Regus expanderar – öppnar hos Agona i Kalmar

IWG, med varumärken som Spaces och Regus, vill öppna 1.000 nya coworkingcenter globalt det kommande året. Till hösten öppnar ytterligare en enhet i Sverige, den här gången i Kalmar, i lokaler om 1.000 kvm. Fastighetsägare är Agona Fastigheter.

Annons

Enligt Mark Dixon, vd och grundare av IWG, är efterfrågan på flexibla kontorsplatser stor i Kalmar. Till hösten kommer därför bolaget att öppna en enhet i staden.

Regus Center öppnar i centrala Kalmar på tre våningsplan på en yta om 1.000 kvm. Fastigheten Guldsmeden 8 ligger på Storgatan 8 och fastigheten ägs av Agona Fastigheter. Det nya kontoret kommer att ha arbetsytor som inkluderar privata kontor, mötesrum, coworkingytor och kreativa utrymmen.

– Vi jobbar för att etablera ett starkare och mycket nödvändigt fotfäste i sydöstra Sverige. Som en viktig affärshub är Kalmar en fantastisk plats för oss att finnas på. Behovet av högkvalitativa och flixbla arbetsutrymmen fortsätter att stiga när hybridarbete blir det nya normala. Vi är väldigt glada över att tillsammans med vår partner arbeta för att utveckla IWG Regus-varumärket under ett förvaltningsavtal som kommer att lägga till ett banbrytande arbetesutrymme i deras byggnad, säger Mark Dixon.

Han fortsätter:

– Vår öppning i Kalmar kommer vid en tidpunkt när allt fler företag upptäcker att flexibelt arbete ökar anställdas lycka och tillfredsställelse, samtidigt som det hjälper miljön. Vår arbetsplatsmodell har också visat sig öka produktiviteten och möjliggör för företag att skala upp eller ner till betydligt lägre kostnader.

Under 2023 öppnade bolaget 867 nya kontor över världen. I dag har IWG fler än 4.000 kontorsplatser i över 120 länder. Och planen är att öppna 1.000 nya kontorscenter globalt det kommande året.

Under april månad öppnar Regus Center i Uddevalla och i Karlskrona.

Agona Fastigheter äger 34 fastigheter innehållande bostäder, kontor, butiker, restauranger, industrier, förråd och garage. Beståndet summerar till på 66 000 kvm fördelat på ca 20.000 kvm bostäder och 46.000 kvm lokaler och övriga ytor. Verksamheten bedrivs i södra Kalmar län och på Öland, huvudbeståndet av fastigheterna finns i Kalmar kommun. Den första fastigheten förvärvades 1974 och bolaget två år senare. Den ”Regus-aktuella” fastigheten Guldsmeden 8 förvärvades 2003. Vd och grundare är Hans Svensson.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan