Innanför entrén möts besökarna av ett stort atrium.

Helio satsar på coworking nära Slussen

Coworkingbolaget Helio öppnar snart sin nionde etablering efter att ha tecknat ett hyresavtal med Gemfast nära Slussen. Kontraktet avser Tyrénhuset på Hornsgatan – som marknadsförs under namnet Rymden.

Annons

 

Patrik Åström.
Nina de Besche.
Visa faktaruta

Helio hyr två våningsplan om totalt 1.600 kvm och får även tillgång till attraktiva ytor på takterrassen. Helio kommer även vara operatör för de tjänster och gemensamma ytor som huset kommer att erbjuda.

– Jag tror på att skapa kontor som fungerar som magneter för människor, säger Patrik Åström, vd på Helio. Nu när vi vant oss vid att kunna jobba hemma så måste ett kontor vara galet bra på människor, gemenskap och samarbete för att det ska vara värt att åka dit. I Rymden har vi hittat en möjlighet att skapa just det, och dessutom i ett supercentralt läge vid Slussen. Extra spännande är att vi här kommer att kunna jobba med alla hyresgäster; att även större bolag i Rymden kommer att kunna ta del av alla aktiviteter och tjänster vi brukar göra för våra egna medlemmar.

Avanti Partners har uthyrningsuppdraget för fastigheten och det återstår 4.100 kvm att hyra ut.

– Det är de fyra översta våningsplanen som finns för uthyrning. Att vi nu fått klart med en utåtriktad coworkingaktör som bidrar med service för övriga hyresgäster är väldigt positivt. Det kommer att attrahera i stort sett alla bolag som efter pandemin vill locka tillbaka sina medarbetare till kontoret och som kan visa på ett större sammanhang och en känsla inte bara i kontoret utan i hela huset. Vi ser helst att det blir en hyresgäst per våningsplan, men det går även bra att hyra två våningsplan eftersom huset är anpassat för det. När Helio finns i huset så ger det även hyresgästerna flexibilitet för expansion och även tillgång till projektytor. Det är en väldigt bra fastighet. Det är effektiva lokaler och i huset finns dessutom servicen och gemenskapen, säger Nina de Besche vid Avanti.

Stefan Lindhoff, vd på Gemfast:

– Rymden är ett hus skapat under pandemin och utvecklat för att fungera efter den. Från första idéskiss har vi haft ambitionen om att skapa en mötesplats med service, gemenskap och flexibilitet på en helt ny nivå. Det är en vision som vi har byggt in i husets DNA. Och med Helio har vi den bästa möjliga samarbetspartner för att den visionen ska förverkligas.

Gemfast, som är Lärarförbundets fastighetskoncern, förvärvade den aktuella fastigheten Jupiter Mindre 14 våren 2018 från Sven Tyréns stiftelse. Tyrens som varit hyresgäst i fastigheten länge har blivit trångbodda och flyttar under sommaren till Vasakronans nyproduktion nära Medborgarplatsen.

Helio håller till på de lägre våningsplanen och har även några attraktiva konferenslokaler högst upp. Fastigheten innehåller totalt drygt 7000 kvm kontorslokaler.

Bland annat erbjuder Rymden takterrassen Yttre rymden i söderläge med utsikt över söders takåsar, gym med personlig tränare, eget kafé med barista och kreativa mötesrum. Alla hyresgäster och medlemmar i huset kommer också att kunna ta del av föreläsningar, löpklubb, frukostar och yogapass.

För coworkingbolaget Helio blir Slussen den nionde etableringen varav den åttonde i Stockholmsområdet. På Södermalm har bolaget sedan tidigare en etablering vid Hornstull.

– Vi gillar Södermalm och tittar efter fler ställen. Vi letar efter möjliga etableringar i många områden. Vi skulle gärna finnas på plats i Sickla/Hammarby Sjöstad, Bromma/Alvik, östra Kungsholmen med flera, säger Patrik Åström, vd på Helio.

Nyligen öppnade Helio i Sundbyberg, i Signalfabriken:

– Det var en fantastisk öppning, nog den bästa vi haft, säger Åström och konstaterar att bolaget där ”riktigt gödslat ” med bra miljöer för teamsmöten.

– Det kommer bara bli mer och mer hybridarbete och vi uppdaterar löpande innehållet vid alla våra etableringar.

Vid Slussen blir det generösa ytor för streamingstudio och podstudio.

– Det bygger vi på alla ställen. Vi vill alltid ligga långt fram även inom det digitala.

Missa inte! Fastighetsdagen Uppsala 2024

Den 9 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Uppsala. Seminariet äger rum på Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Växande möjligheter i mörka utrymmen

Bergutrymmen och gamla cisterner behöver inte bara vara garage, utan kan även ge plats åt odlingar, skyttebanor och gym. Bara fantasin sätter gränser.

Deka sålt hotell till Sinoma

Hotellfastigheten med 300 rum precis vid Centralstationen.

Krönika

Vi måste prata om Göteborg

”Demokratisk arkitektur är en lika knasig idé som demokratisk ekonomi.”

Chocken: Värdefall på 23 procent

Tappade nära 1,5 miljarder i fastighetsvärde.

”Stor potential i tio år till”

Logistikjättens prognos om den svenska marknaden.

Stormöte på gång för coworkingaktörer

”Vi har en otrolig fördel om vi får en samsyn”.

Bolaget bakom Sätra Centrum i konkurs

Det skulle inte bli några fler konkurser – nu blev det tre till.

Ny generaldirektör för SFV

Tidigare finansmarknadsminister tar över som generaldirektör. M-topp blir överdirektör.

Vasakronan hyr ut 3.100 kvm kontor till SGU

Större projektfastighet om 15.000 kvm fullt uthyrd.

AL hyr ut 1.300 kvm i Hagastaden

Lämnar lokaler mitt i city. Flyttar svenska huvudkontoret till Mineralvattenfabriken.

Podcast: Om stadsutveckling i Stockholm city

Anna Nordin från Vasakronan gästar senaste avsnittet för att prata om omvandlingen av Sergelstråket.

Liseberg: Skadan mindre än väntat

Större delar bedöms vara helt eller delvis oskadade.

Välkänd arkitektfirma flyttar till Gamla stan

Beslutat sig för att lämna landmärke.

Flyttar till Sergels torg

”Läget gör att det fortsatt är enkelt att ta sig till kontoret”.

Tillbaka till förstasidan