Ny ordförande Fastighetsägarna Stockholm

Vice ordföranden Claes Kjellander valdes den 22 maj till styrelseordförande för Fastighetsägarna Stockholm. Han efterträder Bengt Malmegård som varit styrelsens ordförande de senaste fyra åren och styrelseledamot sedan 2000.

Claes Kjellander har en bakgrund som VD för Jones Lange LaSalle och Stenvalvet AB och dessförinnan som vice VD för Vasakronan. Närmast har han arbetat som projektchef på Apoteksgruppen. I Fastighetsägarna Stockholms styrelse representerar Claes Kjellander bostadsrättsföreningen Hamnvakten.

– Förtroendeuppdraget på Fastighetsägarna Stockholm känns mycket angeläget, säger Claes Kjellander. Fastigheter är en av de viktigaste delarna för Stockholms utveckling. Vi behöver en fortsatt utveckling av alla typer av fastigheter för att få en växande och levande stad och region. Fastighetsägarna vill bidra till denna utveckling.

– Fastigheter, särskilt bostadsfrågorna, är av avgörande betydelse för Stockholmsregionens utveckling. Vi måste få en marknad för hyresrätter som fungerar, så att människor kan flytta till Stockholm för kortare eller längre tid. Detta kräver större rörlighet i de lägenheter som finns. Men vi behöver även bygga nya bostäder i en helt annan omfattning än vi gör för att säkra Stockholms tillväxt och Stockholms plats som motor i den svenska ekonomin, avslutar Claes Kjellander.

Claes Kjellander är sedan tidigare även styrelseledamot i Fastighetsägarna Sverige samt styrelseordförande i Fastighetsägarna Service Stockholm AB (tidigare Fastighetsägarna Stockholm AB).

Fastighetsvärlden Idag 2012-05-22

 

Fler Nyheter från förstasidan

Affärsanalys

Rekordnivå för äldreboende

Eric Håkansson vid Savills har satt analyspennan i en affär med en samhällsfastighet.

De köper mer i centralt läge

”Vi känner stor lycka av att vi funnit fyra så välbelägna hus”.

Hyressmäll för enfastighetsbolag

Stor klädkedja klarar inte att betala hyran.

Klart: Köper Postens HK

Affären klar. Läs mer om köparen.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Kommer att tacka nej till flera erbjudanden framöver.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

”Tusentals handlare kan tvingas stänga igen”

”Substantiella hyreslättnader är en förutsättning för att många handelsföretag ska överleva krisen.”

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Tillbaka till förstasidan