Topplista

Största uthyrningarna 2018

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna under 2018. Listan avser nya förhyrningar som till största delen gäller kontorsfastigheter och där även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagare

 

 

Uthyrning

1. Castellum hyr ut till Eon i Nyhamnen i Malmö

Yta, kvm: 22.000U: T:
Eon Sverige har tecknat avtal med Castellum om att uppföra sitt nya nordiska huvudkontor för ungefär 1.500 medarbetare nära centralstationen i Malmö. Alldeles bredvid har Castellum även tecknat kontrakt för en ny tingsrätt om hela 25.000 kvadratmeter.
Läs mer »

2. Atrium Ljungberg hyr ut till Academic Work i Hagastaden

Yta, kvm: 17.000T: Savills
Academic Work samlar stora delar av verksamheten i Atrium Ljungbergs kontorsprojekt Life city i Hagastaden, Stockholm. Fastigheten ska stå klar under första halvåret 2021. Det handlar om den byggnad som delvis kommer att överdäcka E4:an.
Läs mer »

3. AMF hyr ut till Wework i Urban Escape

Yta, kvm: 13.500T: Cushman & Wakefield
Den kontorsyta som Wework hyr ligger främst i hus T29 i hörnet Hamngatan-Malmskillnadsgatan vid Brunkebergstorg men även i den nya byggnad som uppförts i hörnet mot Regeringsgatan.
Läs mer »

4. Skanska hyr ut till Jordbruksverket i Jönköping

Yta, kvm: 11.600 T: Niras
Projekt i den nya stadsdelen Skeppsbron med total yta om 16 400 kvadratmeter. Skogsstyrelsen har hyrt 2 800 kvm i samma projekt.
Läs mer »

5. Blackstone och Areim hyr ut till Tullverket i Göteborg

Yta, kvm: 8.500U: Newsec
Uthyrningen sker i den 65.000 kvm stora centrala fastigheten Kruthuset 17 på Kruthusgatan nära Nordstan och centralstationen där Postnord har sin stora verksamhet.
Läs mer »

6. AMF hyr ut till Paradox Interactive på Södermalm

Yta, kvm: 8.000U: T:
Spelutvecklingsbolaget Paradox flyttar till AMF:s projektfastighet Stockholmsverken i korsningen mellan Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan. Totalt utvecklas där cirka 23.000 kvadratmeter.
Läs mer »

7. Blackstone och Areim hyr ut till MSB i Tomteboda i Solna

Yta, kvm: 7.880U: JLL T: Niras
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, väljer att flytta från KLP:s fastighet Klamparen 10 på Fleminggatan i centrala Stockholm för att flytta in i den gamla postterminalen Tomteboda i södra Solna.
Läs mer »

8. Skanska hyr ut till Fortum i Solna United

Yta, kvm: 7.800T: Savills
Kontorsprojektet Solna United vid Solna station omfattar 32.000 kvadratmeter uthyrningsbar yta som ska stå färdig för inflyttning i oktober 2019. Fortum, som samlokaliserar från tre adresser, intar plan nio och tio.
Läs mer »

9. Hemfosa hyr ut till Västerås stad

Yta, kvm: 6.900U: T:
Hemfosa vinner uppdraget att uppföra Socialtjänstens hus i Västerås. Nybyggnationen kommer att ske på Hemfosas fastighet Sigurd 6 i centrala Västerås och planeras stå klar tredje kvartalet 2021.
Läs mer »

10. Vasakronan hyr ut till UHR i Solna

Yta, kvm: 6.600U: T:
Universitets- och högskolerådet lämnar city och flyttar till fastigheten Nöten 5 i Solna Strand. uthyrningen innebär att ytterligare en etapp startas i projektet Strand.
Läs mer »

11. Ica utökar hos Fabege i Arenastaden

Yta, kvm: 6.000U: T:
2015 tecknade Ica ett avtal med Fabege om ett nytt huvudkontor i Arenastaden. Detta avtal utökas med resterande ytor i fastigheten.
Läs mer »

12. Kungsleden hyr ut till Convendum i Hagastaden

Yta, kvm: 5.500U: T:
Kungsleden tecknar ett hyresavtal med coworkingaktören Convendum i fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan vid Torsplan i Stockholm, i samma fastighet där Kungsleden utvecklar ett hotell.
Läs mer »

13. Convendum hyr av Atrium Ljungberg i Glashuset vid Slussen

Yta, kvm: 5.100U: T:
Coworkingaktören Convendum hyr fem våningsplan av Atrium Ljungberg i Glashuset vid Slussen. Bolaget tar därmed över stora delar av de ytor som Telenor lämnar.
Läs mer »

14. Profi hyr ut till Rusta i Upplands Väsby

Yta, kvm: 5.000U: T:
Profi tecknar ett nytt och utökat hyresavtal med Rusta om kontorslokaler för deras huvudkontor i Bredden (f.d Infracity) i Upplands Väsby. Det är ett långt hyresavtal som innebär att Rusta utökar sin kontorsyta från 4.000 kvm till 9.000 kvm.
Läs mer »

15. Klövern hyr ut till Samsung i Kista

Yta, kvm: 4.750U: T: Cushman & Wakefield
Klövern tecknar ett 7-årigt hyresavtal med Samsung avseende 4.750 kvm kontorsyta i Kista Gate  (fastigheterna Helgafjäll 4 och 7) i Kista. Den totala ytan uppgår till 41.600 kvm och var tidigare til stora delar uthyrd till Ericsson
Läs mer »

16. Skanska hyr ut till IWG i Sthm01 i Hammarby Sjöstad

Yta, kvm: 4.400U: T:
Förhyrningen avser några av de lägre våningsplanen i 27-våningsskraåan som nyligen började byggas på kalkylerad spekulation. Inflyttningen är planerad till det tredje kvartalet 2020 och omfattar coworkingytor samt mötesrum.
Läs mer »

17. Lundbergs hyr ut till Danske Bank i Linköping

Yta, kvm: 4.000U: T:
Förhyrningen avser en kontorsbyggnad i centrala Linköping om ca 13.500 kvm uthyrningsbar yta samt garage har planerad byggstart under det första halvåret 2019 och beräknas vara klar för inflyttning under andra halvåret 2021.
Läs mer »

18. Wihlborgs hyr ut till Exakta i Malmö

Yta, kvm: 4.000U: T:
Den grafiska koncernen Exakta flyttar in sin produktion till fastigheten Stenshuvud 3 i Norra Hamnen i Malmö. Utöver den redovisade kontorsytan hyr Exakta även 10.700 kvadratmeter produktionslokaler i samma fastighet.
Läs mer »

19. Fabege hyr ut till North Alliance i centrala Stockholm

Yta, kvm: 3.800U: T:
The North Alliance (NoA), ett nordiskt nätverk av kommunikations-, design och teknikbyråer, samlar nu sina svenska byråer under ett och samma tak i Fabeges fastighet Apotekaren, även kallad Tulestationen, i city.
Läs mer »

20. Vasakronan hyr ut till Rädda Barnen i Alviks strand

Yta, kvm: 3.700U: T:
Sjuårigt hyresavtal i Alviks strand i Stockholm. Det rör sig om delar av Nordnets tidigare lokaler.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan