Selin, Dragicevic och Welandson i Doxas nyemission

Doxa, med Grej Dingizian som storägare, genomför en riktad nyemission om 355 miljoner kronor. Med på tåget är bland annat Erik Selin, Marjan Dragicevic och Gösta Welandson.

Annons

Styrelsen för Doxa AB har beslutat om en riktad nyemission av högst 35.503.164 aktier till ett fåtal nya och befintliga investerare i bolaget. Nyemissionen görs till en teckningskurs om 10,00 kronor per aktie och förväntas tillföra bolaget cirka 355 miljoner kronor.

Teckningskursen, vilken fastställts genom ett anbudsförfarande, innebär en rabatt om cirka 5,5 procent jämfört med Doxaaktiens volymviktade genomsnittskurs under de senaste tio handelsdagarna och en rabatt om cirka 4 procent jämfört med Doxaaktiens stängningskurs på Nasdaq First North Growth Market den 10 februari 2022.

Befintliga större aktieägarna Greg Dingizian genom Agartha AB och Martin Brorman med familj genom Brorman Fastigheter AB har uttalat sitt stöd för genomförandet av Nyemissionen. Ingen av de nämnda ägarna har erbjudits att teckna aktier i Nyemissionen.

Styrelsen bedömer även att det är till fördel för Bolaget att stärka aktieägarbasen i Bolaget med vissa strategiska och institutionella investerare som kan bidra med ett utökat kontaktnät till Bolaget.

Nyemissionen har tecknats av ett fåtal investerare, genom bolag eller privat samt fonder, med erfarenhet av investeringar inom kapitalmarknaden och fastighetsbranschen.

De större befintliga aktieägare som deltar är Bergendahl & Son AB, Marjan Dragicevic privat och genom Dragfast AB och Erik Selin genom Erik Selin Fastigheter AB som tecknar 10,5 miljoner, 4,2 miljoner respektive 5 miljoner aktier i Nyemissionen.

Tillkommande aktieägare i bolaget genom Nyemissionen är Gösta Welandson via bolag samt en handfull fonder förvaltade av Clearance Capital Ltd.

Under hösten 2021 genomförde Doxa ett flertal förvärv av fastigheter och fastighetsbolag. Doxa har från och med starten av 2022 tillfört kompetens till sin koncernledning i form av bolagets nya VD, Victor Persson, och CFO, Patrik Melin, och avser under 2022 fortsätta sin förvärvsresa genom att tillföra nya intressanta fastighetsinvesteringar.

Greg Dingizian, styrelseordförande för Doxa tillika Doxas största ägare genom Agartha AB, kommenterar:

– Vi är mycket nöjda med att kunna genomföra ytterligare en lyckad kapitalanskaffning genom vilken vi säkrar medel för nya förvärv och fortsatt expansion. Det är särskilt tillfredsställande att vi fortsätter stärka ägarbasen med strategiska sektorspecialister och institutionella investerare.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

K2A dyker efter revisorsuttalande

Obligationslån som förfaller i år kan kräva nyemission.

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan