Hemfosa planerar notering på börsen i slutet av mars

Annons

Bengt Kjell: ”Mycket hög sannolikhet”. Styrelsen för Hemfosa bekräftar sin avsikt att genomföra en börsintroduktion på Nasdaq OMX. Under förutsättning att erforderliga bolagsstämmo- och andra beslut fattas, att godkännanden erhålls från Nasdaq samt att marknadsförhållandena bedöms goda, förväntas börsintroduktionen slutföras i mars 2014.

Genom erbjudandet kommer Hemfosa att tillföras cirka 500–950 miljoner kronor, beroende på om medverkande banker utnyttjar s.k. övertilldelningsoption och till vilket pris aktierna utges. Hemfosa avser att använda den erhållna likviden för fortsatta fastighetsförvärv. Det totala erbjudandet förväntas uppgå till cirka 3,8 miljarder kronor.

Bengt Kjell, styrelseordförande vid Hemfosa är optimistisk.

– Med den börs vi har nu och om inget stort händer i omvärlden som påverkar negativt då är det hög sannolikhet för att planerna blir av, säger Bengt Kjell till Fastighetsvärlden.

Han räknar med att detaljer kring erbjudandet kommer att kommuniceras första veckan i mars. Noteringen är tänkt att ske någon gång under de sista två veckorna i mars.

Jens Engwall, VD för Hemfosa:

Jens Engwall.
Jens Engwall.

– Den planerade börsintroduktionen är en viktig milstolpe för Hemfosa i vår ambition att skapa en långsiktigt stark plattform för fortsatt tillväxt. En notering kommer även skapa bättre tillgång till kapitalmarknaden och resultera i en bredare ägarbas med såväl svenska som internationella investerare.

Erbjudandet att förvärva aktier i Hemfosa kommer att omfatta såväl nyemitterade aktier som befintliga aktier, vilka säljs av bolagets svenska institutionella ägare. Aktierna kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och internationellt samt till allmänheten i Sverige.

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) och Swedbank har utsetts till Joint Global Co-ordinators och Joint Lead Bookrunners i den planerade börsintroduktionen.

Fastighetsvärlden Idag 2014-02-24

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan