Illustration: Fojab

CA satsar på exklusiva kanalvillor i Lomma

I dagarna är det säljstart för CA Fastigheters sju kanalvillor i projektet Trident Row i centrala Lomma, strax norr om Malmö. Prislappen ligger mellan 25 och 31 miljoner kronor och därmed toppar Trident Row listan över Sveriges dyraste nyproduktion just nu.

Annons

Nu presenterar CA Fastigheter sina planer på att bygga sju exklusiva kanalvillor samt en ny kanal som knyter an till Höje Å i centrala Lomma. Efter en arkitekttävling fick Fojab uppdaget att rita husen, som i dagarna presenteras i sin helhet.

– De sju kanalvillorna på Trident Row liknar inget annat du kan hitta i Sverige vill jag påstå. Läget i kombination med arkitekturen och materialvalen gör dem helt unika. Möjligheten att uppföra ett så här extraordinärt projekt är få förunnat, konstaterar Remus Cismas, Regionchef, CA Fastigheter Malmö.

Kanalvillorna är mellan 229 och 251 kvadratmeter. Samtliga har egen båtbrygga, takterrass, bastu, öppen spis och en mathiss från köket upp till den stora takterrassen.

– Det har varit rena drömmen att jobba med de här kanalvillorna. Utgångspunkten var den klassiska ”stora villan” som bjuder på ljus, rymd och variation. Det härliga vardagsrummet har till exempel tre olika takhöjder, som accentueras av de slanka ekribborna i taket, berättar Mikael Pettersson, en av arkitekterna på Fojab som har ritat projektet.

CA Fastigheter räknar med byggnationen kan påbörjas i slutet av året. Villorna och den tillhörande kanalen beräknas ha en färdigställandetid på cirka 18 månader.

– Projekt som håller så här hög profil skapar stort intresse, både från de som redan bor i regionen och från utländska intressenter med koppling till regionen. Visionen runt Trident Row gör att vi kan nå ut i en vid geografisk krets. Vi har redan inlett en lovande dialog med flera presumtiva köpare, säger Daniel Sülla, VD och ansvarig mäklare ESNY Göteborg.

Trident är det engelska namnet på havsguden Poseidons treuddiga spjut och är förstås en hänvisning till det vattennära läget. Row betyder rad och säger något om kanalvillornas placering längs med kanalen. Eventuella associationer till Savile Row, gatuadress för skräddare av exklusiva herrkläder i London, är avsiktliga och välkomna, uppger CA Fastigheter.

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

Växande coworking redo att bredda verksamheten

”Som en schweizisk armékniv under utveckling.”

Lista: Tio största coworkingaktörerna

Fastighetsvärlden listar de tio största coworkingaktörerna i Sverige utifrån antal kvadratmeter.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Köper från Alma – Nyfosa tappar

Stor hyresgäst bantar förhyrningen mer än 40 procent. FV berättar om köpeskillingen.

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över efter den amerikanska hamburgerjättens tidigare lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Ny vd till Ikano Bostad

Går från vd-rollen på Besqab.

Tillbaka till förstasidan