Maria Kosteska Fägerquist och Fredrik Råsberg.

Wistrand Advokatbyrå blir CMS Wistrand

Wistrand Advokatbyrå har nu blivit CMS Wistrand och går från cirka 150 jurister och advokater i Stockholm och Göteborg till över 5.800 jurister och advokater världen över.

Annons

– Efter mer än 100 år som svensk advokatbyrå är vi glada att meddela att vi efter en framgångsrik integration med CMS Lawfirm nu formellt blivit CMS Wistrand och därmed kollegor med över 5800 advokater i 47 länder världen över, säger Maria Kosteska Fägerquist, styrelseordförande i Göteborg.

Beslutet att bli en del av CMS, en av världens största advokatbyråer, togs för att framtidssäkra positionen som en av Sveriges ledande advokatbyråer och för att växa internationellt, uppger advokatfirman i ett pressmeddelande. CMS unika struktur säkerställer att CMS Wistrand kan fortsätta vara en självständig, starkt lokalt förankrad byrå för de svenska kunderna och samtidigt dra nytta av CMS:s globala expertis och nätverk.

– Effektiva och välstrukturerade team över gränserna är av största vikt i dagens juridiska landskap. Det skapar värde för klienterna genom att minska friktionen i leveranser och påskynda processerna att köpa juridiska tjänster, säger Maria Kosteska Fägerquist.

– Betydande tids- och kostnadsbesparingar uppnås för våra klienter genom att de kan dra nytta av unik juridisk kompetens över gränser, sektorer och praktikområden, som arbetar i strukturerade team med gemensamma värderingar och fokus.

Integrationen med CMS ger också stora möjligheter att ytterligare driva den innovation som är nödvändig för att forma framtidens juridiska tjänster.

– Att vara framåtblickande innebär att proaktivt förutse utmaningar och driva innovation. Nu positionerar vi oss för att leverera lösningar som formar branschen och hjälper våra klienter att självsäkert navigera i det föränderliga landskapet, säger Fredrik Råsberg, styrelseordförande i Stockholm.

– Men vårt engagemang slutar inte med innovation. Att framgångsrikt styra ESG-agendan med fokus på klimatförändringar och socialt ansvar är av stor betydelse för företag nu och framöver och som advokatbyrå har vi ett ansvar att hjälpa våra klienter att navigera rätt.

Nyheten om att Wistrand skulle bli en del av CMS publicerades för första gången i november 2023. För CMS var insteget i Sverige viktigt.

– Att utveckla en stark nordisk plattform är viktigt eftersom våra klienter förväntar sig att vi ska stödja dem i stora affärsnav runt om i världen. Vi har redan CMS Kluge-kontor i Bergen, Oslo och Stavanger. Nu med CMS Wistrand kan vi erbjuda våra kunder bred lokal expertis i Sverige, kombinerat med vår globala räckvidd, säger Pierre-Sébastien Thill, CMS-ordförande.

Fler Nyheter från förstasidan

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Så stora är bolagen på sociala medier

Balder, Castellum och Vasakronan är störst av fastighetsbolagen på sociala medier. Men är det viktigt att synas i sociala kanaler?

Rapport: Läge och moderna kontor lockar allt mer

Balans mellan utbud och efterfrågan i Stockholms CBD. Vakansgraden fortsätter stiga på de flesta delmarknader.

“Lyssna på marknaden och på oss fastighetsägare”

Branschen samlades på FV:s seminarium Fastighetsdagen Uppsala.

Byggnaden som vann Kasper Salin-priset

Träbygge fick åtråvärt arkitektpris.

Tillbaka till förstasidan