Michael Wolf.

Michael Wolf tar klubban i SIBS

Bostadsbolaget SIBS har under en bolagsstämma valt Michael Wolf till styrelseordförande. Han har tidigare varit vd för Swedbank – och är imponerad av SIBS expansion.
– Resan har hittills varit mycket imponerande, säger Wolf.

Annons

– Vi är glada över att ha fått in Michael som ordförande. En oberoende styrelseordförande med Michaels personlighet och imponerande erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för att ta nästa steg med SIBS Group. Med just denna breda erfarenhet, strategiska förmåga och handlingskraft är Michael ett starkt tillskott för att ytterligare accelerera vår tillväxt och för internationell expansion, säger Erik Thomaeus, vd för SIBS AB.

SIBS grundades 2016 med ambitionen att revolutionera byggbranschen, och har sedan dess arbetat för att tillgängliggöra vackra, trivsamma och prisvärda hem för alla, enligt bolagets egen beskrivning.

Genom ett egenutvecklat byggsystem som integrerar automatiserad projektering med industriell produktion i fabrik vill bolaget driva framtidens byggindustri där bostadsprojekt tar månader i stället för år.

SIBS har färdigställt och förvaltar över 1 200 bostäder i bland annat Stockholm, Örebro och Lund, med ytterligare bostadsprojekt under utveckling i flera svenska städer och har en byggrättsportfölj om cirka 11 500 lägenheter. Efter att ha etablerat sig i Sverige står bolaget nu redo för en internationell expansion där man genom licensiering och partnerskap erbjuder sitt innovativa koncept på fler marknader.

– Bristen på prisvärda bostäder, där människor både kan och vill bo, är en global samhällsutmaning. SIBS har med sitt digitala och skalbara byggsystem visat att svensk innovationskraft kan vara med och skapa lösningar på bostadsbristen, världen över. Resan har hittills varit mycket imponerande, och bolaget står inför en internationell expansion med utveckling inom nya affärsområden och på nya marknader. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och ledningen bygga vidare på bolagets starka infrastruktur och skalbara plattform för en fortsatt lönsam tillväxt”, säger Michael Wolf.

Michael Wolf är partner på Bellbird AB sedan 2017 och industriell rådgivare till private equity-bolag, samt rådgivare till och investerare i ett antal startups och scale up-bolag. Han har omfattande ledarerfarenhet som tidigare vd för Swedbank och Intrum, samt ledande befattningar på Skandia och SEB. Han är för närvarande även ordförande i Diakrit AB och Namur C-Factory A/S, samt styrelseledamot i Ropo Capital OY och Nordic Investment Opportunities AS.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax investerar 1,6 mdr

43 fastigheter och nästan totalt 300.000 kvm lokaler.

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan