Alecta värvar Christina Lindblom till sin nya satsning

Alecta Fastigheter värvar Christina Lindblom som affärsområdeschef i Stockholm. Hon kommer närmast från Kungsleden. Därmed fortsätter Alecta att bygga sitt team när offensiven inom fastigheter fortsätter. Under resten av året räknar Alecta Fastigheter med att rekrytera ytterligare 20 medarbetare.

Alecta Fastigheter har påbörjat arbetet med att bygga en organisation som kan driva och utveckla ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag. Redan från start kommer bolaget vara ett av Sveriges största fastighetsbolag, som dessutom ska fortsätta växa. Nu har Christina Lindblom värvats för att ta nästa steg i Stockholm. Hon börjar sin tjänst i mars 2021.

Fastighetsvärlden berättade i mars 2020 att Alecta bolagiserar den svenska fastighetsverksamheten och även satsar på egen förvaltning, läs mer här.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Christina. Med sin gedigna kompetens av att leda och driva förändring kommer hon att vara en fantastisk tillgång för Alecta Fastigheter. Christina är väldigt kunnig med lång erfarenhet i branschen, och med ett starkt medarbetarengagemang och kundfokus lyckas hon skapa värde, säger Malin Lövemark, chef förvaltning, Alecta Fastigheter.

I januari 2021 påbörjar Alecta Fastigheter en rekryteringskampanj för att ytterligare stärka organisationen.

Först ut och fokus är ett flertal tjänster i Stockholm, men även en strategisk chefstjänst i Göteborg. Christina Lindblom kommer som affärsområdeschef Stockholm vara viktig del i det uppbyggnadsarbetet. Hon har en lång och bred bakgrund inom fastighetsbranschen och kommer närmst från Kungsleden (marknadsområdeschef Stockholms city öst/väst) samt har tidigare arbetat på Vasakronan och AMF Fastigheter.

– Alecta Fastigheters expansion kommer bli en väldigt spännande resa. Dessutom i en bransch som befinner sig i en så stor förändring. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bygga upp ett helt nytt fastighetsbolag och ett nytt, starkt team som sätter kunderna först och utvecklar framtidens städer, säger Christina Lindblom, tillträdande affärsområdeschef på Alecta Fastigheter.

I Alecta Fastigheters bestånd i Stockholmsområdet kan bland annat nämnas World Trade Center i city, Höjden 11 och 14 (bolagets huvudkontor på Regeringsgatan), Vildmannen 3 (på Norrlandsgatan) och Skravelberget Större 19 (på Ingmar Bergmans gata), Åhlénshuset på Kungsholmen, Nordeakåken på Kungsholmen (granne med Skanskas huvudkontor)  samt Signalfabriken i Sundbyberg och Bredden i Upplands Väsby.

Alecta Fastigheter AB kommer initialt att äga och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor. Målet är att bolaget sedan ska växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus.

Fram till fjärde kvartalet 2021 planerar Alecta Fastigheter att rekrytera ytterligare 20 personer. Andelen fastigheter i Alectas portfölj ska öka de närmaste fem åren, vilket innebär nya investeringar i svenska och utländska fastigheter på cirka 50 miljarder svenska kronor. Investeringstakten är beroende av om Alecta hittar möjligheter som möter de avkastningskrav som finns på investeringarna.

Alecta är redan en mycket stor fastighetsägare utomlands, läs mer här. Alecta är även stor ägare i Heimtaden Bostad som sedan nyligen är Sveriges största fastighetsägare, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

Öppnar för att sälja palatsbyggnad vid Odenplan

Uppsagt hyresavtal kan leda till att fastigheten avyttras.

Redo hyra ut 7.800 kvm på Vasagatan

Stort ombyggnadsarbete snart klart. Anrikt hus vid Centralstationen i Stockholm öppnas upp. Se flera illustrationer.

85 procent tomt hos Scandic

Förhandlat fram massor av miljoner i hyresreduktion.

Galjaden redo för nya förvärv efter miljardförsäljningen

Martin Hansson om framtiden och en orörlig fastighetsbransch.

Deppig prognos för kontorsbehov

Framtidsexpert ger sin syn. ”Fastighetsbolagen duckar”.

Uniqlo tecknar kontrakt för tredje svensk butik

Den japanska stora modekedjan tar ytterligare ett steg in på den svenska marknaden.

C&W och JLL bryter med Trump

Rådgivningsjättarna sätter ner foten.

Kryddigt köp för 768 miljoner

Förvärvar fastighet med 45.000 kvm lokaler.

Lindström köper och dubblar

Gör ännu ett förvärv på den nya marknaden.

Förvärvar vid Vasaparken

Ytterligare en transaktion i Stockholms innerstad. Prestigefyllt familjebolag förvärvar.

Bildextra: Så blir bostäderna vid Solna centrum

Affären ägde rum 2016. Nu snart börjar det hända saker.

Klart: Ny vd vid CA Fastigheter

Värvas från företagsledning i börsnoterat bolag.

Hela 60.000 kr/kvm i Vega

Högt kvadratmeterpris i den nya stadsdelen när en utländsk investerare förvärvar.

CBRE GI köper för 588 mkr

Förvärvar projektfastighet i Sundbyberg,

Tillbaka till förstasidan