Doxa i nyemission till Selin, Dragicevic och Bergendahls

Doxa genomför en riktad nyemission om 80 miljoner kronor till Erik Selin, Marjan Dragicevic, Bergendahls och Lars Ljungälv samt beslutar om företrädesemission om 126 miljoner kronor.

Annons

Syftet med kapitalanskaffningen är att stärka kassan efter styrelsens strategiska beslut om att komplettera nuvarande verksamhet med en investeringsverksamhet med fokus på fastighetsbranschen, läs mer om bakgrunden här, där storägaren Greg Dingizian berättar om planerna.

Den riktade nyemissionen om cirka 80 miljoner kronor har tecknats av de strategiska investerarna Erik Selin (via bolag), Marjan Dragicevic (privat och via bolag. Dragicevic är för övrigt storägare i SBB ) samt det familjeägda företaget Bergendahl & Son AB och dess koncernchef Lars Ljungälv (privat och via bolag).

Teckningskursen i den riktade nyemissionen har fastställts till 2,00 kronor per aktie efter förhandlingar med investerarna. Genom den riktade nyemissionen emitteras 40.000.000 nya aktier i bolaget. Aktier som tecknas i den riktade nyemissionen kommer inte att berättiga till teckningsrätter i företrädesemissionen.

Företrädesemissionen om cirka 126 miljoner kronor omfattar högst 62.887.950 nya aktier. Teckningskursen i Företrädesemissionen motsvarar teckningskursen i den Riktade Nyemissionen, det vill säga 2,00 kronor per aktie.

Teckningsperioden i företrädesemissionen löper under perioden 22 juni – 6 juli 2021.Handel med teckningsrätter beräknas äga rum på Nasdaq First North Growth Market under perioden 22 juni – 1 juli 2021.

– Genom det strategiska beslutet att komplettera nuvarande verksamhet med en investeringsgren med fokus på fastighetsbranschen, i syfte att skapa en attraktiv riskjusterad avkastning över tid, erhålls rätt förutsättningar för att så väl säkra och utveckla bolaget inom dentalområdet som att skapa aktieägarevärde genom investeringar i fastighetsbranschen”, säger Ingrid Atteryd Heiman, Doxas styrelseordförande.

Doxas största aktieägare, Adma Förvaltnings AB (som kontrolleras av Greg Dingizian), som äger cirka 64,4 procent av aktierna i Doxa, avser att överlåta samtliga sina teckningsrätter vederlagsfritt till kvalificerade investerare i syfte att ytterligare bredda aktieägarkretsen med kapitalstarka och branschkunniga ägare i fastighets- och finanssektorn. Efter kapitalanskaffningarna förväntas Adma Förvaltnings AB:s andel i Doxa uppgå till 24,41 procent.

Doxa är ursprungligen ett Uppsalabaserat dentalbolag som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar bioaktiva, vävnadsvänliga och lättanvända produkter inom global tandvård.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan