Scandic i Värtahamnen byggs om.

Niam och Scandic storsatsar i Värtahamnen

Scandic Hotels och Niams gemensamma hotellsatsning i Värtahamnen är på hela 14.500 kvm. Nu har hotellet genomgått en omfattande renovering. 40 rum har tillkommit och hotellet består nu av 323 rum vilket gör det till ett av Scandics största i Stockholm.

Annons

Scandics största hotell i Stockholm:

  1. Haymarket, 405 rum
  2. Continental, 392
  3. Grand Central, 391
  4. Malmen, 332
  5. Scandic Alvik, 324
  6. Värtan, 323
  7. Infra City, 320
  8. Victoria Tower, 299

Källa: Fastighetsvärlden

Visa faktaruta

Hotellet planeras att öppnas 10 juni 2024 och några av nyheterna i hotellet är en wellnessavdelning på våning 17, ett gym för hotellgästerna och en skybar med utsikt över Värtahamnen och Lidingö.

Lobbyn har flyttats till entréplanet och där finns även en ny restaurang för 340 gäster öppnar.

Hotellet nya namn blir Scandic Södra Kajen. Det gamla var Scandic Ariadne.

Niam äger fastigheten sedan 2016, efter att ha köpt den från Vasakronan, och att hotellet nu renoveras och byggs ut är en del i stadsutvecklingsprojektet som genomförs i Värtahamnen. Hyres- och samarbetsavtalet med Scandig löper över 24 år. Niam investerar cirka 160 miljoner kronor i renoveringen.

Rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material med en livslängd på upp till 15 år. Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM new construction på nivån Very Good. Hotelldriften certifieras enligt miljömärkningen Svanen.

– Hotellsatsningen vi gör tillsammans med Scandic i Värtahamnen blir något helt nytt i Stockholm. Det finns en brist på härliga hotell i stan för familjer med lite större barn. I kombination med vårt kommande kontorsprojekt The Dockworks som får både skybar, utomhusgym och en stor restaurang lyfter vi hela området, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare hos Niam.

Han berättar för Fastighetsvärlden att renoveringen av de tidigare 283 hotellrummen är klart och att det nu pågår arbeta med de nya rummen på våning 17 och 18 plus för de övriga ytorna där. Man arbetar även med att färdigställa de nya rummen på våning 2 och 3.

– Vi har kommit långt. Det är ett omfattande arbete. Det har nästan inte investerats något sedan hotellet öppnade för 30 år sedan. Vi byter all teknik och gör om badrummen. Behovet av en uppgradering var stort. Vi håller successivt på att lämna över till Scandic. Vårt arbete ska vara helt klart 1 maj.

Maria Valentin, distriktsdirektör, Scandic:

– Värtahamnen är ett spännande stadsutvecklingsprojekt och vi kommer att tillföra attraktivitet till området. Scandic Södra Kajen blir ett spännande tillskott till våra cirka 30 hotell i huvudstaden och vi förväntar oss intresse från både grupper och individuella affärsresenärer samt inresande turister och lokalbor i takt med att området växer.

(Texten fortsätter under bilderna)

Illustration: TMRW
Hotellet öppnar sommaren 2024. Illustration: TMRW
Illustration: TMRW
Illustration: TMRW
Illustration: TMRW
Så här är det tänkt att det ska se ut framöver i Värtan. Bonnier Fastigheter ska enligt planerna bygga ett högt kontorshus ”framför” Niams hotellbyggnad, som byggs på en utfyllnad i Värtan.
Området under produktion. Foto: Niam

Hotellfastigheten är den enda som Niam äger i Sverige för tillfället. Utanför Köpenhamn äger fondjätten en hotellfastighet med Crown Plaza som hyresgäst.

Hotellfastigheten i Värtahamnen, med fastighetsbeteckningen Rostock 1, innehåller idag både hotell, i höghusdelen, och kontor i låghusdelen. Niam arbetar nu med en fastighetsbildning där de två delarna delas, för att förenkla för bland annat en framtida försäljning.

Kontorsdelen innehåller 8.500 kvm lokaler, där Scandic hyr merparten av gatuplanet. I låghusdelen har Niam även sitt coworkingkoncept EQ om 3.000 kvm där den andra hälften snart tas i bruk. Uthyrningsgraden i kontorsdelen är 70 procent.

The Dockworks är Niams största satsning på nyproduktion av kontor någonsin räknat till yta om 32.000 kvm och investering. Bolaget är igång med den nyproduktionsdel som ligger närmast Gärdet.

Utanför hotelldelen håller Stockholms stad på med ett landutfyllnadsprojekt där Bonnier Fastigheters Pirhuset, ett kontorshöghus, ska byggas. Målningsarbetet är avklarat. Staden ska lämna över till Bonnier 2025 och året efter ska hela kajen stå klar.

Fler Nyheter från förstasidan

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Så stora är bolagen på sociala medier

Balder, Castellum och Vasakronan är störst av fastighetsbolagen på sociala medier. Men är det viktigt att synas i sociala kanaler?

Rapport: Läge och moderna kontor lockar allt mer

Balans mellan utbud och efterfrågan i Stockholms CBD. Vakansgraden fortsätter stiga på de flesta delmarknader.

“Lyssna på marknaden och på oss fastighetsägare”

Branschen samlades på FV:s seminarium Fastighetsdagen Uppsala.

Byggnaden som vann Kasper Salin-priset

Träbygge fick åtråvärt arkitektpris.

Tillbaka till förstasidan