Topplista

Största kontorsuthyrningarna 2021

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler under 2021. Även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagaren

 

Uthyrning

1. Castellum hyr ut till Region Örebro i centrala Örebro

Yta, kvm: 10.500
Huset (med fastighetsbeteckning Tullen 8) byggdes 1976 för Statistikmyndigheten SCB och har en total area om ca 27.000 kvm och ligger på Klostergatan 23, nära örebro Resecentrum.
Läs mer »

2. Fabege hyr ut till Convendum nära Stureplan i Stockholm

Yta, kvm: 7.600
Lokalerna på Kungsgatan 9 kommer att innehålla kafé i gatuplan, loungeytor, konferensrum, kontorshotell och avskilda ytor för mindre företag.
Läs mer »

3. Skanska hyr ut till Trafikverket i Aqua i Malmö

Yta, kvm: 6.000
Aqua ligger i Citadellsstaden på Universitetsholmen i Malmö, alldeles intill kanalen och med Malmö C på gångavstånd. Varje kontor får sin egen terrass anpassad för utomhusarbete.
Läs mer »

4. AFA hyr ut helt hus vid Stureplan i Stockholm till Söderberg & Partners

Yta, kvm: 5.500
AFA Fastigheter hyr ut hela kontorsdelen av fastigheten Ladugårdsgrinden 18 med adressen Stureplan 8/Sturegatan 1 till Söderberg & Partners. Det handlar om den fastighet där Telia länge haft sitt huvudkontor
Läs mer »

5. Nouryon hyr av Castellum i Gamlestaden i Göteborg

Yta, kvm: 4.600 T: CBRE
Nouryon lanserar ett integrerat nordiskt företagscenter i Gamlestaden i Göteborg. Bolaget hyr 4.600 kvm av Castellum på Gamlestadsvägen 18.
Läs mer »

6. Axfast hyr ut till Grant Thornton på Kungsgatan i Stockholm

Yta, kvm: 4.050
Axfast hyr ut 4.050 kvm till Grant Thornton i det pågående projektet K57 på Kungsgatan i centrala Stockholm. Det handlar om projektfastigheten Boken 6 som Axfast förvärvade våren 2018.
Läs mer »

7. Adlern Nedo Fastighets hyr ut till Convendum vid Odenplan i Stockholm

Yta, kvm: 3.680 U: Savills
Förhyrningen avser fastigheten Adlern Mindre 34och sker i en egen huskropp på Vegatan. Husets totala yta inkluderar även de två nya våningsplanen som ska påbyggas.
Läs mer »

8. SEB Trygg Liv hyr ut till Spendrups på S:t Eriksgatan i Stockholm

Yta, kvm: 3.500
Spendrups flyttar sitt huvudkontor till det så kallade Grönstedtska palatset (Städet 9) på S:t Eriksgatan 119 i Stockholm. Bolaget tar över lokaler som tidigare tillhört ett konkursat hotell.
Läs mer »

9. Balder hyr ut till Stayaround vid Medborgarplatsen i Stockholm

Yta, kvm: 3.000
Hyreskontraket som coworkingaktören tecknar avser fastigheten Göta Ark som ligger i hörnet av Medborgarplatsen. Avtalet sträcker sig fram till 2025.
Läs mer »

10. JSR hyr ut till SL i Högdalens industriområde i Stockholm

Yta, kvm: 3.000
JSR tecknar nytt hyresavtal med Stockholms lokaltrafik. Det av Region Stockholm helägda aktiebolaget blir ny hyresgäst i fastigheten Stockholm Blixtljuset 17.
Läs mer »

11. Vasakronan hyr ut till Svenskt Näringsliv i Plantinan i Göteborg

Yta, kvm: 2.460
Svenskt Näringsliv kommer att samlokalisera tillsammans med medlemsorganisationerna Almega, IKEM, Installatörsföretagen, Maskinentreprenörerna, Måleriföretagen Svensk Handel, Teknikföretagen och  Transportföretagen.
Läs mer »

12. Nordisk Renting hyr ut till Visma EssCom i Ursviks Entré i Sundbyberg

Yta, kvm: 2.200 U: Cushman & Wakefield
Ursvik Entré (Stockmakaren 1)  med adress Rissneleden 110 stod klart 1992 och uppfördes för SEB:s verksamhet. Fastigheten är känd som Bankhus 90, och består av totalt ca 60 000 kvm.
Läs mer »

13. Kungsleden hyr ut till Diaverum i Hyllie i Malmö

Yta, kvm: 2.185
Kungsleden tecknar ett sjuårigt avtal Diaverum på våning 6, 7 och 8 i Eden, med fastighetsbeteckning Malmö Löpöglan 2.
Läs mer »

14. Castellum hyr ut till Fellowmind i Emigranten i Göteborg

Yta, kvm: 2.100
Den storsatsande it-koncernen Fellowmind, med de tre svenska systerbolagen Dqc, Endeavor och Orango flyttar in i Castellumägda Emigranten Göteborg.
Läs mer »

15. Wihlborgs hyr ut till finansaktör i Helsingborg

Yta, kvm: 2.100
Wihlborgs har tecknat avtal med en aktör inom finanssektorn i den nyinköpta fastigheten Hermes 10 i centrala Helsingborg.
Läs mer »

16. Alecta hyr ut till Helio i Signalfabriken i Sundbyberg

Yta, kvm: 2.100
Alecta hyr ut till coworkingbolaget Helio i Signalfabriken i centrala Sundbyberg. Etableringen är en del av en större förändring där hela kvarteret genomgår en omvandling från handel till mötesplats med kontor, service, möten och restauranger.
Läs mer »

17. Stenvalvet hyr ut till Försäkringskassan i Växjö

Yta, kvm: 2.019
Försäkringskassan tecknar ett 6-årigt hyresavtal för den 2.019 kvadratmeter stora lokalen placerad i kvarteret Fries, mitt i stadens centrum. De blir därmed grannar med bland andra Region Växjö och Sveriges Radio.
Läs mer »

18. Stenvalvet hyr ut till Försäkringskassan i Eskilstuna

Yta, kvm: 1.861
Försäkringskassanflyttar in i kontorshuset K43 i de centrala delarna av staden. De blir därmed den tredje statliga myndigheten i fastigheten tillsammans med Fortifikationsverket och Skatteverket.
Läs mer »

19. Storebrand hyr ut till Ioffice nära Stockholms central

Yta, kvm: 1.854 U: CBRE
Coworkingaktören Ioffice Business center hyr ett våningsplan i Storebrands fastighet på Vasagatan 10, nära centralstationen, i centrala Stockholm.
Läs mer »

20. Hufvudstaden hyr ut till Deloitte i NK-huset i Göteborg

Yta, kvm: 1.800
Lokalerna har adressen Kyrkogatan 48, ovanför varuhuset, på plan 3. NK-kvarteret, fastigheten Inom Vallgraven 10:9, består av totalt sex byggnader som innehåller varuhuset samt kontor ovanpå.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan