Helio och Skandia samskapar på Sveavägen 20

Skandia Fastigheter och Helio inleder ett samarbete på Sveavägen 20 i Stockholm för att skapa ett levande hus med all upptänklig service för hyresgästerna. Dessutom kommer Helio att driva restaurang, lounger, mötesrum och eventytor. Alla delar öppnar under hösten 2023. Det är Helios elfte etablering.

Annons

– Vi är fantastisk glada att äntligen hitta ett samarbete med Skandia Fastigheter. Vi ser en tydlig trend att kontoret måste innehålla något alldeles extra för att fortsätta vara relevant och attraktivt. Här har vårt team av arkitekter och konceptutvecklare fått möjligheten att skapa en mötesplats i ett av Stockholms mest centrala lägen, i en fantastisk fastighet på 17 000 kvadratmeter. Den stora ljusgården blir ett nav i huset med olika lounger för både fokuserat och socialt arbete, säger Patrik Åström, vd på Helio.

Helios koncept kommer att välkomna såväl nya som befintliga hyresgäster på Sveavägen 20, där de senare inkluderar namnkunniga företag som Eversheds Sutherland, Knowit, JP Morgan, H & H Group och SATS.

– Vi vill erbjuda mer än klassiska kontor – och i den ambitionen passar samarbetet med Helio som handen i handsken. På Sveavägen 20 kommer kunder och besökare att mötas av service, hälsa, lärande och matupplevelser redan i entrén. Huset kommer även att ha stora mötesrum, lounger och coworking-ytor för att ge hyresgästerna flexibilitet, säger Markus Pfister, fastighetschef för kontor på Skandia Fastigheter.

Etableringen blir den elfte i ordningen för Helio, som under de kommande åren har fokus på att hitta fler attraktiva platser för konceptet och precis som Skandia Fastigheter ser en fortsatt hög efterfrågan på flexibla kontor.

– Många pratar om svårigheten att locka sina anställda till kontoret, men vår syn är att det beror på om kontoret är tillräckligt mycket bättre än hemmakontoret. Med Helio skapar vi attraktiva huskoncept som fungerar som en schweizisk armékniv, med flera olika funktioner över dagen. Oavsett om du behöver träna, äta, lära dig något nytt, mötas eller bara känna dig hemma, så är det tanken med Helio i huset, säger Patrik Åström.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan