Alecta anställer chef för affärsområde Göteborg

Växande Alecta Fastigheter stärker den lokala organisationen i sydväst och anställer Patrick Bernvid som chef för affärsområde Göteborg. Han värvas från Kungsleden.

Patrick Bernvid.
Visa faktaruta

Alecta Fastigheter har sedan starten en uttalad ambition att utöka sin fastighetsportfölj rejält under kommande år. Ett stort fokus finns sedan tidigare i och kring Göteborg, där närmare en femtedel av det befintliga beståndet redan finns.

— Göteborg befinner sig i en expansiv fas och det är en resa vi i högsta grad vill vara delaktiga i. Vi har redan sjösatt stora projekt som Nya Kasernen och höghusprojektet Global Business Gate i Göteborg och ämnar fortsätta vår tillväxt i staden med omnejd. Här kommer Patrick Bernvid att spela en nyckelroll då han är välbekant med Göteborgsmarknaden och därtill har ett genuint intresse för människor, kunder och av att utveckla affären, kommenterar Malin Lövemark, chef Fastighetsutveckling och kundrelationer på Alecta Fastigheter.

I rollen som chef för affärsområde Göteborg kommer Patrick Bernvid inledningsvis att bygga upp en stark lokal närvaro i form av ett kontor i Göteborg. Han kommer därtill att spela en viktig roll vid rekryteringen av ytterligare lokal personal och därmed bygga basen för Alecta Fastigheters storsatsning i Göteborg.

— Göteborg ligger mig oerhört varmt om hjärtat och efter tjugo år i fastighetsbranschen vill jag fortsätta att utveckla denna fantastiska stad till gagn för både nuvarande och framtida innevånare. Alecta Fastigheter storsatsar verkligen på Göteborg och jag ser fram emot att bygga en lokal organisation med stor närvaro och fingertoppskänsla för vad staden behöver framöver, säger Patrick Bernvid, ny Chef för affärsområde Göteborg på Alecta Fastigheter.

Patrick Bernvid har tidigare arbetat på Vasakronan, Higab och Wallenstam. Han kommer allra närmast från en roll som marknadsområdeschef på Kungsleden där han ansvarade för Göteborgsregionen. Han tillträder sin nya tjänst som chef för affärsområde Göteborg på Alecta Fastigheter den 1 september.

Fler Nyheter från förstasidan

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Tillbaka till förstasidan