Grönt ljus för Niams 600 nya bostäder i Väsby

2021 förvärvade Niam Väsby Centrum och området står nu inför en omfattande utveckling. Upplands Väsby kommun har nu lämnat ett positivt planbesked som innebär att en stor parkering intill centrumet kommer att byggas om till nya lägenheter.

Annons

– Det är alltid glädjande när processen för utveckling skrider framåt, menar Hans Lisserkers, Head of Project Development, Niam. Vi har en god dialog med Upplands Väsby kommun och tillsammans tar vi nu ett helhetsgrepp där detaljplanen väver samman det här området och skapar förutsättningar för fler bostäder och mer liv i stadsdelen.

I samband med att parkeringen kommer att grävas ner och omlokaliseras frigörs yta med potential för 600 nya lägenheter inom de närmaste åren. Planeringen av fem nya bostadskvarter innebär givetvis en tillströmning av fler boende i området vilket i sin tur ställer större krav på ett blandat utbud av butiker, samhällsservice, hälso- och sjukvård och restauranger.

Niams vision är att centrumhandeln ska bli tillgänglig och attraktiv och möta de vardagliga behoven för besökaren. Kommunen har idag ca 50 000 invånare och handelsplatsen ska bli en viktig mötesplats som bidrar till trygghet och trivsel.

– Tack vare byggandet av attraktiva bostäder på denna plats, kan Väsby fortsätta sin resa mot en modern småstad. Jag är tacksam för att samarbetet med Niam gör det möjligt, säger Mathias Bohman, kommunalstyrelsens ordförande Upplands Väsby.

Väsby centrum invigdes 1972 och består av 35.500 kvadratmeter lokaler, med ett strategiskt läge nära viktiga kommunikationshubbar i norra Stockholmsregionen.

De senaste två åren har Niam gjort sju förvärv av handelsfastigheter i Stockholmsområdet. Totalt handlar det om 187.500 kvadratmeter, varav närmare 137.000 av dem är köpcentrumytor. Gemensamt för platserna är att de har stor utvecklingspotential och Niam har som målsättning att stärka deras positioner ytterligare som de självklara lokala mötesplatserna för boende, handel, umgänge och olika typer av samhällsservice.

Fler Nyheter från förstasidan

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Tillbaka till förstasidan