Klart: Maxim återuppstår som levande kulturscen

Fastighetsägaren Green Group har, med uthyrningsrådgivning från New Property, förhandlat fram ett avtal med en ny ägarkonstellation för Maxim på Karlaplan i Stockholm. Efter en omfattande renovering kommer platsen återigen att fyllas med levande kultur och förväntas öppna hösten 2024.

Efter spekulationer om nedläggning och förändrad inriktning är det nu klart att Maxim på Östermalm snart kommer att återuppstå som en plats för kulturella upplevelser. Fastighetsägaren Green Group har tecknat ett kontrakt med en ny ägarkonstellation som har ambitiösa planer för Maxim’s framtid. Lokalerna kommer genomgå en omfattande renovering för att anpassas till den nya visionen, skriver New Property i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över att agera som rådgivare i detta prestigefyllda uppdrag och glada över att se Maxim fortsätta att fylla en viktig roll som kulturscen i Stockholm, säger Sofia Petzelius, Head of Leasing Retail/Partner New Property

Bland de drivande krafterna bakom den nya satsningen finns Ellen Tejle, tidigare chef på Bio Rio och delägare av restaurangen Barbro i Stockholm. Projektet har som mål att erbjuda Stockholm och Östermalm en innovativ och flexibel scenupplevelse.

– Vi är entusiastiska över att kunna rädda Maxim som kulturscen och ser fram emot att skapa en nyskapande plattform för kulturella evenemang i hjärtat av Stockholm, säger Ellen Tejle, Maxime Karlaplan.

För att stödja den nya kulturscenen har Kulturförvaltningen i Stockholms stad beslutat att bidra med ett etableringsstöd på 1,5 miljoner kronor.

Platsen där Maxim idag ligger har en rik historia. Under andra världskriget användes området av FRA för att avkoda krypterad radiotrafik, och det spelade en avgörande roll i dechiffreringen av tysk underrättelsetjänsts koder. Efter kriget omvandlades byggnaden till Karlaplansstudion, där Sveriges Radio spelade in musik och program, inklusive en minnesvärd inspelning med Beatles. År 1967 förvandlades platsen till Maxim, som fungerade som både biograf och teater. Under årens lopp har det varit en plattform för revyer, dramatik och shower, med olika ägare och inriktningar. Nu står Maxim inför en ny era som kulturscen och öppnar sina dörrar igen hösten 2024.

Fler Nyheter från förstasidan

Chocksänkning av räntan att vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Nrep anställer sex nya medarbetare

Rekryterat från bland andra Vasakronan, Heimstaden och Unibail Rodamco Westfield.

Förvärvar mitt på Södermalm

Del av rekordaffär som skakade om branschen.

Bilder: Så blir projekt om hela 4 miljarder

Satsar i Stockholms stad. Planerar för 580 bostäder, kontor och hotell. Läs även om ambitionen för 27:e våningen!

Åhléns öppnar nytt i Stockholm – igen

2.500 kvm nytt varuhus. Blir andra öppningen under 2024.

Costco köper i skånskt handelsmecka

Förvärvar projekt om hela 17.000 kvm. Andra etableringen i Sverige.

Ny restaurang utmanar Gondolens vy

Svenska Brasserier fortsätter sin expansion på Södermalm.

Castellum hyr ut hela 4.500 kvm

Option på ett sjätte våningsplan. Fyller upp efter Länsstyrelsen.

Hon tar över som chef över 54 miljarder i city

Blir ansvarig för Vasakronans mest värdefulla bestånd.

Pictet flexar musklerna

Förvärvar ny logistik om nästan 20.000 kvm lokaler.

Tänkt SBB-affär till papperskorgen

Har gått i mål med åtta kommunaffärer, men lyckas inte överallt.

Tillbaka till förstasidan