Thomas Sipos.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Revelop har säkrat utfästelser på över 2,4 miljarder kronor för sin senaste value-add fond, Revelop VI. Samtidigt görs de första förvärven i fonden. Totalt elva fastigheter i två olika transaktioner. Den ena gäller ett portföljförvärv från Castellum för 900 miljoner kronor – som FV berättade om nyligen.

Annons

Institutionella investerare har visat stort intresse under kapitalanskaffningen till Revelop VI, den låga aktiviteten på kapital- och transaktionsmarknaden för fastigheter till trots. Kapitalet på över 2,4 miljarder kronor kommer från en mix av investerare i Revelops tidigare fonder och nya investerare. Totalt står utländska investerare för en majoritet av kapitalet.

– Jag är väldigt glad och tacksam över förtroendet från både befintliga och nya investerare. Att vi trots det mycket utmanande klimatet för kapitalanskaffningar under relativt kort tid har lyckats resa vårt största fond hittills visar på stor tilltro för oss och vår affärsidé, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

Revelop har rivstartat den nya fonden genom att direkt dra nytta av den rådande marknadssituationen. I två enskilda transaktioner förvärvas totalt elva tillgångar om 70.000 kvadratmeter, motsvarande 1 miljard kronor i fastighetsvärde.

En av transaktionerna gäller ett portföljförvärv från Castellum om 935 miljoner kronor med fastigheter i delmarknader med stort förändringstryck i Stockholm och Göteborg. Den andra affären avser en mindre fastighet i Göteborgsområdet.

– Dessa förvärv är ett resultat av vår proaktiva investeringsstrategi, marknadskännedom och fokus på utvalda delmarknader. Vi söker aktivt efter fastigheter med värdeskapandepotential på delmarknader med stark strukturell tillväxt. Vi fortsätter nu att aktivt leta nya investeringar och förvärva underförvaltade tillgångar, säger Thomas Sipos.

Fokus ligger på befintliga fastigheter med stor utvecklingspotential i Sveriges tre storstadsområden. Revelop mål är att förlänga livet på byggnader och ta fastigheterna på en resa från brunt till grönt. På så sätt undviks nybyggnation som direkt- och indirekt står för en stor del av Sveriges koldioxidutsläpp.

Det handlar om fastigheter med industriell eller blandade användningsområden och samhällsfastigheter belägna i områden med stort förändringstryck.

Fastigheterna framtidssäkras genom olika hållbarhetsinitiativ inklusive förbättrad energiprestanda och miljöcertifieringar vilket leder till betydande minskning av koldioxidavtrycket, samtidigt som utvecklingen bidrar till att förbättra den sociala miljön i fastigheternas omedelbara närhet.

Fler Nyheter från förstasidan

Rekordpriser vid Stureplan

Fastighetsvärlden berättar om köpeskillingen vid de båda affärerna vid Stureplan. ”Betalningsvilja för troféfastigheter”.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Här trotsar Zlatan padeldöden – lyxigt storbygge igång

FV har besökt platsen för den stora investeringen.

Hitachi Energy dumpar Castellum – köper av Corem

Skapar nytt campus om 30.000 kvm för forskning, utveckling, fabrik och kontor.

Eastnine köper från Skanska i miljardaffär

Nyutvecklad fastighet om nästan 30.000 kvm.

Genova delsäljer två nya fastigheter för 1,3 miljarder

408 hyresbostäder, vård- och omsorgsboende, en förskola och två garage ingår i transaktionen.

150.000 kvm byggrätter når marknaden

Stora volymer nära innerstaden. FV berättar om planerna för den stundande försäljningen.

Starka protester mot ny hög byggnad i Stockholm

Blir nästan dubbelt så hög som den nuvarande. Stör utsikten från bland annat planerad ”trippelskrapa”.

Bildextra: Scandics nya i Värtahamnen

Niam och Scandics hotellsatsning i Värtahamnen slår nu upp portarna. 40 rum har tillkommit och en skybar på våning 17.

Han blir ny vd vid Diös

”Jag är både tacksam och stolt för det förtroende och den möjlighet styrelsen ger mig”.

Podcasten Fastighet & Finans om SBB och miljardaffärer

”Radiotystnaden kring SBB är bruten”.

Tillbaka till förstasidan