Topplistor

Största uthyrningarna 2019

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna under 2019. Listan avser nya förhyrningar som till största delen gäller kontorsfastigheter och där även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagaren

Uthyrning

1. Vasakronan hyr ut till Skatteverket i Sundbyberg

Yta, kvm: 43.000
Vasakronan hyr ut till Skatteverket i fastigheten Nya Kronan i centrala Sundbyberg. Uthyrningen omfattar två nybyggda byggnader och en befintlig som renoveras. Den ursprungliga förhyrningen på 42.000 kvm utökades något senare.
Läs mer »

2. Fabege hyr ut till TietoEVRY i Arenastaden

Yta, kvm: 22.000
IT-aktörerna Tieto och EVRY som fusioneras till TietoEVRY samlar sina verksamheter i Fabeges pågående projekt Kvarter Poolen – som även inrymmer Solna Stads nya simhall. Entreádressen är Gustav III:s Boulevard i Solna.
Läs mer »

3. SFV hyr ut till coworkingaktören 7A i Centralposthuset i Stockholm

Yta, kvm: 17.000
Kontors- och konferensbolaget 7A de hyr 17.000 kvm i Centralposthuset som Statens Fastighetsverk har tomställda efter att Näringsdepartementet lämnat två tredjedelar av lokalytorna i den stora och imponerande byggnaden på Vasagatan. Hyreskontraktet är på 10 år.
Läs mer »

4. Rikshem och Ikano hyr ut till Polisen i Farsta

Yta, kvm: 14.500 U: JLL
Rikshem och Ikano som 2015 från RBS köpte Telestaden (Telias tidigare HK) i Farsta, i södra Stockholm,  hyr ut 16.000 kvm till Polismyndigheten. Av ytorna är 14.500 kvm kontor.
Läs mer »

5. Vasakronan hyr ut till Handelsbanken

Yta, kvm: 12.600
Vasakronan hyr ut till Handelsbanken i fastigheten Tre Vapen på Östermalm i Stockholm. Fastigheten uppfördes ursprungligen för att husera Konstfack och invigdes 1959.
Läs mer »

6. Vasakronan hyr ut till King i Sergelhuset i Stockholm

Yta, kvm: 11.500 T: Cushman & Wakefield
King (Midasplayer AB), ett av världens ledande mobilspelsföretag, flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen med utsikt över Sergels torg. Bolaget hyr totalt 11.500 kvadratmeter kontor på de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan.
Läs mer »

7. Wihlborgs hyr ut till Malmö stad

Yta, kvm: 8.200
Kommunens Hälso-, vård och omsorgsförvaltning flyttar  in i fastigheten Elefanten 40 som är belägen i hörnet av Storgatan och Södra Förstadsgatan i centrala Malmö.
Läs mer »

8. Alecta hyr ut för Schenkers HK i Göteborg

Yta, kvm: 7.700
Schenker flyttar till andra etappen av Alectas projektfastighet Mektagonen som finns i Krokslätt i södra Göteborg.
Läs mer »

9. Wellstreeet hyr ut till Sollentuna kommun

Yta, kvm: 7.265
 Under 2020 inleds renioveringen av Sollentuna kommuns lokaler i Turesbergshuset.  En stor del av verksamheten flyttar då till The Factory (gamla ABB-huset/TDC-huset) i Häggvik. Hyresavtalet omfattar 7.200 kvm, fördelat på fyra våningsplan, plus 65 kvm mötesrum.
Läs mer »

10. Vasakronan hyr ut till SCB i Solna

Yta, kvm: 7.200 T: Cushman & Wakefield
Vasakronan tecknar hyresavtal med SCB i sitt kontorsprojekt Strand i Solna. Projektet är uppdelat i två etapper och omfattar totalt 26.000 kvadratmeter fördelat på sex plan i tre huskroppar. Uthyrningen till SCB avser etapp två.
Läs mer »

11. Svenska Hus hyr ut till Södermalms Stadsdelsförvaltning

Yta, kvm: 6.800
Svenska Hus hyr ut till Södermalms Stadsdelsförvaltning på Virkesvägen 3, kvarteret Påsen 7, i Mårtensdal i Hammarby Sjöstad.
Läs mer »

12. Corem hyr ut till Ica i Borås

Yta, kvm: 6.700 T: Tenant & Partner
Ica:s stora förhyrning avser Ica Bank och Ica Försäkring samt även kontorslokaler för Ica Sverige och Ica Gruppen. De flyttar till den stora fastigheten Skruven 3 i Sandlid Business Park i Borås.
Läs mer »

13. Vasakronan hyr ut till Cowi i Platinan i Göteborg

Yta, kvm: 6.500
Cowi flyttar sitt svenska huvudkontor till Vasakronans projekt Plantinan. Förhyrningen omfattar totalt 6.500 kvm fördelat på hela plan nio och halva plan 10.
Läs mer »

14. Wihlborgs hyr ut till internationell aktör i Hyllie i Malmö

Yta, kvm: 6.300
Wihlborgs  tecknar ett femårigt avtal med ett internationellt företag om 6.300 kvm i sin nyproduktion av kontorshuset Origo (Bure 2), som just nu byggs i Hyllie i Malmö. Därmed är samtliga kontorsytor i huset är uthyrda.
Läs mer »

15. Fabege hyr ut till Arbetsmiljöverket i Solna Business Park

Yta, kvm: 6.000
Arbetsmiljöverket flyttar in i nyrenoverade lokaler på Svetsarvägen 12 i Solna Business Park. Lokalerna är en del av fastigheten Fräsaren 12 och fungerade tidigare som Ica:s huvudkontor innan de flyttade till Arenastaden 2015.
Läs mer »

16. Platzer hyr ut till Länsförsäkringar i Gårda i Göteborg

Yta, kvm: 5.360
Platzer hyr ut till Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän i projektet Gårda Vesta som Platzer uppför på fastigheten Gårda 2:12.  Länsförsäkringar förvärvar även 50 procent av projektet.
Läs mer »

17. Platzer hyr ut till NCC i Gårda i Göteborg

Yta, kvm: 5.148
 NCC hyr våning 5-9 i projektet Kineum i stadsdelen Gårda i Göteborg. Kineum, vid Ullevimotet, omfattar 26.000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar,
Läs mer »

18. Areim hyr ut till Convendum i Trygg Hansa-huset på Kungsholmen

Yta, kvm: 5.000
 Convendum flyttar in i Areims fastighet Brädstapeln 16 på Kungsholmen och öppnar därmed sin 14:e av totalt 20 planerade enheter i Sverige.
Läs mer »

19. Wallenstam hyr ut till Convendum i Umami Park i Sundbyberg

Yta, kvm: 5.000
Convendum etablerar sig i Umami Park, Hallonbergen, ett nytt dynamiskt område som börjar ta form i Sundbyberg, med 800 bostäder, moderna kontorsytor, butiker, caféer och närservice.
Läs mer »

20. Capman hyr ut till Totalförsvarets rekryteringsmyndighet på Gärdet i Stockholm

Yta, kvm: 5.000
Hyresavtalet rör fastigheten Lybeck 2 på Gärdet som Capman köpte från Oscar Properties i december 2017.
Läs mer »

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan