Joel-Ambre, GoCo, och Nathalie Boulas Nilsson, Norlandia.

Norlandia öppnar forskningsinriktat äldreboende i nya GoCo

GoCo Care är en satsning riktad mot vårdgivare som vill samarbeta för att skapa morgondagens hälsovård. Först på plats är Norlandia som öppnar ett forskningsinriktat äldreboende med 60 lägenheter i tre våningsplan i GoCo Care – den nya byggnaden för framtidens omvårdnad i GoCo Health Innovation City i Mölndal som invigs redan 2023.

GoCo Health Innovation City drivs av Vectura Fastigheter i Stockholm och Next Step Group i Hovås, med AstraZeneca som initiativtagare.

GoCo Health Innovation City möter Life science-branschens önskemål om en gemensam plattform för hälsoinnovation. Samverkan är en kritisk fråga för en bransch med fortsatt hög innovationstakt och för att kunna utmana i den globala konkurrensen.

– Vi är inte bara öppna för nya, bättre arbetssätt utan arbetar aktivt för att finna dem genom samarbeten, vidareutbildning och att ta del av den senaste forskningen. Med den här etableringen hoppas vi få ännu större möjligheter att samarbeta med forskare och andra företag som delar vår och GoCos vision om att öppenhet och samskapande är vad som driver innovation, säger Nathalie Boulas Nilsson, Sverigechef för Norlandia Health & Care Group (NHC).

Boendet får en innovationsprofil och öppnar för samarbeten och forskningsprojekt med målet att hitta nya lösningar och arbetssätt som förbättrar äldrevården. Ett forskningsprojekt har redan diskuterats tillsammans med Age Cap – en sammanslutning av institutioner och forskare på Göteborgs universitet och Chalmers. Projektet undersöker hur konst kan påverka välbefinnandet hos de äldre och låter dem påverka vilken konst som visas på äldreboendet.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna en så stor och innovationsinriktad aktör som Norlandia. Det blev snabbt tydligt att Norlandia delar GoCos vision och vi ser fram emot att följa hur deras etablering här kan förbättra äldrevården i stort, säger Joel Ambré, GoCo Health Innovation City.

GoCo Care får ett tillgängligt läge och blir den första byggnaden som möter besökare till Life science-staden som snabbt växer fram bredvid AstraZeneca i Mölndal. Här finns service och en ankomsthall som underlättar för både boende och besökare med god tillgänglighet. GoCo Care är redan uthyrt till hälften och övriga ytor hyrs ut till andra vårdgivare som likt Norlandia vill verka i GoCos innovationsklimat.

Visionen för GoCo Health Innovation City är att skapa en global hub för life science-branschen, där kreativitet och utbyte av idéer är inbyggt i hela staden. GoCo Health Innovation City kommer att erbjuda över 100.000 kvadratmeter yta och kapacitet för 350 företag och 7.000 människor, som förenas genom att verka i life science-branschen.

Fler Nyheter från förstasidan

Krog med takservering till stora kontorssatsningen

En lokal återstår att hyra ut.

Lyfter storhotell med ny skybar och stor restaurang

Hotell med 323 rum i Stockholm. Avtal om 24 år när segdraget område ska få fart.

Satsar en miljard i Solna – utökar inför nya hot

44 procent uthyrt i fastigheten. Börsbolag avyttrar.

Pressat SBB gör upp med Kåpan – frigör kapital

Ska även sälja sin 50% stora andel i Svenska Myndighetsbyggnader, med fastigheter för 12 miljarder, under hösten.

Affär mellan Point och Diös kraschar

Avbryter affären med hänvisning till förändrade finansiella villkor.

Batljan: ”Vi är självkritiska”

SBB:s vd i intervju om bolagets kommunikation, om kommande miljardförsäljingar och hur han och kollegorna mår.

Alla elva dömda har överklagat

FV berättar vad som hänt och vad som väntar framöver.

Hotell byter ägare – option om att köpa fastigheten

1800-talsbyggnad med sjöläge.

Tio kända krogar får indraget alkoholtillstånd

Hufvudstaden har nobbat ägarskiften. FV redogör för mejl mellan parterna.

K2A skjuter upp byggstarter

Varslar majoriteten av personalen i bolag. Flyttar fram mål.

Hyr ut 2.500 kvm i historisk miljö

JV tecknar avtal. Advokatfirma flyttar in.

Slakt: Flykt från fastigheter

33 bolag i lista. Nio hade vid klockan 11 backat med mer än 5 procent. Endast ett bolag ligger på plus för de senaste 12 månaderna.

SBB:s drag – säljer för 436 miljoner

26.000 kvm ingår i affären.

Klart: Comeback som vd – vill känna affärstempo

Berättar för FV om återkomsten.

Tillbaka till förstasidan