Topplistor

Största uthyrningarna av kontor 2021

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler under 2021. Även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagaren

 

Uthyrning

1. Fabege hyr ut till Alfa Laval i Flemingsberg

Yta, kvm: 20.000
Alfa Laval blir Fabeges första stora nya kontorshyresgäst i Stockholm South Business District i Flemingsberg. Avtalet är på 22 år och tillträde beräknas ske under 2025. Först tecknades avtal om 17.000 kvm, därefter utökades förhyrningen.
Läs mer »

2. Kungsleden hyr ut till Northvolt i Västerås

Yta, kvm: 15.400
Det nya hyresavtalet innebär att Kungsleden förvärvar en del av fastigheten Effekten 12, av Northvolt, och på den tillhörande marken utveckla en modern och klimatsmart kontorsbyggnad med trästomme.
Läs mer »

3. Castellum hyr ut till Region Örebro i centrala Örebro

Yta, kvm: 10.500
Huset (med fastighetsbeteckning Tullen 8) byggdes 1976 för Statistikmyndigheten SCB och har en total area om ca 27.000 kvm och ligger på Klostergatan 23, nära Örebro Resecentrum.
Läs mer »

4. Round Hill Capital hyr ut till Alstom i Västerås

Yta, kvm: 10.400
Round Hill Capital låter uppföra en kontorsbyggnad på fastigheten Finnslätten 6 i  Västerås. Den har fyra flexibla  med plats för sociala möten, ett atrium för att maximera insläpp av dagsljus, lunchrum, cykelförvaring, omklädningsrum med mera och står klar 2023.
Läs mer »

5. Castellum hyr ut till Volvo Cars på Lindholmen i Göteborg

Yta, kvm: 7.900
Volvo Cars flyttar in  Castellums fastighet Aurora på Lindholmen i Göteborg. Uthyrningen motsvarar  ungefär 80 procent av den totala kontorsfastigheten.
Läs mer »

6. Fabege hyr ut till Convendum nära Stureplan i Stockholm

Yta, kvm: 7.600
Lokalerna på Kungsgatan 9 kommer att innehålla kafé i gatuplan, loungeytor, konferensrum, kontorshotell och avskilda ytor för mindre företag.
Läs mer »

7. Axfast hyr ut till Boston Consulting Group vid Gustav Adolfs Torg i Stockholm

Yta, kvm: 7.500 T: CBRE
Boston Consulting Group tecknar ett avtal med Axfast om 7.500 kvm i fastigheten Jakob Mindre 11. BCG kommer därmed att hyra samtliga lokaler i fastigheten som ligger vid Gustav Adolfs torg i centrala Stockholm.
Läs mer »

8. Bonnier hyr ut till Olink Proteomics i Cykelfabriken i Uppsala

Yta, kvm: 7.400 T: JLL
Cykelfabriken (Kvarngärdet 27:2) har fyra byggnader, Olink flyttar till Vega.  Den totala uthyrbara yta är drygt 23.000 kvadratmeter. Fastigheten är belägen nära Vaksala torg, en knapp kilometer från centralstationen och förvärvades av Bonnier försommaren 2020.
Läs mer »

9. Skanska hyr ut till Trafikverket i Aqua i Malmö

Yta, kvm: 6.000
Aqua ligger i Citadellsstaden på Universitetsholmen i Malmö, alldeles intill kanalen och med Malmö C på gångavstånd. Varje kontor får sin egen terrass anpassad för utomhusarbete.
Läs mer »

10. Skandia hyr ut till Convendum på Sveavägen i Stockholm

Yta, kvm: 5.800
Coworkingoperatören Convendum hyr helt hus av Skandia Fastigheter på Sveavägen 38 – nära Urban Deli och med tunnelbaneuppgång vid entrén.
Läs mer »

11. AFA hyr ut helt hus vid Stureplan i Stockholm till Söderberg & Partners

Yta, kvm: 5.500
AFA Fastigheter hyr ut hela kontorsdelen av fastigheten Ladugårdsgrinden 18 med adressen Stureplan 8/Sturegatan 1 till Söderberg & Partners. Det handlar om den fastighet där Telia länge haft sitt huvudkontor
Läs mer »

12. Intea hyr ut till Skatteverket i Östersund

Yta, kvm: 4.600
Intea tecknar ett 6-årigt hyresavtal med Skatteverket avseende nya lokaler på Campusområdet i Östersund. En helt ny byggnad om 6.750 kvm kommer att uppföras strax intill Kronofogdemyndighetens byggnad.
Läs mer »

13. Nouryon hyr av Castellum i Gamlestaden i Göteborg

Yta, kvm: 4.600 T: CBRE
Nouryon lanserar ett integrerat nordiskt företagscenter i Gamlestaden i Göteborg. Bolaget hyr av Castellum på Gamlestadsvägen 18.
Läs mer »

14. Skandia hyr ut till Knowit på Sveavägen i Stockholm

Yta, kvm: 4.500
Knowit hyr av Skandia Fastigheter när fastigheten Putten 16 på Sveavägen 20 uppgraderas. Knowit flyttar från Klarabergsgatan 60, en fastighet som ägs av Hufvudstaden.
Läs mer »

15. Axfast hyr ut till Grant Thornton på Kungsgatan i Stockholm

Yta, kvm: 4.050
Axfast hyr ut 4.050 kvm till Grant Thornton i det pågående projektet K57 på Kungsgatan i centrala Stockholm. Det handlar om projektfastigheten Boken 6 som Axfast förvärvade våren 2018.
Läs mer »

16. Fabege hyr ut till Convendum i Stocholms city

Yta, kvm: 4.000
På Drottninggatan 29, mitt i regeringskvarteren, öppnar Convendum en ny arena för coworking. I lokalerna som Convendum tar över har Fabege tidigare haft fyra hyresgäster, om ungefär tusen kvadratmeter vardera.
Läs mer »

17. Wihlborgs hyr ut till offentlig hyresgäst på Ideon i Lund

Yta, kvm: 4.000
Den offentliga hyresgästen har skrivit avtal för etablering i den LEED Gold-certifierad ikonbyggnaden Cube, våningsplan 5 och 6 på Ideon Science Park i Lund.
Läs mer »

18. Balticgruppen hyr ut till Skatteverket vid Umeå Östra station

Yta, kvm: 4.000
Skatteverket tecknar ett hyresavtal med Balticgruppen i den planerade kontorsfastigheten på Östra Station, intill tågstationen Umeå Östra.  Huset får totalt elva våningar inklusive källarplan. Den totala ytan uppgår till cirka 10.000 kvadratmeter.
Läs mer »

19. Castellum hyr ut till Region Jönköping

Yta, kvm: 3.700
Region Jönköpings län samlokaliserar verksamheterna Länstrafiken, Kommunal utveckling och Smålands Turism till Castellums fastighet Werket i Jönköping.
Läs mer »

20. Adlern Nedo Fastighets hyr ut till Convendum vid Odenplan i Stockholm

Yta, kvm: 3.680 U: Savills
Förhyrningen avser fastigheten Adlern Mindre 34och sker i en egen huskropp på Vegatan. Husets totala yta inkluderar även de två nya våningsplanen som ska påbyggas.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan