Glashuset vid Slussen ägs av Atrium Ljungberg.

AL hyr ut 2.500 kvm till Svenska Spel vid Slussen

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Svenska Spel om en flytt av kontoret till ikoniska Glashuset i Slussen. Hyresavtalet omfattar drygt 2.500 kvm. Det blir det första större bolag som väljer att lämna Arenastaden i Solna när man lämnar fastigheten Uarda 7 som ägs av tyska Union Investment. Svenska Spel lämnar 7.000 kvm.

Annons

Svenska Spel flyttar in under första halvåret 2025. Bolaget berättar för Fastighetsvärlden att man fick in ungefär 20 förlag på lämpliga lokaler i sökprocessen.

Savills har varit rådgivare till Svenska Spel i processen.

Bolaget grundades 1997 efter en sammanslagning av Tipstjänst och Penninglotteriet. Koncernen har cirka 1.100 anställda, med huvudkontor i Visby.

I mars 2023 invigde Svenska Spel sitt nyrenoverade kontor på Gotland och under 2025 görs motsvarande förändring i Stockholm genom en flytt till nya lokaler för att möta verksamhetens krav på en modern och flexibel arbetsplats.

Svenska Spel flyttar därmed ifrån Arenastaden i Solna – och är det första större bolag som väljer att lämna Arenastaden.

2013 tecknade bolaget ett tioårigt hyresavtal i fastigheten Uarda 7 i Solna, med Fabege. Senhösten 2016 förvärvades den aktuella fastigheten, om totalt 17.400 kvm, av tyska Union Investment för 1.184 miljoner kronor.

Svenska Spels förhyrning hos den tyska fastighetsägaren är 7.000 kvm, så det uppstår en rejäl vakans. Svenska Spels lokalbantning vid flytten till Slussen är omfattande. Bolaget lämnar två tredjedelar av dagens lokalförhyrning.

– Jag och övriga i koncernledningen är väldigt nöjda med valet av Svenska Spels nya kontor i Stockholm. Det möter våra behov av en modern och flexibel arbetsplats. Vi är övertygade om att det här kommer att bli en plats att längta till, säger Erik Strand, vd och koncernchef Svenska Spel.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Slussen. Förutom Glashuset ingår Katarinahuset och Sjömansinstitutet samt ytterligare markanvisningar. Bolaget kommer även att utveckla det framtida projektet Mälarterrassen samt handelsplatsen som knyter samman tunnelbanan med den nya bussterminalen och Saltsjöbanan. I takt med att Slussen blir alltmer klar ökar också efterfrågan på kontorslokaler. Katarinahuset är i det närmaste fullt uthyrt med hyresgäster som Gullers Grupp, Nova Consulting Group och Sony Music Sweden AB. I höst öppnar även co-working aktören A house sin andra etablering inom Atrium Ljungbergs fastighetsbestånd.

– Det känns väldigt roligt att hälsa Svenska Spel välkomna till Glashuset. Slussen har alltid varit en av Stockholms mest symboliska mötesplatser och det är glädjande att se platsen återta sin position, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg. Vår vision är att skapa en attraktiv mix av spännande matkoncept, hotell och moderna kontor. Svenska Spel är ett av Sveriges mest välkända bolag och passar väl in med övriga starka varumärken i Slussen, avslutar Annica Ånäs.

I Arenastaden finns stora hyresgäster som Vattenfall, Telia, SEB, Ica och Tietoevry med flera.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

”Det är en enorm hyresförlust och stor skada”

Drabbad fastighetsägare berättar för Fastighetsvärlden om vad som händer nu, efter raset utanför Stenungsund.

Logistea dubblar till 13 miljarder

Framstående fastighetsinvesterare storägare i båda. Zuckerman till FV: ”Matchar varandra oerhört väl”.

Bildextra: Höghus tar plats i ny stadsdel

Utökar med 189 lägenheter. Byggnaderna blir 19, 16 och 7 våningar höga.

Västerås köper stationshuset av Jernhusen

Västeråsbolaget VCAB köper Jernhusens 51 procent.

SPG, Oslo

Köper FutureBuilt-projekt

Cirkulärbostadsprojekt som innefattar 240 bostäder.

Ny skola i Stockholm blir inte av

Behovet av skolplatser sjunker kraftigt – då läggs planen på grundskola och idrottshall ner.

Hyr ut 3.600 kvm

Det noterade bolaget tappar även två hyresgäster.

Bygger nytt i Solna

Smått historiskt besked.

Får toppjobb av regeringen

Ska leda Sverige till spets.

Logistik-vakanser dubblats – stabilare framöver

Se utvecklingen i 14 heta delmarknader i Stockholms- och Göteborgsområdet.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Liljewall, Malmö, EON.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Tillbaka till förstasidan