Joel-Ambre, GoCo, och Nathalie Boulas Nilsson, Norlandia.

Norlandia öppnar forskningsinriktat äldreboende i nya GoCo

GoCo Care är en satsning riktad mot vårdgivare som vill samarbeta för att skapa morgondagens hälsovård. Först på plats är Norlandia som öppnar ett forskningsinriktat äldreboende med 60 lägenheter i tre våningsplan i GoCo Care – den nya byggnaden för framtidens omvårdnad i GoCo Health Innovation City i Mölndal som invigs redan 2023.

GoCo Health Innovation City drivs av Vectura Fastigheter i Stockholm och Next Step Group i Hovås, med AstraZeneca som initiativtagare.

GoCo Health Innovation City möter Life science-branschens önskemål om en gemensam plattform för hälsoinnovation. Samverkan är en kritisk fråga för en bransch med fortsatt hög innovationstakt och för att kunna utmana i den globala konkurrensen.

– Vi är inte bara öppna för nya, bättre arbetssätt utan arbetar aktivt för att finna dem genom samarbeten, vidareutbildning och att ta del av den senaste forskningen. Med den här etableringen hoppas vi få ännu större möjligheter att samarbeta med forskare och andra företag som delar vår och GoCos vision om att öppenhet och samskapande är vad som driver innovation, säger Nathalie Boulas Nilsson, Sverigechef för Norlandia Health & Care Group (NHC).

Boendet får en innovationsprofil och öppnar för samarbeten och forskningsprojekt med målet att hitta nya lösningar och arbetssätt som förbättrar äldrevården. Ett forskningsprojekt har redan diskuterats tillsammans med Age Cap – en sammanslutning av institutioner och forskare på Göteborgs universitet och Chalmers. Projektet undersöker hur konst kan påverka välbefinnandet hos de äldre och låter dem påverka vilken konst som visas på äldreboendet.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna en så stor och innovationsinriktad aktör som Norlandia. Det blev snabbt tydligt att Norlandia delar GoCos vision och vi ser fram emot att följa hur deras etablering här kan förbättra äldrevården i stort, säger Joel Ambré, GoCo Health Innovation City.

GoCo Care får ett tillgängligt läge och blir den första byggnaden som möter besökare till Life science-staden som snabbt växer fram bredvid AstraZeneca i Mölndal. Här finns service och en ankomsthall som underlättar för både boende och besökare med god tillgänglighet. GoCo Care är redan uthyrt till hälften och övriga ytor hyrs ut till andra vårdgivare som likt Norlandia vill verka i GoCos innovationsklimat.

Visionen för GoCo Health Innovation City är att skapa en global hub för life science-branschen, där kreativitet och utbyte av idéer är inbyggt i hela staden. GoCo Health Innovation City kommer att erbjuda över 100.000 kvadratmeter yta och kapacitet för 350 företag och 7.000 människor, som förenas genom att verka i life science-branschen.

Fastighetsvärlden storsatsar på proptech. I mitten av oktober gav vi ut specialmagasinet FV Innovation - läs det gratis här. Den 28 oktober arrangerar vi det högintressanta seminariet Proptech & Digitalisering. Läs program och anmäl dig här.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper i skuggan av jätte

Betalar 300 miljoner för nyutvecklad gränshandel.

Villkoren för Titania klara

Inför teckningsperioden har man nu satt teckningskursen. Totalt tar bolaget in högst 430 miljoner före emissionsomkostnader.

Misslyckande blir stor markanvisning

Ska bygga i södra Stockholm. 160 bostäder ingår.

Förvärvar i Florida

Svenskt bolag köper kontorsfastighet norr om Miami.

Projekt

”Extra allt” ska ge en ny dimension till kontoren

Är kombinationen kontor och hotell i samma byggnad en framgångsfaktor i framtiden? Det hoppas Platzer som tillsammans med NCC drar i gång slutspurten för höga Kineum i Göteborg.

Wallenstam 08-säljer till SBB för över miljarden

Överraskande försäljning. Fastigheter i Gröndal och Sundbyberg.

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Bilder: Se förändringen – öde i 4.624 dagar

Bilder från när Hötorgsskraporna och Sergels torg började växa fram.

Tillbaka till förstasidan