Alecta anställer chef för affärsområde Göteborg

Växande Alecta Fastigheter stärker den lokala organisationen i sydväst och anställer Patrick Bernvid som chef för affärsområde Göteborg. Han värvas från Kungsleden.

Patrick Bernvid.
Visa faktaruta

Alecta Fastigheter har sedan starten en uttalad ambition att utöka sin fastighetsportfölj rejält under kommande år. Ett stort fokus finns sedan tidigare i och kring Göteborg, där närmare en femtedel av det befintliga beståndet redan finns.

— Göteborg befinner sig i en expansiv fas och det är en resa vi i högsta grad vill vara delaktiga i. Vi har redan sjösatt stora projekt som Nya Kasernen och höghusprojektet Global Business Gate i Göteborg och ämnar fortsätta vår tillväxt i staden med omnejd. Här kommer Patrick Bernvid att spela en nyckelroll då han är välbekant med Göteborgsmarknaden och därtill har ett genuint intresse för människor, kunder och av att utveckla affären, kommenterar Malin Lövemark, chef Fastighetsutveckling och kundrelationer på Alecta Fastigheter.

I rollen som chef för affärsområde Göteborg kommer Patrick Bernvid inledningsvis att bygga upp en stark lokal närvaro i form av ett kontor i Göteborg. Han kommer därtill att spela en viktig roll vid rekryteringen av ytterligare lokal personal och därmed bygga basen för Alecta Fastigheters storsatsning i Göteborg.

— Göteborg ligger mig oerhört varmt om hjärtat och efter tjugo år i fastighetsbranschen vill jag fortsätta att utveckla denna fantastiska stad till gagn för både nuvarande och framtida innevånare. Alecta Fastigheter storsatsar verkligen på Göteborg och jag ser fram emot att bygga en lokal organisation med stor närvaro och fingertoppskänsla för vad staden behöver framöver, säger Patrick Bernvid, ny Chef för affärsområde Göteborg på Alecta Fastigheter.

Patrick Bernvid har tidigare arbetat på Vasakronan, Higab och Wallenstam. Han kommer allra närmast från en roll som marknadsområdeschef på Kungsleden där han ansvarade för Göteborgsregionen. Han tillträder sin nya tjänst som chef för affärsområde Göteborg på Alecta Fastigheter den 1 september.

Fler Nyheter från förstasidan

"Jag har höga tankar om bolagets kapacitet"

Sagax vd om planerna för sektorkollegan.

Vinner prestigeprojekt – med 100 meters skorsten

26.000 ska bli 100.000 kvm. Mitt i stan. En av Sveriges mest spännande städer fortsätter att ta djärva grepp.

Porträtt

Fångar idén i flykten

Otålig. Varför vänta till i morgon, låt oss göra det i dag. Med den devisen fortsätter Johan Ericsson att vara med och bygga fastighetsbolag.

Amasten tar in 666 mkr i nyemission

Teckningskursen drygt tio procent under den senaste veckans rekordnivå.

Säljer två tomträtter i Kista för 800 miljoner

”Marknadsläget är gynnsamt.” Hög vakansgrad och endast 20.000 kr/kvm.

Internationell jätte köper för halv miljard i Göteborg

Bolagets första förvärv i Norden.

Bakslag för Oljefonden – läs om svenska klenoderna

Fastighetsvärlden har granskat den norska jättens innehav i Sverige. Liksom den ekonomiska utvecklingen för fastigheterna.

Utvecklaren växer i rekordtakt – tar in 10 till

Bolaget har hittills i år rekryterat 20 nya medarbetare.

Säljer bostadsprojekt i Sollentuna för 431 miljoner

”Stort intresse”

Öppnar stort i Gallerian

Gör om i attraktiva hörnet Hamngatan och Regeringsgatan.

Fabege hyr ut 2.300 kvm

Glädjen i fokus. Tecknat hyresavtal på Kungsholmen.

Kungsleden hyr ut 2.600 kvm

Tecknar kontrakt i ett av sina centrala kluster i Stockholm.

Bildextra: NCC galopperar i mål med nummer två

Läs vem som har säljuppdraget. Bolaget nu redo för tredje projektet. Se även historiska bilder.

Första stängning av stor fond – med mål om 5 miljarder

Redo förvärva bostäder, kontor, logistik och detaljhandel i Norden.

Tillbaka till förstasidan