Cornerstone förvärvar Åhléns City i Malmö

Annons

57.000 kr/kvm när Rockspring säljer. Vencom och Rockspring Property Investment Managers har avyttrat handelsfastigheten Gyllenstjärna 36 i Malmö, Sverige. Fastigheten som även är känd som ”Åhléns City i Malmö”, har en yta om 6.423 kvm och är belägen på Södergatan i centrala Malmö. Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 365 miljoner. Det ger cirka 57.000 kr/kvm.

Köparen är Cornerstone Pan-European Core Fund.

– Under investeringsperioden har vi tagit ett stort steg framåt i förberedelserna för att realisera planerna för en expansion av fastigheten”, säger Thorsten Slytå, Director Vencom.

– Efter närmare fyra års innehav av fastigheten lämnar vi nu över ansvaret till Cornerstone, som kommer att kunna ta fastigheten vidare in i nästa utvecklingssteg, säger Johan A Gustafsson, ordförande Vencom.

Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling fungerade som rådgivare till säljarna i transaktionen. PwC och Real Advokatbyrå har varit rådgivare till köparen.

Rockspring förvärvade fastigheten Gyllenstjärna 36 i Malmö i maj 2012 när nederländska Redevco avyttrade hela sitt svenska bestånd bestånd  som bestod av sex fastigheter, läs mer här. Den totala köpeskillingen då bedömdes av Fastighetsvärlden till cirka 700 miljoner kronor.

Cornerstone äger i Sverige sedan tidigare bland annat Center Syd i Löddeköpinge. Den fastigheten ingår i Cornerstone Nordic Retail Fund. Nordic Retail Fund består idag av tolv handelsfastigheter i Sverige och tre större köpcentrum i Finland om totalt 280,000 kvm. I Malmö äger bolaget även Rosengårds centrum.

Kristina Johnson, Head of Asset Management Sweden, kommentar:

– I och med detta förvärv så ökar Cornerstone sin närvaro i Malmö, vilken vi tycker är en av norra Europas mest intressanta städer med dess strategiska läge i Öresundsregionen och starka koppling till Köpenhamn.

I magasinet Fastighetsvärlden Nr 10/2015 finns en kartläggning över butiksfastigheterna i Malmö. Där framgår att 180 butikslokaler står vakanta.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-04

Fler Nyheter från förstasidan

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Tillbaka till förstasidan