Faksimil ur magasinet Fastighetsvärlden nr 10/2015.

Entré i Malmö nästan helt uthyrt

Trianon hyr ut en yta om 1.440 kvm till kampsportsgym och idrottsskadeklinik i Entré i Malmö, vilket ger en uthyrningsgrad på 98 procent. Därmed har Trianon fyllt upp den stora fastigheten som nästan var spöklikt tom när den förvärvades från tyska Commerz Real.

Olof Andersson har sedan Trianon förvärvade Entré 2017 lovat att fylla upp ytorna, och i en intervju med FV 2018 trodde han att det skulle vara helt uthyrt det året. Men nu börjar man alltså närma sig 100 procent.

– Vi är nästan där. Initialt 2017 var jag mer optimistisk och trodde att det skulle fortare än vad det har gjort – jag tycker allting alltid går för sakta. Men vi är väldigt glada över att vi närmar oss målet, säger Olof Andersson till Fastighetsvärlden.

Nu har Trianon tecknat ett sjuårigt hyresavtal med DCL Sports Management AB, som kommer att hyra 1.440 kvm i fastigheten Uno 5 i Entré i Malmö med inflyttning i januari 2024. I lokalen kommer hyresgästen Redline Training Center & Physioline Idrottsklinik bedriva en kombination av kampsportsgym och fysioterapi. Med det nytecknade avtalet uppgår nu uthyrningsfrekvensen i Entré till 98 procent.

Redline Training Center är en av Europas största kampsportsanläggningar för barn, ungdomar, atleter och motionärer inom brasiliansk Jiu-Jitsu, NoGi, boxning, thaiboxning och MMA. Nu spetsas konceptet genom ett samarbete med sjukgymnaster specialiserade inom idrottsmedicin hos Physioline Idrottsklink. Verksamheten har över 1.000 medlemmar.

Trianon köpte Entré för 400 miljoner kronor av tyska Commerz Real, vilket ansågs som en av de sämsta fastighetsaffärerna i Sverige, för säljaren, med ett värdefall på cirka 75 procent.

Att Entré inte längre skulle vara ett köpcentrum när Trianon tog över var Olof Andersson tydlig med vid förvärvet.

–  Vi sa ju att det var ett misslyckat köpcentrum och att det i framtiden inte längre ska vara det. Det ska vara bostadsnära handel, upplevelser, aktiviteter, kultur och samhällsservice. Nu börjar den visionen bli verklighet, säger han.

Enligt Olof Andersson rör en stor andel av förhyrningen samhällsservice med Malmö stads gymnasieförvaltning, stadens servicecentrum, Region Skånes Folktandvård, en vårdcentral, Evidia Röntgen och en plastikkirurg som hyresgäster. Utöver det finns bland annat Systembolaget, apotek, matbutik och restauranger och nöjesutbud i huset. Entré har en total yta om 40.000 kvadratmeter.

– Entré var en fastighet vi egentligen inte ville ha, till ett pris vi inte kunde motstå. Vi köpte för 400 miljoner kronor, vilket motsvarar 10.000 kvadratmetern – uthyrningsgraden låg på 48 procent. Vi har självklart investerat i huset och gjort hyresanpassningar, men det har ju varit en god affär för Trianon och är en god affär.

Att Entré inte fungerade som köpcentrum tror han beror på att man har överinvesterat i handelsytor, vilket leder till att alla inte kan överleva och då behöver man konvertera till något annat.

– Det här är ett hållbart sätt att konvertera ytorna till samhällsservice i stället för att bygga nytt, säger han.

Fler Nyheter från förstasidan

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Tillbaka till förstasidan