Svante Bengtsson och Björn Rosengren.

Svante Bengtsson blir vd på Fastator

Styrelsen i Fastator har utsett Svante Bengtsson till vd. Björn Rosengren har sedan december 2023 varit tillförordnad vd i bolaget.

Annons

– När jag åtog mig uppdraget som tf vd i december 2023 var min målsättning att snabbt kunna rekrytera in en ersättare. Svante var ett givet val men han har av personliga skäl inte haft möjlighet att acceptera erbjudandet förrän nu.
Då årsstämman senarelagts behöver jag nu prioritera mina övriga uppdrag och har därför kommit överens med styrelsens tf ordförande om att jag kommer att avveckla mina engagemang för Fastatorkoncernen, säger Björn Rosengren, tf vd Fastator.

Fastator har i många delägda bolag haft varierande kriser och det har varit stora förändringar i bolagsledningen. När 2023 summerades i bokslutet visade bolaget upp röda siffror.

Svante Bengtsson har tidigare varit vd för bolaget, men när Joachim Kuylenstierna återigen klev in som vd i bolaget augusti 2023 återgick Bengtsson som vice vd i bolaget. I januari meddelades dock att han slutar som vice vd, men att han skulle stanna kvar till sommaren 2024. Kuylenstierna avgick från som vd i december 2023 och Björn Rosengren blev då tf vd.

– Fastator har under senaste halvåret genomgått ett formidabelt stålbad med stora strukturella förändringar. Det förändrade ränteläget har påverkat flera av våra investeringar negativt. Samtidigt finns det stor potential i våra innehav som jag inte tycker återspeglas i nuvarande börskurs. Jag ser därför fram emot att, efter framgångsrika förhandlingar med obligationsinvesterarna, fortsätta arbetet med att synliggöra dessa värden, säger Svante Bengtsson, vd på Fastator.

– Fastator befinner sig sedan en tid tillbaka i en turbulent omvärld där varje investering kräver mer tid av ledning och styrelse för att tillvarata de möjligheter och utmaningar som uppstår. Svante har varit ett starkt stöd för Björn Rosengren under hans tid som tf vd. Styrelsen hyser därför stort förtroende för att han är rätt person att leda bolaget framåt. Björn har som styrelseordförande under många år varit mycket viktig för uppbyggnaden av Fastator och har under hösten lagt mycket tid och kraft på att operativt hantera bolagets utsatta situation. Jag vill därför å hela styrelsens vägnar varmt tacka Björn för hans många insatser för bolaget, säger Anders Mossberg, tf styrelseordförande för Fastator.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan