Topplista

Största uthyrningarna 2018

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna under 2018. Listan avser nya förhyrningar som till största delen gäller kontorsfastigheter och där även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren T= Rådgivare till tagaren

 

 

Uthyrning

1. Castellum hyr ut till Eon i Nyhamnen i Malmö

Yta, kvm: 22.000 U: T:
Eon Sverige har efter upphandling tecknat avtal med Castellum om att uppföra sitt nya nordiska huvudkontor för ca 1.500 medarbetare i Nyhamnen nära centrum och centralstationen i Malmö.
Läs mer »

2. Kilenkrysset hyr ut till teknikföretag i Järfälla

Yta, kvm: 20.400 U: T:
Kilenkrysset bygger kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden åt ett börsnoterat teknikföretag. Den aktuella fastigheten ligger mellan Lidls nya svenska huvudkontor och E18, vid den södra utfarten i handelsområdet.
Läs mer »

3. Atrium Ljungberg hyr ut till Academic Work i Hagastaden

Yta, kvm: 17.000 U: T:
Academic Work som väljer att samla delar av verksamheten i nya kontorshuset Life City i Hagastaden, Stockholm.  Fastigheten som beräknas stå färdig under första halvåret 2021.
Läs mer »

4. Centria hyr ut i Sollentuna till Wellstreet

Yta, kvm: 14.000 U: T:
Riskkapitalbolaget Wellstreet hyr samtliga lokaler i det bågformade ”TDC-huset” i Sollentuna som varit tomställt under en tid. Fastigheten ägs sedan 2015 av Linköpingsbolaget Centria, som kontrolleras av familjen Åhman, som köpte den av Niam.
Läs mer »

5. AMF hyr ut till Wework i Urban Escape

Yta, kvm: 13.500 T: Cushman & Wakefield
Den kontorsyta Wework hyr ligger på Regeringsgatan 27 i Urban Escape, i den byggnad som just nu är under uppförande, samt i hus T29 i hörnet Hamngatan-Malmskillnadsgatan vid Brunkebergstorg.
Läs mer »

6. Skanska hyr ut till Jordbruksverket i Jönköping

Yta, kvm: 11.600  T: Niras
Kontorsbyggnaden är Skanskas första projekt i den nya stadsdelen Skeppsbron i Jönköpingdär det framöver även ska byggas bostäder. Den får en total yta om 16.400 kvadratmeter och huset blir mellan fem och nio våningar högt.
Läs mer »

7. AMF hyr ut till Paradox Interactive

Yta, kvm: 8.000 U: T:
Paradox flyttar till AMF:s projekyfastighet Stockholmsverken i korsningen mellan Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan. Totalt utvecklas där cirka 23.000 kvadratmeter till arbetsplatser och på gatuplanen görs plats för restauranger och kaféer.
Läs mer »

8. Blackstone och Areim hyr ut till MSB i Tomteboda i Solna

Yta, kvm: 7.880 U: JLL T: Niras
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, väljer att flytta från KLP:s fastighet Klamparen 10 på Fleminggatan i centrala Stockholm för att flytta in i den gamla postterminalen Tomteboda i södra Solna.
Läs mer »

9. Hemfosa hyr ut till Västerås Stad

Yta, kvm: 6.900 U: T:
Hemfosa vinner uppdraget att uppföra Socialtjänstens Hus i Västerås. Nybyggnationen kommer att ske på Hemfosas fastighet Sigurd 6 i centrala Västerås och planeras stå klar tredje kvartalet 2021.
Läs mer »

10. Vasakronan hyr ut till UHR i Solna

Yta, kvm: 6.600 U: T:
Universitets- och högskolerådet flyttar till fastigheten Nöten 5 i Solna Strand. uthyrningen innebär att ytterligare en etapp startas i projektet Strand, där fastighetsbolaget bygger om och moderniserar tre befintliga kontorsbyggnader.
Läs mer »

11. Ica utökar hos Fabege i Arenastaden

Yta, kvm: 6.000 U: T:
2015 tecknade Ica ett avtal med Fabege om ett nytt huvudkontor i Arenastaden. Detta avtal utökas med resterande ytor i fastigheten.
Läs mer »

12. Kungsleden hyr ut till Convendum i Hagastaden

Yta, kvm: 5.500 U: T:
Kungsleden tecknar ett hyresavtal med coworkingaktören Convendum i fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan vid Torsplan i Stockholm, i samma fastighet där Kungsleden utvecklar ett hotell.
Läs mer »

13. Convendum hyr av Atrium Ljungberg i Glashuset vid Slussen

Yta, kvm: 5.100 U: T:
Coworkingaktören Convendum hyr fem våningsplan av Atrium Ljungberg i Glashuset vid Slussen. Bolaget tar därmed över stora delar av de ytor som Telenor lämnar.
Läs mer »

14. Profi hyr ut till Rusta i Upplands Väsby

Yta, kvm: 5.000 U: T:
Profi tecknar ett nytt och utökat hyresavtal med Rusta om kontorslokaler för deras huvudkontor i Bredden (f.d Infracity) i Upplands Väsby. Det är ett långt hyresavtal som innebär att Rusta utökar sin kontorsyta från 4.000 kvm till 9.000 kvm.
Läs mer »

15. Klövern hyr ut till Samsung i Kista

Yta, kvm: 4.750 U: T: Cushman & Wakefield
Klövern tecknar ett 7-årigt hyresavtal med Samsung avseende 4.750 kvm kontorsyta i Kista Gate  (fastigheterna Helgafjäll 4 och 7) i Kista. Den totala ytan uppgår till 41.600 kvm och var tidigare til stora delar uthyrd till Ericsson
Läs mer »

16. Skanska hyr ut till IWG i Sthm01 i Hammarby Sjöstad

Yta, kvm: 4.400 U: T:
Förhyrningen avser några av de lägre våningsplanen i 27-våningsskraåan som nyligen började byggas på kalkylerad spekulation. Inflyttningen är planerad till det tredje kvartalet 2020 och omfattar coworkingytor samt mötesrum.
Läs mer »

17. Lundbergs hyr ut till Danske Bank i Linköping

Yta, kvm: 4.000 U: T:
Förhyrningen avser en kontorsbyggnad i centrala Linköping om ca 13.500 kvm uthyrningsbar yta samt garage har planerad byggstart under det första halvåret 2019 och beräknas vara klar för inflyttning under andra halvåret 2021.
Läs mer »

18. Wihlborgs hyr ut till Exakta i Malmö

Yta, kvm: 4.000 U: T:
Den grafiska koncernen Exakta flyttar in sin produktion till fastigheten Stenshuvud 3 i Norra Hamnen i Malmö. Utöver den redovisade kontorsytan hyr Exakta även 10.700 kvadratmeter produktionslokaler i samma fastighet.
Läs mer »

19. Fabege hyr ut till North Alliance i centrala Stockholm

Yta, kvm: 3.800 U: T:
The North Alliance (NoA), ett nordiskt nätverk av kommunikations-, design och teknikbyråer, samlar nu sina svenska byråer under ett och samma tak i Fabeges fastighet Apotekaren, även kallad Tulestationen, i city.
Läs mer »

20. Vasakronan hyr ut till Rädda Barnen i Alviks strand i Solna

Yta, kvm: 3.700 U: T:
Vasakronan tecknar ett sjuårigt hyresavtal med Rädda Barnen i Alviks strand. Det rör sig om delar av Nordnets tidigare lokaler i centrumhuset.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan