Magnus Edlund lämnar Stenvalvet

Efter snart 10 år som vd på Stenvalvet har Magnus Edlund informerat styrelsen om att han lämnar sitt uppdrag.

Magnus Edlund har varit vd på Fastighets AB Stenvalvet sedan april 2010 då bolaget grundades och då hette Lönnbacken fram till 2014.

– Det här är ett beslut som mognat fram under en tid, säger Magnus Edlund. Stenvalvet har blivit en del av mitt liv under de här åren och jag har trivts oerhört bra under hela resan, så beslutet var inte lätt. Vi har nu en ny och mycket kompetent styrelse, nyckelfunktioner på plats, ett starkt varumärke i marknaden, starka finanser och en väl fungerande organisation som har förmågan att driva verksamheten vidare. I det här skedet känns det därför bra att lämna över stafettpinnen till en ny kraft som från en stabil plattform tar nästa steg i Stenvalvets utveckling.

Fastighetsvärlden: Är det aktuellt för dig att bli vd för Rikshem, med fastigheter för 50 miljarder kronor, som nu säker efter en ny vd?

– Nej, det är det inte. Det finns inget aktuellt uppdrag som väntar på mig just nu utan jag kommer att i lugn och ro överväga olika alternativ för framtiden. Jag gillar att vara med att bygga upp saker, så troligen blir det något sådant, säger Magnus Edlund.

Vad har varit roligast under tiden och vilken affär minns du bäst?

– Att vi fått en liten fågelunge flygfärdig. Det jungfruliga har varit roligt. Vi fick tre år på oss av ägarna och vi överträffade förväntningarna varje år.

– Köpet av Roxanne gjorde att vi växte kraftigt, från 3 till 6 miljarder (läs mer här). Det var en väldigt lyckad affär och vi fick då även in nya ägare.

Det var strax efter den affären som dåvarande Lönnbacken bytte namn till dagens Stenvalvet. Orsaken var att det namnet ansågs passa bättre för till exempel polismyndigheten som blev ny stor hyresgäst efter köpet av Roxanne. Namnet Lönnbacken har sitt ursprung i att tidigare styrelseordförande Lennart Schönning hade ett bolag som hette Bokbacken – så man tog ett annat träd helt enkelt…

Rekryteringen av en ny vd till Stenvalvet har inletts. Magnus Edlund fortsätter att arbeta i sin vd-roll till dess ny vd har utsetts, men som längst till mars 2020.

Under sin tid i bolaget har en portfölj med samhällsfastigheter om ca 12 miljarder kronor byggts upp. Det är också under hans ledning som arbetet med uppbyggnaden av organisation, finansiering, affärs- och projektutveckling har skett. Stenvalvet har kommit att bli en av de ledande aktörerna inom ägande och utveckling av samhällsfastigheter i Sverige.

– Fastighets AB Stenvalvet är ett mycket välskött och finansiellt stabilt bolag med goda förutsättningar att möta fortsatt tillväxt i svensk marknad för samhällsfastigheter. Magnus har målmedvetet skapat ett starkt varumärke kring bolaget och byggt en kompetent organisation som löpande levererat en mycket god avkastning till ägarna, säger styrelseordförande Dag Klackenberg.

Stenvalvet fick i början av året en ny ägarbild när två av de ursprungliga ägarna lämnade, läs mer här.

Missa inte! Årets viktigaste heldag om samhällsfastigheter

Torsdag den 3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Vill öppna tio under 2020

Det digitala vårdbolaget planerar för flera fysiska enheter. Den första öppnar nära Östermalmstorg.

Digital Inns nya ägare: "Finns vissa guldlägen"

Förvärvar Digital Inns konkursbo och planerar att expandera.

SHF hyr ut blixtsnabbt efter köp från Ikea

Hyr ut 3.800 kvm. Gör åter en snabb uthyrning efter ett större köp.

Bilder: Niams nya kontor i värtan – med publik takbar

Totalt omfattar kontorskvarteret 32.000 kvadratmeter.

Nytt flytande utomhusbad vid Gamla stan

Vill kopiera succén som finns i centrala Helsingfors. Se karta.

90.000 lägenheter i utsatta områden

FV har kartlagt fastighetsägarna på platserna där det skjuts, sprängs och förvaltas.

Avyttrar hyresrätter för 267 miljoner i väst

JV säljer till lokalt bolag.

Transaktionschef lämnar rådgivningsbolag

Har arbetat på bolaget i elva år. Rollen blir vakant tills vidare.

Säljer handel för 140 mkr

Hyresvärde på över nio miljoner. Mitt i stan.

Affärsanalys

När guldstaden stöps om

Glänser mer än någonsin förr. Bente Sköld på Savills analyserar affär i norr.

Newsec vässar digitala erbjudandet över hela Norden

Gör stor organisationsförändring och utser ny vd för Newsec Property Asset Management Sweden

Revisorn om Oscar P: Osäker om överlevnad

Oscar Properties har, efter kraftig försening, nu publicerat sin årsredovisning. Ingemar Rindstig och kollegorna på EY skriver en 4 sidor lång revisionsberättelse.

SBB närmar sig 5 mdr i försäljningar – gör ny affär

Batljan: ”Hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter”.

Tillbaka till förstasidan