Nya Lansa köper för 1,6 miljarder från Slättö

Nya Lansa Fastigheter, som ägs av flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen, har gjort sitt första förvärv. Det omfattar sju nyproducerade bostadsfastigheter på sex tillväxtorter runt om i landet.

Affären omfattar 720 lägenheter med en total yta om 41.000 kvadratmeter. Fastighetsvärlden bedömer det underliggande fastighetsvärdet till cirka 1,6 miljarder kronor.

Säljare är Slättö I samt Slättö III.

Fastigheterna är belägna på sex orter: Karlstad (187 styck), Stockholmsområdet Knivsta och Kungsängen (totalt 100), Linköping (72), Umeå (110) och Örebro (271). I den sistnämnda staden är det det två fastigheter som förvärvas och dessa har ett värde som tillsammans gott och väl överstiger 500 miljoner i värde.

Pangea var rådgivare i affären.

Flertalet av fastigheterna är uthyrda på sedvanligt sätt men fastigheten i Kungsängen är blockuthyrd till Stiftelsen MHS Bostäder på ett kontrakt som sträcker sig till 2026.

– Affären är ett startskott för Lansa och skapar en bra plattform för fortsatt expansion. Samtliga byggnader är nyproducerade med bostäder som är helt anpassade efter dagens höga krav på utvecklade hyresrätter, kommenterar Claes Malmkvist.

Fastigheterna kommer att tillträdas under kommande sex månader.

– Vi på Slättö är nöjda med att en trygg och långsiktig ägare förvärvat våra fastigheter. Vi har tecknat ett avtal om att fortsatt sköta förvaltningen av beståndet och är tacksamma för det förtroendet från Lansa Fastigheter, säger Johan Karlsson.

Lansa Fastigheter AB är ett fastighetsbolag med långsiktig investeringshorisont inom bostäder och samhällsfastigheter. Bolaget ägs av flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen.

Lansa Fastigheter har utrustats med en styrelse bestående av fyra ledamöter från Länsförsäkringssfären. Dessutom sitter även Caesar Åfors i styrelsen, Åfors fungerar idag som VD för två noterade enfastighetsbolag och har tidigare bland annat arbetat vid Klövern.

Fastighetsvärlden Idag 2016-11-07

 

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan