Innanför entrén möts besökarna av ett stort atrium.

Helio satsar på coworking nära Slussen

Coworkingbolaget Helio öppnar snart sin nionde etablering efter att ha tecknat ett hyresavtal med Gemfast nära Slussen. Kontraktet avser Tyrénhuset på Hornsgatan – som marknadsförs under namnet Rymden.

 

Patrik Åström.
Nina de Besche.
Visa faktaruta

Helio hyr två våningsplan om totalt 1.600 kvm och får även tillgång till attraktiva ytor på takterrassen. Helio kommer även vara operatör för de tjänster och gemensamma ytor som huset kommer att erbjuda.

– Jag tror på att skapa kontor som fungerar som magneter för människor, säger Patrik Åström, vd på Helio. Nu när vi vant oss vid att kunna jobba hemma så måste ett kontor vara galet bra på människor, gemenskap och samarbete för att det ska vara värt att åka dit. I Rymden har vi hittat en möjlighet att skapa just det, och dessutom i ett supercentralt läge vid Slussen. Extra spännande är att vi här kommer att kunna jobba med alla hyresgäster; att även större bolag i Rymden kommer att kunna ta del av alla aktiviteter och tjänster vi brukar göra för våra egna medlemmar.

Avanti Partners har uthyrningsuppdraget för fastigheten och det återstår 4.100 kvm att hyra ut.

– Det är de fyra översta våningsplanen som finns för uthyrning. Att vi nu fått klart med en utåtriktad coworkingaktör som bidrar med service för övriga hyresgäster är väldigt positivt. Det kommer att attrahera i stort sett alla bolag som efter pandemin vill locka tillbaka sina medarbetare till kontoret och som kan visa på ett större sammanhang och en känsla inte bara i kontoret utan i hela huset. Vi ser helst att det blir en hyresgäst per våningsplan, men det går även bra att hyra två våningsplan eftersom huset är anpassat för det. När Helio finns i huset så ger det även hyresgästerna flexibilitet för expansion och även tillgång till projektytor. Det är en väldigt bra fastighet. Det är effektiva lokaler och i huset finns dessutom servicen och gemenskapen, säger Nina de Besche vid Avanti.

Stefan Lindhoff, vd på Gemfast:

– Rymden är ett hus skapat under pandemin och utvecklat för att fungera efter den. Från första idéskiss har vi haft ambitionen om att skapa en mötesplats med service, gemenskap och flexibilitet på en helt ny nivå. Det är en vision som vi har byggt in i husets DNA. Och med Helio har vi den bästa möjliga samarbetspartner för att den visionen ska förverkligas.

Gemfast, som är Lärarförbundets fastighetskoncern, förvärvade den aktuella fastigheten Jupiter Mindre 14 våren 2018 från Sven Tyréns stiftelse. Tyrens som varit hyresgäst i fastigheten länge har blivit trångbodda och flyttar under sommaren till Vasakronans nyproduktion nära Medborgarplatsen.

Helio håller till på de lägre våningsplanen och har även några attraktiva konferenslokaler högst upp. Fastigheten innehåller totalt drygt 7000 kvm kontorslokaler.

Bland annat erbjuder Rymden takterrassen Yttre rymden i söderläge med utsikt över söders takåsar, gym med personlig tränare, eget kafé med barista och kreativa mötesrum. Alla hyresgäster och medlemmar i huset kommer också att kunna ta del av föreläsningar, löpklubb, frukostar och yogapass.

För coworkingbolaget Helio blir Slussen den nionde etableringen varav den åttonde i Stockholmsområdet. På Södermalm har bolaget sedan tidigare en etablering vid Hornstull.

– Vi gillar Södermalm och tittar efter fler ställen. Vi letar efter möjliga etableringar i många områden. Vi skulle gärna finnas på plats i Sickla/Hammarby Sjöstad, Bromma/Alvik, östra Kungsholmen med flera, säger Patrik Åström, vd på Helio.

Nyligen öppnade Helio i Sundbyberg, i Signalfabriken:

– Det var en fantastisk öppning, nog den bästa vi haft, säger Åström och konstaterar att bolaget där ”riktigt gödslat ” med bra miljöer för teamsmöten.

– Det kommer bara bli mer och mer hybridarbete och vi uppdaterar löpande innehållet vid alla våra etableringar.

Vid Slussen blir det generösa ytor för streamingstudio och podstudio.

– Det bygger vi på alla ställen. Vi vill alltid ligga långt fram även inom det digitala.

Fler Nyheter från förstasidan

AL tecknar avtal om 63.000 kvm i Hagastaden

Fem exploateringsavtal klara. Redo för total investering på 5 miljarder kronor. Har redan 80.000 kvm lokaler i området.

Högtryck på hotellen – men prisökningar kan slå tillbaka

Rejält lyft för Stockholm jämfört med 2019, men andra ännu bättre.

Glädjerus på börsen – ett bolag upp hela 11 procent

En riktigt positiv handelsdag på börsen under måndagen. Flera fastighetsaktier nästan rusat uppåt.

Nu är Karlatornet snart högst i Sverige

På väg att peta Turning torso från tronen.

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Tillbaka till förstasidan