Camurus flyttar HK till Vecturas nya The Loop i Lund

Läkemedelsbolaget Camurus flyttar sitt huvudkontor till nya lokaler i The Loop som ägs av Vectura. Det nya huvudkontoret om cirka 3.000 kvm har kapacitet för över 200 medarbetare. Därmed tappar Wihlborgs en hyresgäst.

CBRE har varit Camurus rådgivare.

Fastigheten blir en arbets- och mötesplats för både större och mindre företag på totalt 10.520 kvadratmeter fördelat på sex våningar, där Camurus kommer ta de två övre planen.

– Vi är mycket stolta över att Camurus valt att förlägga sitt huvudkontor och utvecklingslaboratorium i The Loop. Med vårt ökade fokus på Life Science-sektorn är Camurus en ideal partner som kommer att bidra stort till områdets utveckling och attraktionskraft, säger Daniel Fex, affärsutvecklare för Vectura i Skåne.

– Det är glädjande att vi nu kan påbörja processen att färdigställa vårt nya huvudkontor och forskningslabb i Science Village med direkt närhet till forskningsanläggningarna ESS och Max IV samt Lunds universitet. The Loop är en perfekt utgångspunkt för Camurus fortsatta utveckling och expansion som innovativt, internationellt läkemedelsbolag med bas i Lund, säger Fredrik Tiberg, Camurus vd och koncernchef.

Camurus lämnar därmed sina lokaler på Ideongatan 1A och fastigheten Syret 8 som ägs av Wihlborg. Där hyr Camurus cirka 2.200 kvm.

The Loop är designad med en högklassig miljöprofil som ska minimera klimatpåverkan. Byggnaden kommer att certifieras med LEED enligt nivå Guld och bland annat förses med en omfattande solcellsanläggning och ett fjärrvärmesystem som nyttjar spillvärme från närliggande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. I byggnaden ryms även ett auditorium med kapacitet för omkring 1 000 personer och utomhusmiljön består av stora gröna ytor och parkmiljöer.

Camurus arbetar nu tillsammans med Vectura och partners för att färdigställa de nya lokalerna och skapa en kreativ, funktionell och attraktiv arbetsplats för nuvarande och framtida medarbetare. Flytten beräknas ske i slutet av 2024.

Carmurus har Sandberg Development AB som största ägare (39,4%). Därefter följer Fjärde AP-fonden. Fredrik Tiberg är fjärde största ägare.

Daniel Fex (Vectura) och Fredrik Tiberg (Camurus) Bild: Vectura
The Loop I Lund.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper 6.500 kvm centralt

Majoritet av hyresgästerna är offentligt finansierade. Planerar egen coworking i fastigheten.

Gorosch: ”Bli mer som ett swat-team”

Berättar för FV hur Catella ska återvända till fornstora höjder.

Final: Fem kan vinna Årets lokalkonsult 2023

Fem nominerade. Läs även om vinnarna sedan starten.

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Tillbaka till förstasidan