Magnus Edlund.

Magnus Edlund lämnar Stenvalvet

Efter snart 10 år som vd på Stenvalvet har Magnus Edlund informerat styrelsen om att han lämnar sitt uppdrag.

Magnus Edlund har varit vd på Fastighets AB Stenvalvet sedan april 2010 då bolaget grundades och då hette Lönnbacken fram till 2014.

– Det här är ett beslut som mognat fram under en tid, säger Magnus Edlund. Stenvalvet har blivit en del av mitt liv under de här åren och jag har trivts oerhört bra under hela resan, så beslutet var inte lätt. Vi har nu en ny och mycket kompetent styrelse, nyckelfunktioner på plats, ett starkt varumärke i marknaden, starka finanser och en väl fungerande organisation som har förmågan att driva verksamheten vidare. I det här skedet känns det därför bra att lämna över stafettpinnen till en ny kraft som från en stabil plattform tar nästa steg i Stenvalvets utveckling.

Fastighetsvärlden: Är det aktuellt för dig att bli vd för Rikshem, med fastigheter för 50 miljarder kronor, som nu säker efter en ny vd?

– Nej, det är det inte. Det finns inget aktuellt uppdrag som väntar på mig just nu utan jag kommer att i lugn och ro överväga olika alternativ för framtiden. Jag gillar att vara med att bygga upp saker, så troligen blir det något sådant, säger Magnus Edlund.

Vad har varit roligast under tiden och vilken affär minns du bäst?

– Att vi fått en liten fågelunge flygfärdig. Det jungfruliga har varit roligt. Vi fick tre år på oss av ägarna och vi överträffade förväntningarna varje år.

– Köpet av Roxanne gjorde att vi växte kraftigt, från 3 till 6 miljarder (läs mer här). Det var en väldigt lyckad affär och vi fick då även in nya ägare.

Det var strax efter den affären som dåvarande Lönnbacken bytte namn till dagens Stenvalvet. Orsaken var att det namnet ansågs passa bättre för till exempel polismyndigheten som blev ny stor hyresgäst efter köpet av Roxanne. Namnet Lönnbacken har sitt ursprung i att tidigare styrelseordförande Lennart Schönning hade ett bolag som hette Bokbacken – så man tog ett annat träd helt enkelt…

Rekryteringen av en ny vd till Stenvalvet har inletts. Magnus Edlund fortsätter att arbeta i sin vd-roll till dess ny vd har utsetts, men som längst till mars 2020.

Under sin tid i bolaget har en portfölj med samhällsfastigheter om ca 12 miljarder kronor byggts upp. Det är också under hans ledning som arbetet med uppbyggnaden av organisation, finansiering, affärs- och projektutveckling har skett. Stenvalvet har kommit att bli en av de ledande aktörerna inom ägande och utveckling av samhällsfastigheter i Sverige.

– Fastighets AB Stenvalvet är ett mycket välskött och finansiellt stabilt bolag med goda förutsättningar att möta fortsatt tillväxt i svensk marknad för samhällsfastigheter. Magnus har målmedvetet skapat ett starkt varumärke kring bolaget och byggt en kompetent organisation som löpande levererat en mycket god avkastning till ägarna, säger styrelseordförande Dag Klackenberg.

Stenvalvet fick i början av året en ny ägarbild när två av de ursprungliga ägarna lämnade, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

Kommun tvingas sälja nästan halva beståndet

Attraktivt område. Vd:n till FV: ”Det finns inget magiskt knep att ta till”.

Ännu ett försäkringsbolag slår samman kontor

Castellum förlorar hyresgäst som samlar regioverksamheten i en stad.

Så blir 3.500 kvm efter kasinot

Fastighetsägaren: ”Bara det bästa är bra nog”.

Hon får toppjobb i SBB-bolag

Rekryterar till nya satsningen.

Engwall lanserar Hybridge – busigt kreditfond

”Timingen är väldigt bra just nu”.

Skanska hyr ut 2.300 kvm

Höjer den ganska låga uthyrningsgraden. Sex nya kontrakt.

Myndighet bantar rejält

Minskar ytorna med över hälften när Nyfosa tappar stor hyresgäst.

Ny norsk rallyförare trycker plattan i botten i Sverige

Först kom Ivar Tollefsen … Nu utmanas han av en landsman när det gäller svenska fastigheter. FV berättar om alla affärer.

Kungsleden med stor uthyrning i norra Stockholm

Regionchefen: ”Nu ser vakansgraden rätt så angenäm ut.”

Hon får toppjobb av Arehult

Bakgrund på Hemfosa, Hemsö och Kungsleden.

Känd trio lanserar nytt bolag och siktar på 5 mdr

Gjort första förvärven. Läs om tillväxtmålet.

Myndighet förlänger i CBD

Går emot strömmen och stannar i Stockholm city. Kontrakt på hela 7.000 kvm. FV berättar om nya avtalet.

Bilder: 80% redan uthyrt i Wingårdhsritat kontorshus

Stor efterfrågan på moderna kontorslokaler i regionstaden.

AL i prestigeuthyrning till hajpade el-bilsföretaget

400 medarbetare flyttar in industrihistoriska lokaler.

Tillbaka till förstasidan