Joel-Ambre, GoCo, och Nathalie Boulas Nilsson, Norlandia.

Norlandia öppnar forskningsinriktat äldreboende i nya GoCo

GoCo Care är en satsning riktad mot vårdgivare som vill samarbeta för att skapa morgondagens hälsovård. Först på plats är Norlandia som öppnar ett forskningsinriktat äldreboende med 60 lägenheter i tre våningsplan i GoCo Care – den nya byggnaden för framtidens omvårdnad i GoCo Health Innovation City i Mölndal som invigs redan 2023.

GoCo Health Innovation City drivs av Vectura Fastigheter i Stockholm och Next Step Group i Hovås, med AstraZeneca som initiativtagare.

GoCo Health Innovation City möter Life science-branschens önskemål om en gemensam plattform för hälsoinnovation. Samverkan är en kritisk fråga för en bransch med fortsatt hög innovationstakt och för att kunna utmana i den globala konkurrensen.

– Vi är inte bara öppna för nya, bättre arbetssätt utan arbetar aktivt för att finna dem genom samarbeten, vidareutbildning och att ta del av den senaste forskningen. Med den här etableringen hoppas vi få ännu större möjligheter att samarbeta med forskare och andra företag som delar vår och GoCos vision om att öppenhet och samskapande är vad som driver innovation, säger Nathalie Boulas Nilsson, Sverigechef för Norlandia Health & Care Group (NHC).

Boendet får en innovationsprofil och öppnar för samarbeten och forskningsprojekt med målet att hitta nya lösningar och arbetssätt som förbättrar äldrevården. Ett forskningsprojekt har redan diskuterats tillsammans med Age Cap – en sammanslutning av institutioner och forskare på Göteborgs universitet och Chalmers. Projektet undersöker hur konst kan påverka välbefinnandet hos de äldre och låter dem påverka vilken konst som visas på äldreboendet.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna en så stor och innovationsinriktad aktör som Norlandia. Det blev snabbt tydligt att Norlandia delar GoCos vision och vi ser fram emot att följa hur deras etablering här kan förbättra äldrevården i stort, säger Joel Ambré, GoCo Health Innovation City.

GoCo Care får ett tillgängligt läge och blir den första byggnaden som möter besökare till Life science-staden som snabbt växer fram bredvid AstraZeneca i Mölndal. Här finns service och en ankomsthall som underlättar för både boende och besökare med god tillgänglighet. GoCo Care är redan uthyrt till hälften och övriga ytor hyrs ut till andra vårdgivare som likt Norlandia vill verka i GoCos innovationsklimat.

Visionen för GoCo Health Innovation City är att skapa en global hub för life science-branschen, där kreativitet och utbyte av idéer är inbyggt i hela staden. GoCo Health Innovation City kommer att erbjuda över 100.000 kvadratmeter yta och kapacitet för 350 företag och 7.000 människor, som förenas genom att verka i life science-branschen.

Fler Nyheter från förstasidan

Arnhult har sålt stor aktiepost i Sagax

Läs även om Arnhults övriga fastighetsplaceringar.

Ligger bakom köpet av stor arena

15.000 åskådarplatser.

Stora PDL United hotas av konkurs

Har flera av landets största padelanläggningar.

Andreas Eneskjöld ny vd

Bolagsgruppen gör flera förändringar.

Hyr 3.000 kvm på Vasagatan

Utmanare inom coworking når 20.000 nära centralstationen.

Babybjörn ut efter cybersatsning

Lämnar Solna för flytt västerut. Hyr 1.400 kvm i projektfastighet.

Så blir nya bostadsbolaget

Läs om beståndet, styrelsen och ledningsgruppen.

Lista: 30 hus som kan säljas

Uppdaterad avyttringsplan.

Topplista

Lista: 16 ledande juristerna

FV har sammanställt en lista över de mest framgångsrika advokatfirmorna, kopplat till fastighetsaffärer.

HFD: Cementas tidsbegränsade täkttillstånd ska stå fast

”Det är ett viktigt besked från domstolen idag”.

SBB-blankare har bränt sig

Ser ut att förlora mycket i kampen mot Batljans bolag.

Obos i offensiv – ny storägare i svensk byggjätte

Nordstjernan halverar sitt ägande i byggföretaget, satsar på andra branscher än bygg.

Överväger sälja för hela 10 miljarder

FV berättar om beståndet. En av de allra mest kända fastigheterna ingår.

Bantar vid flytt till nybyggt

Nya tider, nytt beslut. Minskar kontorsytan med en tredjedel.

Tillbaka till förstasidan