BlackRock köper av Slättö i tidigt skede

Med 25 procent av de blivande logistiklokalerna uthyrda avyttrar Slättö Value Add I två logistikprojekt i Stockholm och Enköping.

Annons

Fastigheten i Stockholm är en tvåvåningsanläggning om cirka 16.500 kvadratmeter. Fastigheten, en del av Botvidsgymnasiet 8, är belägen i Botkyrka kommun längs E4:an. Lokalerna förväntas vara tillgänglig för hyresgäster från och med fjärde kvartalet 2023.

Fastigheten i Enköping omfattar en logistikanläggning om cirka 22.500 kvadratmeter. Fastigheten, Stenvreten 6:17, ligger cirka 70 kilometer nordväst om Stockholm intill E18, och betjänar hela Stockholm och Mälardalsregionen. Lokalerna förväntas vara tillgänglig för hyresgäster från och med andra till fjärde kvartalet 2023.

Planen är att utveckla modern logistik med inriktning på BREEAM Excellent och Miljöbyggnad Silver. Fastigheterna kommer att byggas med flexibla planlösningar för att möjliggöra flera hyresgäster, bygglov har beviljats ​​och bygget påbörjas omgående. 25 procent av ytorna är uthyrda vid transaktionstillfället.

Mannheimer Swartling samt JLL var rådgivare till Slättö, medan Linklaters och Pangea Property Partners var rådgivare till BlackRock Real Assets.

–Vi är glada att tillsammans med Slättö utveckla två högkvalitativa logistikanläggningar i Sverige. Denna affär är ett naturligt nästa steg i BlackRocks strävan att bygga upp vår nordiska fastighetsportfölj och ytterligare stärka vårt regionala fotavtryck inom logistik, kommenterar Thorsten Slytå, Managing Director och Head of Nordic Real Estate på BlackRock affären.

–Slättö och vår lager- och logistikplattform Evolv fortsätter att generera attraktiva möjligheter i ett mycket intressant segment. Vi är glada att samarbeta med en stor aktör som BlackRock Real Assets och ser fram emot att slutföra utvecklingen av dessa tillgångar i nära samarbete med dem, säger Erik Dansbo, investeringschef och partner på Slättö.

Slättö har de senaste månaderna genomfört flera avyttringar från äldre fonder som är under avveckling. Under det senaste året har vi sålt fastigheter för över sex miljarder kronor genom 13 transaktioner. Parallellt har vi tagit in nytt kapital till Slättö Core+ och Slättö Value Add II. Vi är väl positionerade för att tillvarata affärsmöjligheter som dyker upp, tillägger Erik Dansbo.

Fler Nyheter från förstasidan

OBOS, Resona, Aspudden.

OBOS vill bygga 190 lägenheter i Söderort

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Tillbaka till förstasidan