Odd Molly gör mindre köp – och satsar på self storage

Odd Molly gör ytterligare ett fastighetsköp, nu ett mindre sådant som inkluderar tre fastigheter för 52 miljoner kronor. Bolaget lanserar även en satsning på self storage. Fastighetsbesståndet är nu värt när en miljard, 950 miljoner kronor.

Annons

Odd Molly har ingått avsiktsförklaring om att förvärva tre lager- och logistikfastigheter i södra Sverige med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 52,5 MSEK. Fastighetsbestånden genererar årliga hyresintäkter om cirka 6,0 MSEK med ett driftnetto om cirka 4,7 MSEK.

I förvärvet ingår även en framgångsrik self storage-verksamhet som Odd Molly planerar att expandera under nuvarande ägares regi som ett självständigt affärsområde inom Odd Mollys fastighetsverksamhet.

– Avtalet omfattar förvärv av tre moderna lager och logistikfastigheter i Båstadsområdet. Som en del av transaktionen avser vi tillsammans med nuvarande ägare utveckla den framgångsrika self storage-rörelse som bedrivs på två av fastigheterna inom ramen för Odd Mollys fastighetsverksamhet. Vi ser stor potential att utveckla denna verksamhet ytterligare med god lönsamhet, säger Odd Mollys styrelseordförande Patrik Tillman.

Fastighetsförvärv inklusive self storage

De två största fastigheterna är belägna i Båstad kommun och den mindre fastigheten är belägen i Laholms kommun. Fastighetsbestånden omfattar en uthyrbar area om knappt 9 000 kvadratmeter.

I förvärvet ingår en framgångsrik self storage-verksamhet som bedrivs på två av fastigheterna, i Båstad respektive Laholm. Under fortsatt ledning av nuvarande ägare ska detta affärssegment skapa en bas för en framtida affärsutveckling och expansion inom Odd Mollys fastighetsverksamhet, med initialt fokus på sydvästra Sverige. Nuvarande verksamhet omfattar cirka 400 förråd i två anläggningar.

Den tredje fastigheten belägen i Båstad och är uthyrd till en 3PL-aktör under ett så kallat triple net- avtal med en hyresperiod på lägst 7 år.

Odd Mollys totala fastighetsbestånd ökar genom transaktionerna från idag cirka 898 MSEK till cirka 950 MSEK. Antalet uthyrningsbara kvadratmeter stiger från cirka 120 000 till cirka 129 000 kvadratmeter, exklusive planerade nybyggnationer i Vaggeryd Logistik Park.

Beräknat driftnetto ökar från cirka 53 MSEK inklusive tidigare annonserade förvärv och tillbyggnad i Kristianstad, till cirka 58 MSEK, exklusive planerade nybyggnationer i Vaggeryd Logistik Park.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan