EQT lägger bud på Stendörren

EQT Real Estate lägger ett kontantbud på Stendörren. Man gör det genom sitt helägda bolag Chicago Holding

EQT:s bud offentliggörs genom Chicago Holding AB som erbjuder 100,25 kronor kontant per aktie. Budet är värt omkring 2 823 miljoner kronor. Budpremien är 3,8 procent.

Budet innebär även en premie om 9,7 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen om 91,3 kronor för B-aktien under de senaste 20 handelsdagarna och en premie om 4,5 procent jämfört med bokfört värde av eget kapital per stamaktie om 95,9 kronor, per 30 september 2018.

Kvalitena samt Hummelbosholm, Knut Pousette, Hans Lycketorp och Seth Lieberman har ingått avtal med EQT om att sälja aktier motsvarande 26,13 procent av aktierna samt 50,06 procent av rösterna i Stendörren.

Styrelsen i Stendörren har med anledning av budet utsett en oberoende budkommitté inom styrelsen bestående av Helena Levander, Hans Runesten, Carl Mörk och Andreas Philipson. Den ska utvärdera budet och återkomma med sin uppfattning senast två veckor före acceptfristens utgång. Kommittén har utsett Handelsbanken Capital Markets som finansiell rådgivare och Advokatfirman Vinge som legal rådgivare.

Aktieägarna har nu en acceptfrist till och med den 19 december och EQT avser att kunna redovisa likvid per den 28 december. Man förbehåller sig rätten att, vid ett eller flera tillfällen, förlänga acceptfristen för sitt erbjudande liksom att senarelägga redovisningen av likviden.

EQT har i samband med budet en rad rådgivare. DNB Markets är finansiell- och kapitalmarknadsrådgivare, Linklaters Advokatbyrå  är legal rådgivare, ÅF Infrastructure teknisk rådgivare, Skeppsbron Skatt skatterådgivare och Alvarez & Marsal Nordics AB finansiell rådgivare.

Fullföljandet av erbjudandet är endast villkorat av att erforderliga tillstånd, godkännanden, beslut och andra åtgärder från myndigheter eller liknande, inklusive från konkurrensmyndigheter, har erhållits på för köparen acceptabla villkor.

EQT Real Estate säger sig se stora möjligheter i Stendörren och dess bestånd. Man har följt Stendörren under en lång tid och imponerats av den starka och stabila utvecklingen. Det stora antalet outnyttjade byggrätter erbjuder en möjlighet att vidareutveckla dess fastighetsportfölj, vilket ligger väl i linje med EQT Real Estate strategi att investera i tillgångar med utvecklingspotential.

EQT Real Estate bedömer att den ökade investeringstakten som krävs för att utveckla byggrätterna med fördel sker i privatägd regi eftersom Stendörrens resultat kan komma att minska under en övergångsperiod.

Stendörren är inriktat på lager och logistik. Beståndet finns främst i Storstockholm och Mälardalen. Stendörren har fastigheter i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Rosersberg, Enköping, Flen och Eskilstuna.

Fler Nyheter från förstasidan

Nu gör Sagax första köpen på sin nya marknad i Europa

Börsens mest internationella fastighetsbolag, av de stora bolagen, gör som utlovat nu sina första investeringar på en ny marknad.

Serneke förhandlar om stor försäljning

För exklusiva förhandlingar avseende Karltornet med internationella aktör.

Svarta månader för byggare

Handlar ofta om försyndelser som gjorts för flera år sedan.

McDonalds stängt hela 15 centrala restauranger

Lämnar ytterligare ett läge som länge ansetts som ett av de bästa.

Topplista

Topplista: 23 kommunerna som ökat mest

I den här listan vidgar vi vyerna och redovisar de kommuner vars befolkning vuxit snabbast de senaste 50 åren.

NP3:s nya drag: Vill köpa i Västerås, Örebro och Karlstad

Andreas Nelvig resonerar kring nya orter söderut, men det kan redan ha blivit för dyrt.

Skanska fyller upp chefspost efter tappet till konkurrenten NCC

Efterträder kollega som värvats till konkurrenten NCC.

Gamla Arkitekturskolan såld

Akademiska Hus har funnit köpare åt det som ibland har kallats ”Stockholms fulaste hus”, och säljer även annan fastighet till samma köpare.

AL säljer ”dolda” bostäder för över miljarden

Avyttrar bestånd med 417 hyreslägenheter i Stockholm. Gör en riktigt bra affär, men har kvar ”problemfastighet” i närområdet.

Skoglund ser tydlig förbättring för JM i Stockholm

Ökad försäljning under andra kvartalet. Vd:n blickar in i framtiden på marknaden som fått rejält med stryk under två år.

Mest lästa första halvåret – har du koll på vad som hänt?

Fortsatt superstark utveckling för sajten. Se vilka nyheter som lästes allra mest under första halvåret.

Humana säljer 37 fastigheter

Stor affär med samhällsfastigheter. Affär för nästan en halv miljard kronor.

Jätten nu nära 150 miljarder – ökar nyuthyrning med 76%

Avgående vd Fredrik Wirdenius berättar om hur Vasakronan mår och lägger extra krut på uthyrningsläget.

Vasakronan hyr ut till KPMG

Fyller upp nytt landmärke om totalt 60.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan