FV-Expert: Uthyrning

Ny lösning för kontoret – rätt koncept i rätt tid

I samarbete med NORNORM

Den omvälvande förändringen av hur vi arbetar, påskyndad av pandemin, kan innebära nya affärsmöjligheter för fastighetsägare. En av dem är att differentiera och kundanpassa erbjudandet med nyckelfärdiga, möblerade kontor. Ett enkelt sätt att göra det är genom att prenumerera på kontorsmöbler. Det ger på ett hållbart sätt full flexibilitet att anpassa kontoret efter företags växlande behov.

Kontoret är dött – länge leve kontoret. Begreppet kontor är snabbt på väg att omdefinieras, men oavsett om du har ett på fickan och ytterligare ett i hemmet, så kommer de flesta av oss även i fortsättningen att behöva de sociala aspekterna av en fysisk arbetsplats. Och även om den digitala transformationen innebär att det mesta kan skötas på distans, inser de flesta företag att svaret på ökat engagemang och samarbete inte ligger i ytterligare en app, utan snarare i en fysisk plats att mötas.

Det handlar inte längre om att ha folk på kontoret, utan om att människor behöver interagera med varandra på olika sätt beroende på vad de arbetar med. Därför har vi på Nornorm skapat en modell som innebär att du enkelt och snabbt kan förändra funktionerna på ditt kontor. Det som är kontorsplatser idag kanske behöver bli mötesrum i morgon. Med vår lösning är det enkelt att förändra kontoret i takt med att behoven förändras.
Det kan också handla om att företaget växer – eller krymper. Med vår prenumerationslösning är det kostnadsfritt att skala upp eller ned.

Kostnadseffektiv och cirkulär
En fördel med den här prenumerationsmodellen är att kunden inte betalar för ett visst antal möbler, utan för en fullt möblerad arbetsplats – och det till en kostnad för ungefär 1 euro per dag och anställd, beräknad på en yta på cirka tio kvadratmeter per anställd.

Drivkraften när vi startade Nornorm var att göra branschen mer cirkulär. Ofta hamnar fullt användbara kontorsmöbler på soptippen efter bara några år i samband med att kontoret ska göras om efter nya behov. Vi satsar på möbler av god kvalitet och med tidlös design, till exempel kontorsstolar från Herman Miller och fåtöljer från Gemla, som håller länge och som kan återanvändas i ett cirkulärt kretslopp mellan kunder.

Digitalt angreppssätt
Ett sätt för för oss att optimera kundnyttan och effektivisera våra egna processer är att utnyttja olika digitala lösningar. Bland annat använder vi algoritmer för att hjälpa kunderna med inredningsprocessen. Kunden kan skicka in en planskiss av ytan – och inom loppet av 48 timmar får de tillbaka ett designförslag i 3-D. Sensorer byggs dessutom in i många möbler för att kunna bedöma hur ofta de används och om ytan kanske skulle kunna utnyttjas mer effektivt på ett annat sätt. Samtidigt innebär innovativa orderprocesser och omvända leveransled att det är lätt att både beställa och skicka tillbaka möbler.

Målgruppen är alla bolag med kontor, men stora kunder idag är fastighetsbolag och co-workingbolag. Gemensamt för dessa är dels att de strävar efter en cirkulär verksamhet, dels att de ser att de kan stärka sitt erbjudande genom att inkludera möbler i hyran, till exempel via nyckelfärdiga lösningar. Trots att Nornorm, där en av stora investerarna är Ikea, bara har varit igång i mindre än ett år har vi redan 89 kunder och inrett närmare 50 000 kvadratmeter, med ytterligare 101 000 kvadratmeter på gång och 343 000 kvadratmeter under dialog.

Det är tydligt att vi har lanserat rätt koncept i rätt tid. Gensvaret från företagen vi träffar har varit otroligt, välkommen även du.

Fler FV-Expert

FV-Expert: Närlogistik

Hållbar lösning på dina hyresgästers logistikbehov

I samarbete med iBoxen

Att ha en hållbar och säker logistiklösning i anslutning till sin fastighet blir allt viktigare. Med en leveransbox från iBoxen får hyresgästerna tillgång till marknadens enda lösning som är öppen för alla transportörer.

