Topplista

Största uthyrningarna 2018

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna under 2018. Listan avser nya förhyrningar som till största delen gäller kontorsfastigheter och där även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren T= Rådgivare till tagaren

 

 

Uthyrning

1. Castellum hyr ut till Eon i Nyhamnen i Malmö

Yta, kvm: 22.000 U: T:
Eon Sverige har efter upphandling tecknat avtal med Castellum om att uppföra sitt nya nordiska huvudkontor för ca 1.500 medarbetare i Nyhamnen nära centrum och centralstationen i Malmö.
Läs mer »

2. AMF hyr ut till Wework i Urban Escape

Yta, kvm: 10.000 U: T:
Den kontorsyta Wework hyr ligger på Regeringsgatan 27 i Urban Escape, i den byggnad som just nu är under uppförande, samt i hus T29 i hörnet Hamngatan-Malmskillnadsgatan vid Brunkebergstorg.
Läs mer »

3. Ica utökar hos Fabege i Arenastaden

Yta, kvm: 6.000 U: T:
2015 tecknade Ica ett avtal med Fabege om ett nytt huvudkontor i Arenastaden. Detta avtal utökas med resterande ytor i fastigheten.
Läs mer »

4. Kungsleden hyr ut till Convendum i Hagastaden

Yta, kvm: 5.500 U: T:
Kungsleden tecknar ett hyresavtal med coworkingaktören Convendum i fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan vid Torsplan i Stockholm, i samma fastighet där Kungsleden utvecklar ett hotell.
Läs mer »

5. Convendum hyr av Atrium Ljungberg i Glashuset vid Slussen

Yta, kvm: 5.100 U: T:
Coworkingaktören Convendum hyr fem våningsplan av Atrium Ljungberg i Glashuset vid Slussen. Bolaget tar därmed över stora delar av de ytor som Telenor lämnar.
Läs mer »

6. Profi hyr ut till Rusta i Upplands Väsby

Yta, kvm: 5.000 U: T:
Profi tecknar ett nytt och utökat hyresavtal med Rusta om kontorslokaler för deras huvudkontor i Bredden (f.d Infracity) i Upplands Väsby. Det är ett långt hyresavtal som innebär att Rusta utökar sin kontorsyta från 4.000 kvm till 9.000 kvm.
Läs mer »

7. Wihlborgs hyr ut till Exakta i Malmö

Yta, kvm: 4.000 U: T:
Den grafiska koncernen Exakta flyttar in sin produktion till fastigheten Stenshuvud 3 i Norra Hamnen i Malmö. Utöver den redovisade kontorsytan hyr Exakta även 10.700 kvadratmeter produktionslokaler i samma fastighet.
Läs mer »

8. Fabege hyr ut till North Alliance i centrala Stockholm

Yta, kvm: 3.800 U: T:
The North Alliance (NoA), ett nordiskt nätverk av kommunikations-, design och teknikbyråer, samlar nu sina svenska byråer under ett och samma tak i Fabeges fastighet Apotekaren, även kallad Tulestationen, i city.
Läs mer »

9. Vasakronan hyr ut till Rädda Barnen i Alviks strand i Solna

Yta, kvm: 3.700 U: T:
Vasakronan tecknar ett sjuårigt hyresavtal med Rädda Barnen i Alviks strand. Det rör sig om delar av Nordnets tidigare lokaler i centrumhuset.
Läs mer »

10. Akademiska Hus hyr ut till Bayer i Hagastaden

Yta, kvm: 3.500 T: Cushman & Wakefield
Läkemedelsföretaget Bayer flyttar från Frösunda och in på Karolinska Institutets Campus i Solna. Det är den största privata förhyrningen i området.
Läs mer »

11. SEB Trygg Liv hyr ut till Workaround i Stockholm

Yta, kvm: 3.300 U: Novi Estate
Novi Estate på uppdrag av Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv hyr ut till co-working aktören Workaround i det gamla ”Trygg Hansa huset ” på Fleminggatan 20 i Stockholm hyr. Lokalerna ligger i det så kallade långskeppet.
Läs mer »

12. Fabege hyr ut till Trustly Group på Rådmansgatan i Stockholm

Yta, kvm: 3.100
Fabege tecknar avtal med Trustly Group i fastigheten Apotekaren 22 på Rådmansgatan i Stockholm. Det gröna hyresavtalet löper på fem år
Läs mer »

13. Fabege hyr ut till Choice HK i Arenastaden

Yta, kvm: 3.000 U: T:
Hotellkedjans svenska huvudkontor etableras i anslutning till det nya hotell- och longstay-boende som Fabege uppför åt Choice vid Friends Arenas nordvästra hörn.
Läs mer »

14. Castellum hyr ut till Göteborgs Stad i Högsbo

Yta, kvm: 3.000
Castellum tecknar hyresavtal med Göteborgs Stad, SDF Askim-Frölunda-Högsbo, avseende en kontorslokal på F O Petersons gata 9 i Högsbo i Göteborg.
Läs mer »

15. Maxfastigheter hyr ut till Rekryteringsmyndigheten i Karlstad

Yta, kvm: 2.700 U: T:
Maxfastigheter tecknar nytt sexårigt hyresavtal med Totalförsvarets rekryteringsmyndighet (Rekryteringsmyndigheten) i kvarteret Fanfaren i Karlstad.
Läs mer »

16. Profi hur ut till Botkyrka Socialförvaltning i Tumba

Yta, kvm: 2.700 U: T:
Avtalet innebär att Socialförvaltningen i Botkyrka Kommun flyttar till Profis fastighet på Gustaf de Lavals väg 10. Profi Fastigheter förvärvade den 79. 000 kvm stora fastigheten från Starwood i november 2016
Läs mer »

17. Swedavia hyr ut till United Spaces på Arlanda

Yta, kvm: 2.700 U: T:
På Arlanda har United Spaces tecknar ett avtal med Swedavia i det nya kontorshus som byggs vid terminal 4 och 5. Bolaget har en option på upp till 5.000 kvm. Det är det första kommersiella kontorshus som byggs på Arlanda efter decennier av planer.
Läs mer »

18. Anders Bodin hyr ut till Saab Combitech vid Alviks Torg i Solna

Yta, kvm: 2.500 U: T:
Anders Bodin Fastigheter tecknar avtal med Saab AB om kontor för dotterbolaget Combitechs räkning. Avtalsdtiden är fem år.
Läs mer »

19. Castellum hyr ut till Strukton Rail i Göteborg

Yta, kvm: 2.200 U: T:
Castellum tecknar ett hyresavtal med Strukton Rail om en nyrenoverad kontors- och lagerlokal om 2.200 kvadratmeter på Marieholmsgatan 10 i Göteborg.
Läs mer »

20. Volito hyr ut till Doro i Malmö

Yta, kvm: 2.000 U: T:
Telekomföretaget Doro flyttar sitt huvudkontor från Lund till Volitos fastighet på Jörgen Kocksgatan 1, precis vid centralstationen.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan