Michael Wolf.

Michael Wolf tar klubban i SIBS

Bostadsbolaget SIBS har under en bolagsstämma valt Michael Wolf till styrelseordförande. Han har tidigare varit vd för Swedbank – och är imponerad av SIBS expansion.
– Resan har hittills varit mycket imponerande, säger Wolf.

– Vi är glada över att ha fått in Michael som ordförande. En oberoende styrelseordförande med Michaels personlighet och imponerande erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för att ta nästa steg med SIBS Group. Med just denna breda erfarenhet, strategiska förmåga och handlingskraft är Michael ett starkt tillskott för att ytterligare accelerera vår tillväxt och för internationell expansion, säger Erik Thomaeus, vd för SIBS AB.

SIBS grundades 2016 med ambitionen att revolutionera byggbranschen, och har sedan dess arbetat för att tillgängliggöra vackra, trivsamma och prisvärda hem för alla, enligt bolagets egen beskrivning.

Genom ett egenutvecklat byggsystem som integrerar automatiserad projektering med industriell produktion i fabrik vill bolaget driva framtidens byggindustri där bostadsprojekt tar månader i stället för år.

SIBS har färdigställt och förvaltar över 1 200 bostäder i bland annat Stockholm, Örebro och Lund, med ytterligare bostadsprojekt under utveckling i flera svenska städer och har en byggrättsportfölj om cirka 11 500 lägenheter. Efter att ha etablerat sig i Sverige står bolaget nu redo för en internationell expansion där man genom licensiering och partnerskap erbjuder sitt innovativa koncept på fler marknader.

– Bristen på prisvärda bostäder, där människor både kan och vill bo, är en global samhällsutmaning. SIBS har med sitt digitala och skalbara byggsystem visat att svensk innovationskraft kan vara med och skapa lösningar på bostadsbristen, världen över. Resan har hittills varit mycket imponerande, och bolaget står inför en internationell expansion med utveckling inom nya affärsområden och på nya marknader. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och ledningen bygga vidare på bolagets starka infrastruktur och skalbara plattform för en fortsatt lönsam tillväxt”, säger Michael Wolf.

Michael Wolf är partner på Bellbird AB sedan 2017 och industriell rådgivare till private equity-bolag, samt rådgivare till och investerare i ett antal startups och scale up-bolag. Han har omfattande ledarerfarenhet som tidigare vd för Swedbank och Intrum, samt ledande befattningar på Skandia och SEB. Han är för närvarande även ordförande i Diakrit AB och Namur C-Factory A/S, samt styrelseledamot i Ropo Capital OY och Nordic Investment Opportunities AS.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvärvar med potential på Ekerö

Söker ytterligare nya affärsmöjligheter.

Granitors multikvarter i Malmö fylls och växer

Ny målgrupp för andra etappen. Se flera bilder.

Logistea förvärvar för 340 miljoner i Kalmar

Nybyggd logistikfastighet byter ägare.

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Savills IM säljer logistikportfölj

En total uthyrningsbar area om 93.000 kvm. FV berättar om fastigheterna som ingår – bland annat en av Sveriges största.

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Cibus rekryterar vd

Nya vd:n har bakgrund hos Vasakronan, Ica Fastigheter och Catella. Berättar för FV om nya jobbet.

Sex gör upp om Mäktigast 2023

Två tidigare toppnamn är borta.

Så blir storförsäljningen

FV berättar om processen.De mest kända fastigheterna Ytan Kommunerna Hela fastighetslistan Buddatumet.

Nybyggd kontorsfastighet byter ägare för 420 miljoner

Fastighet i hett utvecklingsområde. Priset är 56.500 kr/kvm och direktavkastningen bedöms till 5,6 procent.

Namnbytet: Ledningen för nya 42-miljardersbolaget

Läs vad bolaget innehåller, om strategin och ledningsgruppen.

Ingår avtal om högt kontorshus på halvö

46.000 kvm kontor planeras av Alecta och Elof Hansson.

Tillbaka till förstasidan