Fastigheten Skotten 6. Foto: Fastighetsvärlden.

AL försöker sälja Glashuset mitt i city

Fastighetsvärlden kan berätta att Atrium Ljungberg lagt ut Glashuset i city till försäljning. Om bolaget lyckas med avyttringen har man endast en fastighet kvar i Stockholms CBD.

Efter att Fastighetsvärlden kontaktat Atrium Ljungberg om en kommentar kring försäljningsprocessen skickade bolaget ut en bekräftelse i form av en börsrelease:

”Med anledning av marknadsrykten avseende en försäljning av fastigheten Skotten 6 i Stockholm city bekräftar Atrium Ljungberg att bolaget för diskussioner med en potentiell köpare av den aktuella fastigheten. Diskussionerna befinner sig i ett initialt skede och det är i nuläget inte möjligt att bedöma om diskussionerna kommer att leda till en försäljning av fastigheten.”

Atrium Ljungberg äger två fastigheter med populärnamnet Glashuset, en vid Slussen och en i city. Det är alltså för den sistnämnda som det pågår en försäljningsprocess. Den aktuella fastigheten Skotten 6 innehåller totalt 12.500 kvm lokaler och ligger i den attraktiva korsningen Kungsgatan och Drottninggatan som har ett mycket högt flöde av gående utanför.

Atrium Ljungberg marknadsför läget som ”huvudstadens mest centrala” och uppger att mer än 20 miljoner människor passerar utanför varje år.

Skotten 6 består av sex kontorsvåningar med butiker och service i bottenvåningarna. Byggnaden kallas ibland även ”Bohagshuset” och var en del av det anrika Pub-varuhuset via gemensamma ytor under Drottninggatan.

Fastigheten har funnits länge inom bolaget bestånd och tillhörde Atrium-delen. Efter att kooperationen i början av 00-talet flyttade ut från Glashuset inledde fastighetsbolaget ett arbete med att bygga om fastigheten och anpassa den för flertalet hyresgäster.

Om Atrium Ljungberg lyckas med försäljningen av Skotten 6 har bolaget endast fastigheten Adam och Eva 17 (tidigare även kallat John Wall-huset) kvar i CBD. Den ligger mellan Drottninggatan och Slöjdgatan, och innehåller en lokalyta om 8300 kvm. Fastigheten brandskadades svårt hösten 1990.

2013 sålde Atrium Ljungberg en av bolagets klenoder, PUB-huset, till Axfast i en affär för strax under en miljard kronor.

Just Axfast har förvärvet ett flertal fastigheter i närområdet det senaste decenniet.

Fastigheten ligger i hörnet Drottninggatan och Kungsgatan, mitt i Stockholm.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Nya Neobo noteras 10 februari

Det nya bolagen blir ett av det största renodlade noterade bostadsbolagen i Sverige.

Tillbaka till förstasidan