Fr.v. Susan Strömbäck, Otto Jandér och Caroline Varg

Alecta Fastigheter rekryterar tre inför hösten

Alecta Fastigheter rekryterar erfaren trio för att förvalta och utveckla bolagets Stockholmsportfölj. Detta i samband med att förvaltningen den 1 oktober tas över från Newsec.

—Nu kommer vi ännu närmare våra kunder, konstaterar Christina Lindblom, chef affärsområde Stockholm på Alecta Fastigheter.

Den 1 oktober tar Alecta Fastigheter över förvaltningen över sitt fastighetsbestånd i Stockholm. Övriga delar av portföljen tas över kort därefter under kommande år.

Satsningen lutar sig mot en uttalad ambition att komma närmare kunderna och som ett led i denna omställning anställer man nu tre kund- och fastighetschefer.

Dessa är i tur och ordning Caroline Varg (senast marknadsområdeschef på Humlegården Fastigheter), Otto Jandér (ansluter från Vasakronan där han varit fastighetschef) samt Susan Strömbäck (fram till nu affärsansvarig fastighetsutvecklare på Vasakronan). Trion kommer att ha ett fokus på och arbeta nära kunderna i samtliga faser – från uthyrning, lokalanpassning, utveckling och inflyttning till proaktiv löpande kunddialog och service.

—Det är med stor glädje jag välkomnar tre mycket viktiga värvningar till oss på Alecta Fastigheter. Vi tar över förvaltningen i Stockholm för att komma ännu närmare våra kunder och Caroline, Otto och Susan kommer att spela en nyckelroll i denna satsning. De har en bred kompetensmix som grundar sig i erfarenheter våra kunder verkligen kommer uppskatta, säger Christina Lindblom, chef affärsområde Stockholm på Alecta Fastigheter.

När Alecta Fastigheter den 1 oktober tar över förvaltningen av beståndet i Stockholm från Newsec berörs cirka 193.000 kvm till ett beräknat marknadsvärde av närmare 18 miljarder kronor. Bland profilfastigheterna i Stockholm märks exempelvis Signalfabriken i Sundbyberg, World Trade Center och kunder såsom Ellery Beach House, Generator och Prize Hotel.

Caroline Varg, Otto Jandér och Susan Strömbäck tillträder som kund- och fastighetschefer hos Alecta Fastigheter den 18 augusti 2021.

Alecta Fastigheter, som bilades vid bolagisering 1 januari 2021, är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda 45 miljarder ska växa kraftigt de kommande åren.

Fler Nyheter från förstasidan

"Jag har höga tankar om bolagets kapacitet"

Sagax vd om planerna för sektorkollegan.

Vinner prestigeprojekt – med 100 meters skorsten

26.000 ska bli 100.000 kvm. Mitt i stan. En av Sveriges mest spännande städer fortsätter att ta djärva grepp.

Porträtt

Fångar idén i flykten

Otålig. Varför vänta till i morgon, låt oss göra det i dag. Med den devisen fortsätter Johan Ericsson att vara med och bygga fastighetsbolag.

Amasten tar in 666 mkr i nyemission

Teckningskursen drygt tio procent under den senaste veckans rekordnivå.

Säljer två tomträtter i Kista för 800 miljoner

”Marknadsläget är gynnsamt.” Hög vakansgrad och endast 20.000 kr/kvm.

Internationell jätte köper för halv miljard i Göteborg

Bolagets första förvärv i Norden.

Bakslag för Oljefonden – läs om svenska klenoderna

Fastighetsvärlden har granskat den norska jättens innehav i Sverige. Liksom den ekonomiska utvecklingen för fastigheterna.

Utvecklaren växer i rekordtakt – tar in 10 till

Bolaget har hittills i år rekryterat 20 nya medarbetare.

Säljer bostadsprojekt i Sollentuna för 431 miljoner

”Stort intresse”

Öppnar stort i Gallerian

Gör om i attraktiva hörnet Hamngatan och Regeringsgatan.

Fabege hyr ut 2.300 kvm

Glädjen i fokus. Tecknat hyresavtal på Kungsholmen.

Kungsleden hyr ut 2.600 kvm

Tecknar kontrakt i ett av sina centrala kluster i Stockholm.

Bildextra: NCC galopperar i mål med nummer två

Läs vem som har säljuppdraget. Bolaget nu redo för tredje projektet. Se även historiska bilder.

Första stängning av stor fond – med mål om 5 miljarder

Redo förvärva bostäder, kontor, logistik och detaljhandel i Norden.

Tillbaka till förstasidan