Alecta värvar Christina Lindblom till sin nya satsning

Alecta Fastigheter värvar Christina Lindblom som affärsområdeschef i Stockholm. Hon kommer närmast från Kungsleden. Därmed fortsätter Alecta att bygga sitt team när offensiven inom fastigheter fortsätter. Under resten av året räknar Alecta Fastigheter med att rekrytera ytterligare 20 medarbetare.

Alecta Fastigheter har påbörjat arbetet med att bygga en organisation som kan driva och utveckla ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag. Redan från start kommer bolaget vara ett av Sveriges största fastighetsbolag, som dessutom ska fortsätta växa. Nu har Christina Lindblom värvats för att ta nästa steg i Stockholm. Hon börjar sin tjänst i mars 2021.

Fastighetsvärlden berättade i mars 2020 att Alecta bolagiserar den svenska fastighetsverksamheten och även satsar på egen förvaltning, läs mer här.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Christina. Med sin gedigna kompetens av att leda och driva förändring kommer hon att vara en fantastisk tillgång för Alecta Fastigheter. Christina är väldigt kunnig med lång erfarenhet i branschen, och med ett starkt medarbetarengagemang och kundfokus lyckas hon skapa värde, säger Malin Lövemark, chef förvaltning, Alecta Fastigheter.

I januari 2021 påbörjar Alecta Fastigheter en rekryteringskampanj för att ytterligare stärka organisationen.

Först ut och fokus är ett flertal tjänster i Stockholm, men även en strategisk chefstjänst i Göteborg. Christina Lindblom kommer som affärsområdeschef Stockholm vara viktig del i det uppbyggnadsarbetet. Hon har en lång och bred bakgrund inom fastighetsbranschen och kommer närmst från Kungsleden (marknadsområdeschef Stockholms city öst/väst) samt har tidigare arbetat på Vasakronan och AMF Fastigheter.

– Alecta Fastigheters expansion kommer bli en väldigt spännande resa. Dessutom i en bransch som befinner sig i en så stor förändring. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bygga upp ett helt nytt fastighetsbolag och ett nytt, starkt team som sätter kunderna först och utvecklar framtidens städer, säger Christina Lindblom, tillträdande affärsområdeschef på Alecta Fastigheter.

I Alecta Fastigheters bestånd i Stockholmsområdet kan bland annat nämnas World Trade Center i city, Höjden 11 och 14 (bolagets huvudkontor på Regeringsgatan), Vildmannen 3 (på Norrlandsgatan) och Skravelberget Större 19 (på Ingmar Bergmans gata), Åhlénshuset på Kungsholmen, Nordeakåken på Kungsholmen (granne med Skanskas huvudkontor)  samt Signalfabriken i Sundbyberg och Bredden i Upplands Väsby.

Alecta Fastigheter AB kommer initialt att äga och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor. Målet är att bolaget sedan ska växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus.

Fram till fjärde kvartalet 2021 planerar Alecta Fastigheter att rekrytera ytterligare 20 personer. Andelen fastigheter i Alectas portfölj ska öka de närmaste fem åren, vilket innebär nya investeringar i svenska och utländska fastigheter på cirka 50 miljarder svenska kronor. Investeringstakten är beroende av om Alecta hittar möjligheter som möter de avkastningskrav som finns på investeringarna.

Alecta är redan en mycket stor fastighetsägare utomlands, läs mer här. Alecta är även stor ägare i Heimtaden Bostad som sedan nyligen är Sveriges största fastighetsägare, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Tillbaka till förstasidan