Tobias Rönnberg, Citycon

Han ska utveckla Citycons centrum i Sverige

Tobias Rönnberg har utsetts till tjänsten som vice president, asset management Sverige på Citycon. Tobias Rönnberg har arbetat på företaget i fem år och ska nu ansvara för att vidareutveckla Citycons sex centrum i Sverige

Annons

Citycon äger, förvaltar och utvecklar multifunktionella centrum i Norden och Baltikum till ett värde av fyra miljarder euro. Med 140 miljoner besökare varje år fokuserar Citycon på vardagsnära handel i de största städerna i Norge, Finland, Sverige, Danmark och Estland.

Tobias Rönnbergs kommer från befattningen som Director, Business Development, och har tidigare haft olika roller inom företaget, däribland Nordic Manager Insights & Innovation och Leasing Manager. Han tillträder som Vice President, Asset Management den 1 maj 2024.

– Jag ser fram emot att ta mig an den nya rollen och bidra till vidareutvecklingen av vår verksamhet i Sverige. Våra centrum i Sverige har haft en positiv utveckling de senaste åren och jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med våra dedikerade team för att skapa attraktiva handels- och mötesplatser, säger Tobias Rönnberg, tillträdande Vice President, Asset Management på Citycon.

Citycon äger totalt 33 centrum i fem länder, av vilka sex finns i Sverige. I Stockholm ingår Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Åkersberga Centrum, Jakobsbergs Centrum och på västkusten Mölndal Galleria och Stenungstorg Centrum.

Tobias Rönnberg får ett huvudansvar får det svenska fastighetsbeståndet och kommer att arbeta nära koncernledningen i Finland.

– Vi är mycket glada över att Tobias tar på sig rollen som Vice President, Asset Management Sverige. Vi känner Tobias väl och han har en djup förståelse för vår verksamhet och vår strategi. Vi är övertygade om att Tobias är rätt person att följa upp våra ambitioner för Sverige, säger Helen Metsvaht, COO för Citycon.

Citycon utser samtidigt Sanna Yliniemi till Senior Vice President, Asset Management Finland, Estland och Danmark, och Håkon Tuv Dalland till Vice President, Asset Management Norge.

Den 1 april 2024 utsågs Henrica Ginström till vd för Citycon, med Helen Metsvaht som COO, Jussi Vyyryläinen som senior vice president, Leasing, Sakari Järvelä som CFO och Erik Lennhammar som CDO/CIO.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

SBB säljer fastigheter för 9,5 miljarder till nytt JV-bolag

Nya delägda bolaget skapar likviditet för SBB

Engelbert får inte företräda OP – inte behörig

Krisdrabbade Oscar Properties herrelöst.

Klart: Tar över restaurangen i Kungsträdgården

Rekordhyra när Maelir tecknar avtal mitt i Stockholm. FV berättar om nya verksamheten.

Bilder: AMF Fastigheters nya kontor i Mood

FV tar en titt på kontoret som delvis ligger öppet i gallerian.

Tillbaka till förstasidan