Stockholmsmässan förbereder varsel

Annons

Stockholmsmässan är Nordens största mässanläggning och är en del av den bransch som omedelbart drabbats ekonomiskt av de mötesbegränsningsregler som regeringen infört för att minska risken för vidare smittspridning av Covid-19. Till följd av denna oförutsedda utveckling, måste ledningen för Stockholmsmässan anpassa verksamhet, organisation och program efter rådande förutsättningar. Det är oundvikligt att som ett steg i denna anpassning korttidspermittera en grupp av medarbetare och samtidigt informera om varsel om uppsägning.

En förväntad följd av regeringens införda mötesbegränsningsregler blev att Stockholmsmässan fick anpassa vårens planerade mässor och större event efter dessa nya förutsättningar. Även flertal mindre möten har ställts in vilket kraftigt påverkat vårens program. Stockholmsmässan har vidtagit åtgärder för att försöka flytta delar av vårens planerade möten och mässor till hösten. I dagsläget är målet att genomföra så många arrangemang som möjligt med start i slutet av augusti.

I nära dialog med ägarna, Stockholms Stad och Stockholms Handelskammare, har ledningen på Stockholmsmässan beslutat att initiera ett omfattande åtgärdsprogram för att säkerställa så att verksamheten står finansiellt stabilt när väl mötesrestriktionerna upphävs och marknaden börjar återhämta sig.

– Stockholmsmässan är ett stabilt företag med en i grunden sund affärsmodell, men denna oförutsedda situation påverkar oss i betydande omfattning då vi i dagsläget inte kan bedriva vår kärnverksamhet. Tyvärr är det därför oundvikligt för oss att inte vidta nödvändiga åtgärder som direkt påverkar ett antal av våra medarbetare, säger Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

Som en följd av besparingsåtgärderna och för att anpassa organisationen till det nya läget kommer Stockholmsmässan att tillsvidare korttidspermittera cirka 170 av totalt cirka 270 medarbetare. Dessutom förbereder ledningen för Stockholmsmässan ett betydande varsel om uppsägning. Ett större besparingsprogram för att minimera övriga kostnader är även påbörjat.

– Vi behöver agera och det är vårt ansvar att säkerställa att Stockholmsmässan långsiktigt klarar av den rådande situationen. Målet är att vi kan återgå till normal drift så fort som möjligt, starkare än tidigare. Stockholmsmässan kommer att fortsätta vara en självklar motor för besöksnäring, affärer och innovation både i Stockholm och för övriga Sverige, avslutar Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

Delar av Stockholmsmässans organisation fortsätter bistå Region Stockholm med att etablera ett externt sjukhus i delar av slutna mässhallar. Denna verksamhet kommer inte att påverkas av ovan åtgärder. Stockholmsmässan kommer att ersättas av Region Stockholm för byggnation, service och uthyrning men detta kommer inte att uppväga det försäljningstapp och påverkan på eventaffären som mötesrestriktionerna innebär både på kort och lång sikt.

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan