Foto: Måns Berg Photography AB

AL hyr ut 10.000 kvm till Ekobrottsmyndigheten

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Ekobrottsmyndigheten som flyttar till PV-palatset i Hagastaden. Avtalet omfattar totalt 10.000 kvm. Det industrihistoriska PV-palatset genomgår just nu en omfattande renovering och myndigheten planerar att flytta in i slutet av 2025.

Annons

Tenant & Partner har varit rådgivare till Ekobrottsmyndigheten.

EBMs huvudkontor och Stockholmskontor är samlokaliserade på Kungsholmen och idag belägna på Hantverkargatan 11 i fastigheten Munklägret 24 som ägs av PP Pension Fastigheter och Hantverkargatan 15 i fastigheten Munklägret 21 som ägs av Vasakronan.

Fastighetsvärlden berättade i november 2023 att EBM sökte nya lokaler.

Ekobrottsmyndigheten är en svensk myndighet som bekämpar och förebygger ekonomisk brottslighet. I december 2025 går flytten av huvudkontoret och verksamheten i Stockholm till Atrium Ljungbergs fastighet PV-palatset i Hagastaden. Hyresavtalet omfattar totalt 10.000 kvadratmeter, varav cirka 8. 200 kvadratmeter avser kontor. Resterande 1.800 kvadratmeter avser övriga ytor och garage.

PV-palatset renoveras för att inrymma moderna kontor med bibehållen industrikaraktär. Den totala renoveringen planeras vara klar i slutet av 2025. Totalt omfattar fastigheten 10 600 kvadratmeter kontor. Uthyrningen till Ekobrottsmyndigheten innebär att den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 80%.

– Vi är glada att välkomna Ekobrottsmyndigheten till Hagastaden. Ekobrottsmyndigheten har haft högt ställda krav på sin framtida etablering och vi är mycket glada att PV-palatset matchar deras krav och val av framtida arbetssätt. I Hagastaden finns en unik mix av bolag och Ekobrottsmyndigheten ansluter till en bred skara som redan har sett fördelarna med att etablera sig här. Idag finns många andra myndigheter och kommersiella bolag i området, säger Andreas Malmsäter, Large Account Manager på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av stadens största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

Hyresavtalet med Ekobrottsmyndigheten är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

PV-palatset har en total uthyrbar area om cirka 10 600 kvadratmeter LOA, med ett årligt hyresvärde om cirka 52 mkr exklusive tillägg. Efter genomförd uthyrning uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 80 procent. Den totala investeringen för ombyggnaden av fastigheten uppgår till 479 Mkr.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Rekordpriser vid Stureplan

Fastighetsvärlden berättar om köpeskillingen vid de båda affärerna vid Stureplan. ”Betalningsvilja för troféfastigheter”.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Här trotsar Zlatan padeldöden – lyxigt storbygge igång

FV har besökt platsen för den stora investeringen.

Hitachi Energy dumpar Castellum – köper av Corem

Skapar nytt campus om 30.000 kvm för forskning, utveckling, fabrik och kontor.

Eastnine köper från Skanska i miljardaffär

Nyutvecklad fastighet om nästan 30.000 kvm.

Genova delsäljer två nya fastigheter för 1,3 miljarder

408 hyresbostäder, vård- och omsorgsboende, en förskola och två garage ingår i transaktionen.

150.000 kvm byggrätter når marknaden

Stora volymer nära innerstaden. FV berättar om planerna för den stundande försäljningen.

Starka protester mot ny hög byggnad i Stockholm

Blir nästan dubbelt så hög som den nuvarande. Stör utsikten från bland annat planerad ”trippelskrapa”.

Bildextra: Scandics nya i Värtahamnen

Niam och Scandics hotellsatsning i Värtahamnen slår nu upp portarna. 40 rum har tillkommit och en skybar på våning 17.

Han blir ny vd vid Diös

”Jag är både tacksam och stolt för det förtroende och den möjlighet styrelsen ger mig”.

Podcasten Fastighet & Finans om SBB och miljardaffärer

”Radiotystnaden kring SBB är bruten”.

Tillbaka till förstasidan