FV-Expert: Skatt & Fastigheter

Missa inte den extra skattereduktionen på inventarier

I samarbete med Svalner

Riksdagen antog den 13 oktober en ny lag om skattereduktion för investeringar i inventarier under år 2021, i syfte att …

FV-Expert: Byggprojektledning

Projektledning i tidiga skeden

I samarbete med Forsen

Hur långt ska jag gå? Det är något av en nyckelfråga vid tidiga skeden – att å ena sidan säkerställa att det inte dyker upp obehagliga överraskningar i sena skeden, men å andra sidan inte lägga för stora resurser på ett projekt som i värsta fall kanske inte ens blir av.

FV-Expert: Bostäder

Framtidens boende är klimatneutralt

I samarbete med Skanska

Allt fler svenskar vill bo i en hållbar bostad enligt en ny rapport från Skanska. Men för att möta efterfrågan behövs ekonomiska incitament från politiken.

FV-Expert: Juridik

Heta samhällsfastigheter – attraktivt men snårigt?

I samarbete med Lindahl

Trygga offentliga hyresgäster med god betalningsförmåga lockar investeringar från privata fastighetsägare. Även för det offentliga finns det fördelar. Hyresgästen slipper den initiala investeringskostnaden, ökar flexibiliteten och ges möjlighet att hitta samarbetsfördelar med det privata.

FV-Expert: Bostad

Hyresrätter konkurrerar ut bostadsrätter

I samarbete med Angermann

Pandemin resulterade inte i en inbromsning av marknaden som många befarade, utan snarare en katalysator för ökande prisnivåer på den svenska fastighetsmarknaden i jakten på attraktiva investeringar.

FV-Expert: Kontor

Kontorskoncept post Corona

I samarbete med Colliers

Ch-ch-ch-ch-changes – Turn and face the strange, sjöng David Bowie för redan 50 år sedan. Sedan har mycket hänt och …

FV-Expert: Juridik

Hållbara transaktioner

I samarbete med AG Advokat

Byggnader står för en betydande del av energiförbrukningen och växthusgasutsläppen i samhället. En avsevärd del av fastighetsbeståndet är äldre och …

FV-Expert: Äldrebroende

Hur vill du bo när du blir äldre?

I samarbete med Eirhem AB

Det är en fråga som vi på Eirhem ställer oss ofta. Hur skulle vi själva vilja bo när vi blir äldre? Kanske vill man helst bo kvar hemma. Men när det inte längre går. Åldrandet berör oss alla. Är vi inte redan där själva har de flesta av oss närstående som är det.

FV-Expert: Värdering

Har avkastningskraven nått botten?

I samarbete med Croisette Real Estate Partner

Sedan 2014 har vi haft en styrränta på 0% eller lägre vilket haft en enorm påverkan på investeringsbeteendet i Sverige …

FV-Expert: Hotell

Hotellfastigheter – tid för strategiska beslut?

I samarbete med Annordia AB

Återhämtningen på hotellmarknaden har börjat. Den dramatiska minskningen av resandet som följde i pandemins spår innebar ett historiskt tapp i …

FV-Expert: Search, rekrytering & interim

Det blir aldrig som man trott

I samarbete med Boardtalk

Det är mycket som inte blivit som man befarade de där veckorna i mars och april förra året när Corona …

FV-Expert: Hållbarhet

Så får ni en mer hållbar och trygg vattenförbrukning – och sparar pengar på vägen

I samarbete med Smartvatten

10 miljarder kronor. Så mycket kostar vattenskador samhället per år. Smartvatten erbjuder en lösning som är lika enkel som genial. Inte bara kan du agera på eventuella vattenläckor direkt, du kan även stoppa vattensvinnet som gör att du bokstavligen spolar ner pengar i avloppet.

FV-Expert: Investeringar i Finland

Finska bostäder är en attraktiv investering

I samarbete med Trevian Asset Management

Sverige och Finland är varandras viktigaste bilaterala partners. Ur ett investeringsperspektiv är förhållandet särskilt betydande: Sverige är Finlands överlägset största …

Tillbaka till förstasidan