EQT lägger bud på Stendörren

EQT Real Estate lägger ett kontantbud på Stendörren. Man gör det genom sitt helägda bolag Chicago Holding

EQT:s bud offentliggörs genom Chicago Holding AB som erbjuder 100,25 kronor kontant per aktie. Budet är värt omkring 2 823 miljoner kronor. Budpremien är 3,8 procent.

Budet innebär även en premie om 9,7 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen om 91,3 kronor för B-aktien under de senaste 20 handelsdagarna och en premie om 4,5 procent jämfört med bokfört värde av eget kapital per stamaktie om 95,9 kronor, per 30 september 2018.

Kvalitena samt Hummelbosholm, Knut Pousette, Hans Lycketorp och Seth Lieberman har ingått avtal med EQT om att sälja aktier motsvarande 26,13 procent av aktierna samt 50,06 procent av rösterna i Stendörren.

Styrelsen i Stendörren har med anledning av budet utsett en oberoende budkommitté inom styrelsen bestående av Helena Levander, Hans Runesten, Carl Mörk och Andreas Philipson. Den ska utvärdera budet och återkomma med sin uppfattning senast två veckor före acceptfristens utgång. Kommittén har utsett Handelsbanken Capital Markets som finansiell rådgivare och Advokatfirman Vinge som legal rådgivare.

Aktieägarna har nu en acceptfrist till och med den 19 december och EQT avser att kunna redovisa likvid per den 28 december. Man förbehåller sig rätten att, vid ett eller flera tillfällen, förlänga acceptfristen för sitt erbjudande liksom att senarelägga redovisningen av likviden.

EQT har i samband med budet en rad rådgivare. DNB Markets är finansiell- och kapitalmarknadsrådgivare, Linklaters Advokatbyrå  är legal rådgivare, ÅF Infrastructure teknisk rådgivare, Skeppsbron Skatt skatterådgivare och Alvarez & Marsal Nordics AB finansiell rådgivare.

Fullföljandet av erbjudandet är endast villkorat av att erforderliga tillstånd, godkännanden, beslut och andra åtgärder från myndigheter eller liknande, inklusive från konkurrensmyndigheter, har erhållits på för köparen acceptabla villkor.

EQT Real Estate säger sig se stora möjligheter i Stendörren och dess bestånd. Man har följt Stendörren under en lång tid och imponerats av den starka och stabila utvecklingen. Det stora antalet outnyttjade byggrätter erbjuder en möjlighet att vidareutveckla dess fastighetsportfölj, vilket ligger väl i linje med EQT Real Estate strategi att investera i tillgångar med utvecklingspotential.

EQT Real Estate bedömer att den ökade investeringstakten som krävs för att utveckla byggrätterna med fördel sker i privatägd regi eftersom Stendörrens resultat kan komma att minska under en övergångsperiod.

Stendörren är inriktat på lager och logistik. Beståndet finns främst i Storstockholm och Mälardalen. Stendörren har fastigheter i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Rosersberg, Enköping, Flen och Eskilstuna.

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer välkänd fastighet i innerstan för 800 miljoner

Gör ytterligare en avyttring i Stockholms innerstad. Nu säljs välkänd fastighet i område som snabbt blir allt hetare. FV berättar om omständigheterna.

Konkurshärva – styrelse anmäld för ekobrott

Bostadsutvecklingsbolaget fick grönt ljust för obligationsnotering av Nasdaq 2017 – har i dag skulder på hundratals miljoner.

Så blir ”nya” operahuset i Stockholm

Förslag på miljardrenovering inlämnat.

Oscar säljer i Nacka – får in pengar till Gasklockan?

Fastighet hyrs ut till skola och avyttras direkt. Se karta! Oscar Engelbert kommenterar affären och framtiden.

Lyxigt miljardköp av Ramsbury

FV avslöjar att Stefan Perssons fastighetsbolag slår till med köp i unikt läge. Läs detaljerna om affären.

Resultat och bilder från Baltazar Invitational

Fyra vinnare. Och nytt insamlingsrekord i välgörenhetseventet!

SAIAB utser Blücher till ny vd

Blir boss för anonymt bolag som äger fastigheter för 6,5 miljarder.

Bilder: Bostadsdagen 2019 på Grand Hotel

Se alla bilderna från Bostadsdagen 2019.

Enkät: Bostadsområdet som Boverkets GD saknar

Bostadsdagen 2019. Fastighetsvärlden ber 3 bostadsproffs att kika i spåkulan – för att sia om bomarknaden den närmsta framtiden.

Per Ekelund om tyska jättens strategi

”Där man är vill man vara störst”.

Prime Livings nya kan rivas

Ovanlig åtgärd kan vänta. Det stora bygget står helt stilla.

K-Fastigheter till börsen – tar in 900 miljoner

Mer bostäder på börsen när Jakob Karlsson och Erik Selin går till börsen med sitt gemensamägda K-Fastigheter.

Wework utreds av åklagare

Kritisk vecka för kontorshotelljätten – som även väntas sparka 4.000.

Avser stämma kommunen – på 70 miljoner

Retar upp känd fastighetsutvecklare genom att riva gammalt avtal och skriva upp markvärdet.

Tillbaka till förstasidan