Knightec hyr våning 34 i Skanskas rekordhöga

Skanska har slutit avtal om uthyrning av ett våningsplan i kontorsprojektet Citygate i Gårda. Hyresgästen är konsultbolaget Knightec. Förhyrningen gäller våning 34 i skrapan som innehåller 36 våningar.

Knightec är ett svenskt konsultföretag inom teknik, digitalisering och ledarskap specialiserat på utveckling och innovation, och kommer att hyra 800 kvadratmeter kontorsyta på våning 34 där de flyttar in i december 2022.

– Vi kan med glädje välkomna ytterligare en hyresgäst till Citygate, nämligen det framgångsrika företaget Knightec, som flyttar in på våning 34 med makalös utsikt över stan och hela vägen ut till hamninloppet. Här kommer de kunna skapa sitt drömkontor efter verksamhetens och medarbetarnas önskemål. Dessutom har Knightec sitt Stockholmskontor i Skanskautvecklade kontorshuset Solna United, vilket gör det extra roligt att även hälsa dem välkomna till oss i Göteborg, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate kommer att certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Citygate kommer att drivas till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby. Solenergin blir en viktig pusselbit i en energieffektiv helhetslösning för huset.

– Citygate är ett modernt och hållbart kontorshus som stärker oss som företag – vår tillväxtresa, vår unika marknadsposition och vår kultur. Vi har tidigare arbetat med Skanska och delar många värderingar, bland annat hållbarhet och långsiktighet. Citygate kommer att ge oss rätt förutsättningar att fortsätta anställa vassa personer med en stark kompetens inom produkt- och tjänsteutveckling och ta oss an större kundprojekt i takt med att efterfrågan ökar, säger Dimitris Gioulekas, vd på Knightec.

Citygate är ett 36 våningar högt kontorshus på 144 meter, med en total uthyrningsbar yta om cirka 42.000 kvadratmeter.

Huset kommer att färdigställas under hösten 2022 då även Sector Alarm, Compass Group, Visma, Parttrap och Skanska flyttar in. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med ett brett servicekoncept, träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang och kafé med mera.

Skanska har tidigare hyrt ut till Knightec i sin nya byggnad Solna United i norra Stockholmsområdet.

I Göteborg har Knightec idag sitt kontor på Stampgatan 14, nära Gamla Ullevi och i riktning mot Citygate. Den aktuella fastigheten där, Stampen 5:6, ägs av Wallenstam.

Kontorshuset Citygate är 144 meter högt.

Fler Nyheter från förstasidan

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Öppnar flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan

Världskänt märke öppnar sin första butik i Norden.

Genova köper efter att Oscar inte gick i mål

Nybyggd 08-fastighet om 4.200 kvm.

Westfield nummer två

Följer i Mall of Scandinavias fotspår. Döps om.

Tillbaka till förstasidan