Riksbyggen satsar i Torekov

Riksbyggen drar nu igång projektet Kvarteret Sandhamn i skånska Torekov. Totalt handlar det om 19 radhus. Priset är 7,8–8,0 miljoner kronor vardera, vilket motsvarar svarar cirka 60.000 kr/kvm

Annons

De arkitektritade radhusen, som går under namnet Kvarteret Sandhamn, består av 19 äganderätter på 135 kvm med flexibel planlösning.

I första säljstarten kommer 7 av 19 radhus vara möjliga att köpa.

– Det finns många fördelar med nyproducerade bostäder. Husen är energieffektiva och det tar många år innan man behöver fundera på renoveringar, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Skåne.

Radhusen i Kvarteret Sandhamn ligger med promenadavstånd till Morgonbryggan i Torekov och kommer att bestå av 19 arkitektritade äganderätter på cirka 135 kvm där de som köper kan välja mellan 5-7 rok. Alla radhus är på 2,5 plan och har en stor takterrass med by- och havsvy och privat uteplats.

Husen kommer att byggas med högt ställda krav när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

Riksbyggen gick ut med en enkät bland de som anmält intresse för radhusen med frågor om planer inför framtida boende. Enkäten visade att 9 av 10 av de som svarat gärna vill investera i solceller.

–Det känns bra att det är ett sådant stort intresse för hållbar energilösning. I Kvarteret Sandhamn har man utöver energieffektiva fönster även förberett för solceller och laddstolpar, säger Louise Gran, projektledare region Syd.

Torekov, det lilla gemytliga fiskeläget längst ut på skånska Bjärehalvön, förvandlas sommartid till ett semesterparadis för tillresande från både Sverige och kontinenten. Riksbyggens enkät visade dock att majoriteten av de som svarat planerar att använda Kvarteret Sandhamn som permanentboende.

– Som samhällsbyggare tycker vi att det är mycket glädjande om vi kan bidra till ett mer levande Torekov året runt, då fler planerar att bo i kvarteret Sandhamn permanent och inte bara på sommaren, säger Theodor Alexandris.

 

 

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan