Fastighet i Jönköping. E4:an syns i bakgrunden.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Infrahubs har tecknat avtal om att sälja en ny större logistikfastighet under uppförande i Jönköping till en fond förvaltad av Blackrock.

Annons

JLL och Wistrand har varit kommersiell respektive legal rådgivare till Infrahubs. Linklaters har varit legal rådgivare till Blackrock.

Köpeskillingen är hemlig.

Parterna har tidigare gjort flera affärer med varandra.

Den nu aktuella fastigheten ligger i Södra Stigamo, Jönköping i nära anslutning till E4:an med en uthyrbaryta om cirka 20.000 kvadratmeter.

Fastigheten är anpassad för framtidens logistik gällande automatisering, miljöcertifiering och energi. Transaktionen har skett off-market.

– Efterfrågan från hyresgäster inom logistik är fortsatt hög. Detta skapar också en stark investeringsvilja inom logistikmarknaden för moderna och hållbara logistikfastigheter med bra lokalisering, långa hyresavtal och starka hyresgäster. Försäljningen till BlackRock är ytterligare ett bevis för detta och som visar att Infrahubs har ett koncept och erbjudande för framtidens logistik,” säger Andreas Ekberg på Infrahubs.

– Vi har som målsättning är att vara ledande inom hållbarhet i branschen. Det ställer krav på att vi, tillsammans med våra leverantörer, tar hänsyn till och ansvar för den ekonomiska, miljömässiga och sociala påverkan våra aktiviteter har på vår omvärld,  säger Andreas Ekberg på Infrahubs.

– Det är glädjande att kunna presentera ytterligare förvärv i linje med vår nordiska strategi där moderna logistikfastigheter spelar en viktig roll i uppbyggnaden av vår fastighetsportfölj. Jönköping har ett bra läge med goda kommunikationer till många konsumenter, och med en miljöcertifierad fastighet kommer vi kunna skapa stort värde för våra hyresgäster och investerare, säger Thorsten Slytå  Managing Director och Head of Nordic Real Estate på BlackRock.

Transaktionen förväntas slutföras i början av januari 2025.

Infrahubs är ett fastighetsbolag som ägs och drivs av Andreas Ekberg och Hans Bengtsson. Bolaget är experter på att skapa och bygga stora och effektiva logistikanläggningar för framtidens handel och distribution.

Den globala jätten Blackrock förvaltade Per den 31 mars 2023 hela 330 miljarder USD i likvida och illikvida alternativa investeringar och åtaganden för kunders räkning över hela världen.

Fler Nyheter från förstasidan

Engelbert får inte företräda OP – inte behörig

Krisdrabbade Oscar Properties herrelöst.

Klart: Tar över restaurangen i Kungsträdgården

Rekordhyra när Maelir tecknar avtal mitt i Stockholm. FV berättar om nya verksamheten.

Bilder: AMF Fastigheters nya kontor i Mood

FV tar en titt på kontoret som delvis ligger öppet i gallerian.

Riksbanken: ”Vi klarade det första testet”

Aino Bunge, vice riksbankschef, talade på Fastighetsdagen minskad inflation och förslag på reglering av företagsobligationsmarknaden.

Sofia Watt, Catellas ordf.

Watt tar klubban efter Claesson

Catella får nu en helt jämställd styrelse, vilket fortfarande är ovanligt i noterade bolag.

Debatt: Varför används inte Boverkets kreditgaranti?

Kameos Sebastian Martens Harung och Fredrik Källgren skriver debattinlägg om att AB Sverige är i kris vad gäller nyproduktion av bostäder.

Brand i klassisk byggnad i Vasastan

Brand i Areims nyförvärv – Stor insats från sju brandstationer.

Patriam Vinkelhuset

Byggstartar lyxlägenheter på Lilla Essingen

FV-intervju med vd om att våga börja byggstarta. ”För oss är framdrift viktigt.”

Han blir ny vd för Nivika

Lämnade vd-rollen på annat börsnoterat bolag den 31 januari 2024.

Taverna Brillo i konkurs, Svenska Brasserier.

Känd Stureplanskrog i konkurs

Nya delägare och stjärnkockar räckte inte. SEB Trygg Liv tappar stor hyresgäst.

Hotell vid Stureplan växer – tar över två grannlokaler

Stockholms äldsta hotell utökar bar och matsal.

Tillbaka till förstasidan