Anders Erlandsson ny vd för Stena Bygg

Anders Erlandsson har utsetts till vd för Stena Bygg som utgör projektutvecklingsorganisationen inom Stena Fastigheter. I rollen kommer han att leda verksamheten för nyproduktion av hyresrätter, bostadsrätter, samhällsfastigheter och kontor i de tre storstadsregionerna Stena Fastigheter finns etablerat i. Han efterträder Martin Gidenstam.

Annons

Anders Erlandsson kommer närmast från rollen som vice VD med ansvar för projektutvecklingen inom Skanska Sverige, där han sedan 1996 har arbetat i olika roller inom Skanska-koncernen, bland annat som Regionchef för byggverksamheten i Göteborg. Anders har en lång och bred erfarenhet inom bygg- och fastighetsutveckling och haft en betydande roll i att driva hållbarhetsfrågorna inom byggbranschen.

– Att bli VD för Stena Bygg är ett mycket spännande och hedrande uppdrag. Jag ser fram emot att ansluta till Stena Fastigheter och det känns inspirerande att verka i ett företag som är långsiktigt, innovativt och som har ett ambitiöst hållbarhetsarbete, säger Anders Erlandsson.

Stena Fastigheter har en byggrättsportfölj om ca 12.000 lägenheter i olika skeden av detaljplan och har under senaste året startat flera projekt i Göteborg och Stockholm med blandade upplåtelseformer. Just nu har Stena Fastigheter närmare 1.200 lägenheter i produktion.

– Med flera stora och komplexa stadsutvecklingsprojekt de kommande åren så som Masthuggskajen, de Gamla Kullagerfabrikerna, Fisksätras omvandling och färdigställandet av VEGA i Haninge kommer Anders tunga erfarenhet tillföra kompetens för att genomföra framgångsrika projekt i en tuff marknad. Anders har därutöver ett starkt driv och värdefull kompetens inom hållbarhet, säkerhet och projektstyrning som blir en integrerad del av alla verksamheter framöver, säger Cecilia Fasth VD vd och koncernchef, Stena Fastigheter.

Anders Erlandsson tillträder sin nya roll den 1 januari 2024 och kommer ingå i Stena Fastigheters koncernledningsgrupp. Anders efterträder Martin Gidenstam som går vidare till annan tjänst utanför Stenakoncernen.

Fler Nyheter från förstasidan

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Stort bostadstema – var finns Alexanderhugget?

Nytt FV-magasin ute – stort tema om bostadskrisen, med mera.

Framtid & återbruk

Nya certifieringsstandarder har utgjort såväl piska som morot för att skynda på utvecklingen. Artikel ur magasinet.

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Köper från Alma – Nyfosa tappar

Stor hyresgäst bantar förhyrningen mer än 40 procent. FV berättar om köpeskillingen.

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över efter den amerikanska hamburgerjättens tidigare lokal på gatuplan under Gondolen.

Tillbaka till förstasidan