Alecta värvar Christina Lindblom till sin nya satsning

Alecta Fastigheter värvar Christina Lindblom som affärsområdeschef i Stockholm. Hon kommer närmast från Kungsleden. Därmed fortsätter Alecta att bygga sitt team när offensiven inom fastigheter fortsätter. Under resten av året räknar Alecta Fastigheter med att rekrytera ytterligare 20 medarbetare.

Alecta Fastigheter har påbörjat arbetet med att bygga en organisation som kan driva och utveckla ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag. Redan från start kommer bolaget vara ett av Sveriges största fastighetsbolag, som dessutom ska fortsätta växa. Nu har Christina Lindblom värvats för att ta nästa steg i Stockholm. Hon börjar sin tjänst i mars 2021.

Fastighetsvärlden berättade i mars 2020 att Alecta bolagiserar den svenska fastighetsverksamheten och även satsar på egen förvaltning, läs mer här.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Christina. Med sin gedigna kompetens av att leda och driva förändring kommer hon att vara en fantastisk tillgång för Alecta Fastigheter. Christina är väldigt kunnig med lång erfarenhet i branschen, och med ett starkt medarbetarengagemang och kundfokus lyckas hon skapa värde, säger Malin Lövemark, chef förvaltning, Alecta Fastigheter.

I januari 2021 påbörjar Alecta Fastigheter en rekryteringskampanj för att ytterligare stärka organisationen.

Först ut och fokus är ett flertal tjänster i Stockholm, men även en strategisk chefstjänst i Göteborg. Christina Lindblom kommer som affärsområdeschef Stockholm vara viktig del i det uppbyggnadsarbetet. Hon har en lång och bred bakgrund inom fastighetsbranschen och kommer närmst från Kungsleden (marknadsområdeschef Stockholms city öst/väst) samt har tidigare arbetat på Vasakronan och AMF Fastigheter.

– Alecta Fastigheters expansion kommer bli en väldigt spännande resa. Dessutom i en bransch som befinner sig i en så stor förändring. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bygga upp ett helt nytt fastighetsbolag och ett nytt, starkt team som sätter kunderna först och utvecklar framtidens städer, säger Christina Lindblom, tillträdande affärsområdeschef på Alecta Fastigheter.

I Alecta Fastigheters bestånd i Stockholmsområdet kan bland annat nämnas World Trade Center i city, Höjden 11 och 14 (bolagets huvudkontor på Regeringsgatan), Vildmannen 3 (på Norrlandsgatan) och Skravelberget Större 19 (på Ingmar Bergmans gata), Åhlénshuset på Kungsholmen, Nordeakåken på Kungsholmen (granne med Skanskas huvudkontor)  samt Signalfabriken i Sundbyberg och Bredden i Upplands Väsby.

Alecta Fastigheter AB kommer initialt att äga och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor. Målet är att bolaget sedan ska växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus.

Fram till fjärde kvartalet 2021 planerar Alecta Fastigheter att rekrytera ytterligare 20 personer. Andelen fastigheter i Alectas portfölj ska öka de närmaste fem åren, vilket innebär nya investeringar i svenska och utländska fastigheter på cirka 50 miljarder svenska kronor. Investeringstakten är beroende av om Alecta hittar möjligheter som möter de avkastningskrav som finns på investeringarna.

Alecta är redan en mycket stor fastighetsägare utomlands, läs mer här. Alecta är även stor ägare i Heimtaden Bostad som sedan nyligen är Sveriges största fastighetsägare, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

"Jag har höga tankar om bolagets kapacitet"

Sagax vd om planerna för sektorkollegan.

Vinner prestigeprojekt – med 100 meters skorsten

26.000 ska bli 100.000 kvm. Mitt i stan. En av Sveriges mest spännande städer fortsätter att ta djärva grepp.

Porträtt

Fångar idén i flykten

Otålig. Varför vänta till i morgon, låt oss göra det i dag. Med den devisen fortsätter Johan Ericsson att vara med och bygga fastighetsbolag.

Amasten tar in 666 mkr i nyemission

Teckningskursen drygt tio procent under den senaste veckans rekordnivå.

Säljer två tomträtter i Kista för 800 miljoner

”Marknadsläget är gynnsamt.” Hög vakansgrad och endast 20.000 kr/kvm.

Internationell jätte köper för halv miljard i Göteborg

Bolagets första förvärv i Norden.

Bakslag för Oljefonden – läs om svenska klenoderna

Fastighetsvärlden har granskat den norska jättens innehav i Sverige. Liksom den ekonomiska utvecklingen för fastigheterna.

Utvecklaren växer i rekordtakt – tar in 10 till

Bolaget har hittills i år rekryterat 20 nya medarbetare.

Säljer bostadsprojekt i Sollentuna för 431 miljoner

”Stort intresse”

Öppnar stort i Gallerian

Gör om i attraktiva hörnet Hamngatan och Regeringsgatan.

Fabege hyr ut 2.300 kvm

Glädjen i fokus. Tecknat hyresavtal på Kungsholmen.

Kungsleden hyr ut 2.600 kvm

Tecknar kontrakt i ett av sina centrala kluster i Stockholm.

Bildextra: NCC galopperar i mål med nummer två

Läs vem som har säljuppdraget. Bolaget nu redo för tredje projektet. Se även historiska bilder.

Första stängning av stor fond – med mål om 5 miljarder

Redo förvärva bostäder, kontor, logistik och detaljhandel i Norden.

Tillbaka till förstasidan