delar av fastighetsbranschen. Vi har varit föregångare i hur de ska se ut och fortsätter hela tiden att utveckla dem för att vara så attraktiva som möjligt både för de som deltar på scenen och för åhörare. Seminarierna berör utvecklingen på fastighetsmarknaden, lokalhyresmarknaden för kontor och butiker, bostadsmarknaden, hotellfastigheter, samhällsfastigheter och specialområden som till exempel proptech.

Många av seminarierna arrangeras i Stockholm, men varje år genomför vi även seminarier i Göteborg, Malmö, Uppsala samt ofta även i Linköping, Norrköping, Eskilstuna, Västerås och Örebro.

Här hittar du mer information om just nu aktuella seminarier.

10-14
seminarier om året

Fastighetsvarlden.se

Här finns branschens största digitala textarkiv med fler än 40.000 sökbara notiser. Fastighetsvarlden.se är utan tvekan den absolut mest besökta sajten av samtliga de sajter som är inriktade på information och nyheter om fastighets- och byggbranschen i Sverige.

Prenumeranter av nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag har exklusiv möjlighet till att omedelbart läsa även låsta artiklar innan de blir tillgängliga för alla. Därför rekommenderas vi en sådan prenumeration.

På sajten finns även bland annat ledare, krönikor, topplistor och affärsanalyser från pappersmagasinet. Här finns även unikt material som till exempel olika gallupar om värderare, transaktionskonsulter, vår lista över de mäktigaste i fastighetsbranschen samt delar av vår årliga lista över Sveriges största fastighetsägare med uppgifter om typ av fastigheter samt geografisk fördelning.

40k+
sökbara notiser

Veckobrevet

Varje måndag klockan 11.00 utkommer Fastighetsvärldens veckobrev. Det är ett nyhetsbrev som kostnadsfritt distribueras till tiotusentals mottagare och som innehåller ett urval av nyheter från den senaste veckan.

Gratis
kl 11.00 varje måndag