Rizzo i konkurs

Styrelsen i Rizzo Group har beslutat att ansöka om att bolaget ska försättas i konkurs. Det innebär att många bra butikslägen kan komma ut på marknaden beroende på hur konkursförvaltaren agerar.

Annons

Rizzo har i dag ett 20-tal butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö, därtill butiker i ett 20-tal regionstäder samt även ett antal butiker i Norge där de drivs under namnet Morris. I Stockholms innerstad finns butiker på Drottninggatan 66 i fastigheten Adam och Eva 14 som ägs av Frälsningsarmén och i Gallerian som ägs av AMF Fastigheter. Övriga butiker i Stockholmsområdet ligger företrädesvis i köpcentrum i närförort och i kranskommunerna. Vad som händer med Rizzos butiker är i nuläget oklart och kommer att beror på vilka förutsättningar konkursförvaltaren ser för att driva verksamheten vidare, överlåta den eller avyttra tillgångarna i delar.Orsaken till beslutet att ansöka om konkurs är att Rizzo Group inte har lyckats säkra tillräckliga likvida medel för att fortsätta bedriva verksamheten på främst kort sikt.

I förra veckan begärde Diös bolaget i konkurs efter att Rizzos butik i Gävle inte betalat sin hyra. Då uppgav bolaget att det ärendet skulle hanteras.

– Det är med stor sorg vi tyvärr måste konstatera att det inte går längre. Bolagets ledning och styrelse har under en lång tid kämpat med både lönsamhet och likviditet och trots ett heroiskt arbete av både vår personal, leverantörer och ledning så går det inte längre att fortsätta. Sedan jag tog över som styrelseordförande förra sommaren har vi försökt att på många olika sätt hitta en långsiktig lösning för Rizzo Group, där vi så sent som i denna vecka satt i förhandlingar för att försöka hitta en lösning men tyvärr gick det inte, säger styrelseordförande Jonas Blomqvist i en kommentar.

Kedjan har under flera år tampats med ekonomiska problem och har bland annat genomgått två rekonstruktioner och den 18 mars i år upprättade Rizzo en kontrollbalansräkning då det egna kapitalet understeg hälften av det registrerade aktiekapitalet. Kontrollbalansräkningar har tidigare upprättats under 2022 och 2021.

Försök att styra upp situationen har gjorts. En nyemission genomfördes under sommaren och huvudägaren Zenith har även gått in med miljonbelopp för att stötta bolaget.

Fler Nyheter från förstasidan

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Arnhults egna klenod

FV går igenom det som återstår av de direktägda fastigheterna i det privata bolaget

Klart: Ny vd vid JM

Johan Skoglunds efterträdare utsedd.

Krönika

Det går inte ihop!

Anna-Carin Telin idkar självstudier, läs om hennes problem.

Castellum hyr ut 2.800 kvm i Bromma

Tecknat tre hyresavtal.

Investerar i södra Europa

Berättar för FV om framtidsplanerna.

Trions nya Hagabacken har köpt 18 fastigheter

Läs om Bengt Kjell, Oscar Lekander och Lars Thagessons nya fastighetssatsning.

Arnhult miljardsäljer privat till nya Muro Invest

21 fastigheter ingår i transaktionen.

Smällkaramell: Söker hela 20.000 kvm nytt

FV avslöjar storbolagets kraftiga minskning av kontorslokaler. Mer än halvering kan vänta. Svår vakans kan vänta för börsbolag.

Wihlborgs hyr ut 3.300 kvm

Fastigheten köptes för drygt ett år sedan med hög vakans. Nu fullt uthyrd.

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Tillbaka till förstasidan