Platzer gör första köpet på Lindholmen för 373 mkr

Annons

Amerikanska North Star säljer enda svenska fastigheten. Platzer har träffat avtal om att förvärva fastigheten Lindholmen 30:2. Fastigheten, som omfattar ca 9.700 kvm, har i affären åsatts ett fastighetsvärde om cirka 373 mkr och tillträds preliminärt 30 juni.

Största hyresgäst är bolag inom Sigmakoncernen som förhyr drygt 50 procent av ytan. Bland övriga hyresgäster märks bland annat ÅF och Swedbank och fastigheten är i stort sett fullt uthyrt.

Säljer gör den amerikanska fonden NorthStar Realty som blev ägare till fastigheten när man tog över tyska SEB ImmoInvests fastighetsbestånd. CBRE var rådgivare till säljaren.

Nyligen sålde en annan aktör, som endast ägde en svensk fastighet och även den på Lindholmen, fastigheten Lindholmen 29:1, kallad Front Lindholmen (fd Semconhuset) till Balder, läs mer här. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden kan det väntas ytterligare en försäljning av en kontorsfastighet på Lindholmen – och då en betydligt större sådan, nämligen Waterfront Göteborg om hela 36.900 kvm kontor, läs mer här. Ägaren där är känd för snabba affärer.

Platzer har sedan en tid haft som målsättning att förvärva fastigheter i expansiva Lindholmen Science Park, som är en internationell samverkansmiljö för forskning, innovation och utbildning inom Transport, ICT och Media. Lindholmen är ett av Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva områden. Idag arbetar, studerar, forskar eller bor över 21.000 personer i området. Målet är att den siffran ska vara 30.000 personer senast år 2020.

I närområdet pågår flera projekteringar och byggnationer, såsom Husvärdens Brygghuset, Skanskas Piren2 samt planeringen av det kommande området Karlastaden med Karlatornet.

– Lindholmen är ett högintressant område för oss på Platzer Fastigheter, med sin spännande mix av högteknologiska tjänsteföretag och stora forsknings- och utvecklingsprojekt, säger P-G Persson, VD för Platzer Fastigheter.

– Förvärvet av vår första fastighet i Lindholmen Science Park är en del av vår strategi att vara närvarande i Göteborgs mest expansiva områden.”

Huset är modernt utformat och anpassat till dagens verksamheter. Det är dessutom strategiskt placerat intill hållplatsen för färjelinjen Älvsnabben samt det som anses vara huvudentrén till Lindholmen Science Park.

Fastighetsvärlden Idag 2016-06-21

 

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax investerar 1,6 mdr

43 fastigheter och nästan totalt 300.000 kvm lokaler.

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan