Dahls nya centrallager beräknas stå klart 2020/2021.

Stendörren köper för 410 mkr och tecknar stort hyresavtal

Stendörren förvärvar Dahls lager i Järfälla. Dahl har samtidigt tecknat ett 20-årigt avtal med Stendörren om ett nytt centrallager i Upplands-Bro värt 880 mkr. Byggstart beräknas till slutet av 2018.

Stendörren har tecknat ett hyresavtal med Dahl Sverige. Det nya centrallagret ska ligga i GreenHub Bro. Upplåtelsen omfattar totalt cirka 155.000 kvm mark med en byggnad om cirka 56.500 kvm. Dessutom finns en option att förhyra ytterligare cirka 50.000 kvm mark i angränsande område. Avtalet är villkorat av myndighetsbeslut och att den nya detaljplanen som är under framtagande antas. En ny byggnad beräknas stå klar 2020/2021.

Stendörren förvärvar också fastigheten Järfälla Ulvsättra 1:90 i Kallhäll, där Dahl idag bedriver delar av sin verksamhet från Dahl. Fastigheten omfattar cirka 35.000 kvm lagerlokaler och kontor. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 410 mkr, vilket efter avräkning för intern skuld som vid utgången av 2016 uppgick till cirka 130 mkr samt latent skatt, kommer utgöra priset för kommanditbolagsandelarna.

Stendörren har tecknat ett 20 årigt hyresavtal med Dahl, med en årshyra om cirka 44 mkr. Totalt hyresbeloppet uppgår under avtalstiden till 880 mkr.

Det nya centrallagret ska ligga i GreenHub Bro och är namnet på det nya logistikcentret i Upplands-Bro som Stendörren utvecklar, tidigare under namnet Stockholm Väst Logistik. GreenHub Bro omfattar nästan 1.200.000 kvm planlagd mark med möjlighet att bygga närmare 400.000 kvm nya lokaler i området inom befintlig detaljplan. I GreenHub Bro finns sedan tidigare Coops centrallager för kolonialvaror.

Området ligger nära järnvägsanslutning till stambanan, pendeltåg i närheten och direkt anslutning till E18 via den nya motorvägspåfarten Kockbacka som öppnar sommaren 2018.

Dahl kommer att hyra hela den Stendörrenförvärvade fastigheten fram till dess att inflyttning sker i de nybyggda lokalerna i GreenHub Bro, vilket beräknas ske vid årsskiftet 2020/21. Årshyran uppgår till 26,5 mkr.

Efter att Dahl flyttat in i de nybyggda lokalerna i GreenHub Bro kommer fastigheten att utgöra en del av Stendörrens projektportfölj.

– Vi är oerhört glada och stolta över att Dahl valt oss som hyresvärd för sitt nya centrallager. Vi ser fram emot att gemensamt skapa moderna lokaler med stort fokus på hållbarhet, säger Fredrik Brodin, VD på Stendörren.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare till Stendörren.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvärvar med potential på Ekerö

Söker ytterligare nya affärsmöjligheter.

Granitors multikvarter i Malmö fylls och växer

Ny målgrupp för andra etappen. Se flera bilder.

Logistea förvärvar för 340 miljoner i Kalmar

Nybyggd logistikfastighet byter ägare.

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Savills IM säljer logistikportfölj

En total uthyrningsbar area om 93.000 kvm. FV berättar om fastigheterna som ingår – bland annat en av Sveriges största.

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Cibus rekryterar vd

Nya vd:n har bakgrund hos Vasakronan, Ica Fastigheter och Catella. Berättar för FV om nya jobbet.

Sex gör upp om Mäktigast 2023

Två tidigare toppnamn är borta.

Så blir storförsäljningen

FV berättar om processen.De mest kända fastigheterna Ytan Kommunerna Hela fastighetslistan Buddatumet.

Nybyggd kontorsfastighet byter ägare för 420 miljoner

Fastighet i hett utvecklingsområde. Priset är 56.500 kr/kvm och direktavkastningen bedöms till 5,6 procent.

Namnbytet: Ledningen för nya 42-miljardersbolaget

Läs vad bolaget innehåller, om strategin och ledningsgruppen.

Ingår avtal om högt kontorshus på halvö

46.000 kvm kontor planeras av Alecta och Elof Hansson.

Tillbaka till förstasidan