Humlegården

Bildextra: Norrgavel tillbaka på Birger Jarlsgatan

Under ett år har Humlegårdens lokaler på Birger Jarlsgatan 27 renoverats och nu har Norrgavel flyttat tillbaka med sin flaggskeppsbutik. Den 25 augusti slår butiken upp dörrarna.

Humlegården Fastigheter har ägt fastigheten Österbotten 8 på Birger Jarlsgatan 27 sedan 1999. Samma år etablerade familjeföretaget Norrgavel sin flaggskeppsbutik i byggnaden. För ett år sedan påbörjades en omfattande ombyggnation och renovering av butikslokalerna, där ambitionen varit att återskapa lokalernas tidstypiska detaljer.

Fastigheten, som stod klar 1911, är ritat av arkitekt Carl Bergsten som även har ritat Liljevalchs. Den totala uthyrningsbara ytan är om cirka 4.300 kvm och består främst av kontorslokaler och butikslokaler på entréplan. Norrgavels lokaler har haft många hyresgäster genom åren, som teatrarna Intima teatern och Komediteatern. Biograf Aveny och rockklubben Gino har också huserat i lokalerna.

De ombyggda butikslokalerna bjuder in till en vacker och avskalad miljö. En ny entresol och ökade rumshöjder sätter tonen i upplevelsen av platsen. Materialen är valda med omsorg med golv av ek samt puts och färg av äggoljetempera på väggarna. Även exteriört har fasad och entré fått en uppgradering. Bland annat har konstnärlig utsmyckning på fasadens hörnpelare återskapats såväl invändigt som utvändigt. Verken uppfördes 1911 och skulptör var Carl Fagerberg.

– Satsningen är en otrolig förändringsresa, som man sällan ser inom detaljhandeln. Våra trogna kunder kommer att få en ny upplevelse, både varumärkesmässigt och rumsligt. Lokalerna bjuder på en näst intill sakral bakgrund, som gör det möjligt att visa vårt unika sortiment i en värdig och kurerad kontext. Hela arbetet har skett under överinseende av och med värdefull input från en byggnadsantikvarie och vi har även fått fantastisk stöttning av Humlegården och arkitektbyrån Fojab, som har varit djärva i sitt tankesätt, säger Norrgavels grundare och formgivare Nirvan Richter.

Humlegårdens fastigheter i Stockholms innerstad är alla belägna på några av stadens mest attraktiva platser. Ett större kluster är samlat vid Engelbrektsplan, med närhet till Stureplans puls och Humlegårdens lugna, gröna oas. Ambitionen är att utveckla platsen till en självklar målpunkt i city. Parallellt med satsningen i fastigheten på Birger Jarlsgatan 27 arbetar Humlegården även med utvecklingen av det intilliggande T-House på Engelbrektsplan 1. Här skapas kontor i framkant samtidigt som kunderbjudandet stärks genom moderna mötes- och konferenslokaler, ökad service och ett tydligt värdskap. Mat och dryck är en viktig del i upplevelsen och etableringen av Enjoy Bazaar och Black Milk Gastro Bar, i regi av stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson, har rönt stor uppmärksamhet.

– Norrgavel är ett starkt varumärke och en spännande aktör som vi är glada över att få fortsätta samarbeta och utvecklas tillsammans med. Vi är mycket nöjda med resultatet, där vi har lyckats förvalta och återskapa ursprungliga detaljer samtidigt som vi uppgraderat tekniken och skapat en butiksupplevelse utöver det vanliga. Detta är en viktig pusselbit i arbetet med att stärka Engelbrektsplan som destination. Fastigheten har ett fantastiskt läge dit många verksamheter, besökare och närboende söker sig. Inte minst med tanke på dess väletablerade butiker och restauranger som gör platsen levande dag som kväll, säger Fredrik Lantz, fastighet- och uthyrningschef Humlegården Fastigheter.

Humelgården Humlegården Birger Jarlsgatan 27 Humlegården Birger Jarlsgatan 27 Humlegården Birger Jarlsgatan 27 Humlegården

Missa inte! Cash Is King II

Den 29 november är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Cash Is King II. Det äger rum på Kulturhuset, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Redo köpa från Arnhults M2

Förhandlar om affär med central fastighet om 9.000 kvm.

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Bildextra: Vill bygga stort kongresscenter

FV berättar om ny miljardsatsning. Se flera bilder och illustrationer.

DNB på väg att ta över hälften av Oscars fastigheter

Fastigheter värderade till 3 miljarder kan omfattas av åtgärden. FV berättar vem som fått i uppdrag att sälja.

Tillåter inget annat än hotell

”Tråkigt att det inte kan vara lite mer flexibelt”.

Mercedes-Benz rullar in på 2.100 kvm i Wihlborgs nya

Bolagets fjärde kontorshus i Hyllie.

”Det här blir garanterat Göteborgs charmigaste”

Stordalen öppnar hotell nummer 15 i Göteborg.

1.000 meter högt – kan se ner på Serneke och Selin

Totalt 450.000 kvm. Svår resa till toppen efter luriga markförhållanden och arresteringar

Advokatbyrå flyttar till Hötorget

Byter lokaler efter 4,5 år.

Tar över ledningen i SPG

Bolaget har färdigställt 4.000 bostäder och 200.000 kvm samhällsfastigheter.

Hyr ut i historisk fastighet på Östermalm

Byggnaden uppfördes under andra delen av 1700-talet.

FV Quiz

FV Quiz: Vad kan du om rådgivningsbolagen?

Uppköp, namnbyten och nya lanseringar. Minnas du vad som hänt?

Bantar till en tredjedels yta

Stor hyresgäst minskar lokalytan rejält i centrala Stockholm. En annan stor kan lämna helt.

Åklagaren inleder granskning kring Alecta

”Jag vill betona att det krävs låg misstanke för att inleda förundersökning”.

Tillbaka till förstasidan