OBOS, Resona, Aspudden.
Illustrationer och foto: DinellJohansson.

Obos köper från The Other Group i Aspudden

Obos köper The Other Group:s andel i ett projekt i Aspudden, i södra Stockholm, där det ska byggas 190 lägenheter. Överenskommet pris baseras på motsvarande 18.000 kronor kvm ljus BTA bostad. Totalt värde i transaktionen är cirka 200 miljoner, enligt FV:s bedömning, varav hälften i affären nu. Resona äger den andra hälften av jv:t.

Annons

Tango var rådgivare till Obos i affären.

Obos utökar sin närvaro i Stockholm genom att planera för byggandet av cirka 190 nya lägenheter i Aspudden. Efter segdragna projektet Stadsljus i Norra Djurgårdsstaden fortsätter bolaget att spela en betydande roll i utvecklingen av Stockholms framtida bostadsmarknad.

The Other Group bildades 2007. Bolaget grundades av trion Thomas Uhlander, Jonas Amandusson och Kristian Rosendahl.

Sedan flera år tillbaka finns planer på ett nytt stadskvarter, precis intill det lilla torget vid Aspuddens tunnelbanestation.

Bostadsutvecklarna Resona och The Other Group (TOG) har tillsammans drivit fram detaljplanen för området. Nu står det klart att Obos tecknat avtal om förvärv av TOG:s halva av projektet. Överenskommen köpeskilling baseras på ett underliggande fastighetsvärde motsvarande 18.000 kronor kvadratmeter ljus BTA bostad och 4.000 kronor kvadratmeter ljus BTA lokal.

Inom ramen för projektet planeras två nya hästskoformade kvarter med cirka 190 lägenheter och lokaler i bottenplan. Obos och Resona kommer att ta stor hänsyn till det unika läget och har höga ambitioner för såväl omkringliggande miljö som arkitektonisk kvalitet.

– Det är fantastiskt roligt att vi får möjlighet att utveckla Aspudden tillsammans med Resona. Redan idag är det ett attraktivt område med småstadskaraktär, närhet till såväl bad som restauranger och Stockholms centrum. Nu kommer vi dessutom bidra med nyproducerade bostäder i varierade storlekar. Här kommer både singelhushåll och barnfamiljer att trivas, säger Sofia Ljungdahl, vd Obos Nya Hem.

Aspudden, Resona, OBOS.

Ett prioriterat mål för Obos är att sänka trösklarna till bostadsmarknaden i framför allt huvudstäderna. Därför kommer 20 procent av bostäderna i Aspudden att erbjudas med Obos Deläga, där köparen äger minst halva bostaden – och OBOS resten.

– Med Obos Deläga behöver köparen bara låna till halva bostaden, därmed halveras också kravet på kontantinsats. Obos Deläga kan därför vara ett tryggt alternativ för den som är förstagångsköpare, behöver köpa större eller saknar någon att dela köpet med, fortsätter Sofia Ljungdahl.

Fler Nyheter från förstasidan

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

SBB säljer fastigheter för 9,5 miljarder till nytt JV-bolag

Nya delägda bolaget skapar likviditet för SBB

Engelbert får inte företräda OP – inte behörig

Krisdrabbade Oscar Properties herrelöst.

Klart: Tar över restaurangen i Kungsträdgården

Rekordhyra när Maelir tecknar avtal mitt i Stockholm. FV berättar om nya verksamheten.

Bilder: AMF Fastigheters nya kontor i Mood

FV tar en titt på kontoret som delvis ligger öppet i gallerian.

Tillbaka till förstasidan