Topplista

Största uthyrningarna 2018

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna under 2018. Listan avser nya förhyrningar som till största delen gäller kontorsfastigheter och där även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren T= Rådgivare till tagaren

 

 

 

Uthyrning

1. Castellum hyr ut till Eon i Nyhamnen i Malmö

Yta, kvm: 22.000 U: T: 
Eon Sverige har efter upphandling tecknat avtal med Castellum om att uppföra sitt nya nordiska huvudkontor för ca 1.500 medarbetare i Nyhamnen nära centrum och centralstationen i Malmö.
Läs mer »

2. Profi hyr ut till Rusta i Upplands Väsby

Yta, kvm: 9.000 U: T: 
Profi tecknar ett nytt och utökat hyresavtal med Rusta om kontorslokaler för deras huvudkontor i Bredden (f.d Infracity) i Upplands Väsby. Det är ett långt hyresavtal som innebär att Rusta utökar sin kontorsyta från 4.000 kvm till 9.000 kvm.
Läs mer »

3. Kungsleden hyr ut till Convendum i Hagastaden

Yta, kvm: 5.500 U: T: 

Kungsleden tecknar ett hyresavtal med coworkingaktören Convendum i fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan vid Torsplan i Stockholm, i samma fastighet där Kungsleden utvecklar ett hotell.

Läs mer »

4. Convendum hyr av Atrium Ljungberg i Glashuset vid Slussen

Yta, kvm: 5.100 U: T: 

Coworkingaktören Convendum hyr fem våningsplan av Atrium Ljungberg i Glashuset vid Slussen. Bolaget tar därmed över stora delar av de ytor som Telenor lämnar.

Läs mer »

5. Fabege hyr ut till North Alliance i centrala Stockholm

Yta, kvm: 3.800 U: T: 
The North Alliance (NoA), ett nordiskt nätverk av kommunikations-, design och teknikbyråer, samlar nu sina svenska byråer under ett och samma tak i Fabeges fastighet Apotekaren, även kallad Tulestationen, i city.
Läs mer »

6. Vasakronan hyr ut till Rädda Barnen i Alviks strand i Solna

Yta, kvm: 3.700 U: T: 
Vasakronan tecknar ett sjuårigt hyresavtal med Rädda Barnen i Alviks strand. Det rör sig om delar av Nordnets tidigare lokaler i centrumhuset.
Läs mer »

7. Akademiska Hus hyr ut till Bayer i Hagastaden

Yta, kvm: 3.500  T: Cushman & Wakefield
Läkemedelsföretaget Bayer flyttar från Frösunda och in på Karolinska Institutets Campus i Solna. Det är den största privata förhyrningen i området.
Läs mer »

8. SEB Trygg Liv hyr ut till Workaround i Stockholm

Yta, kvm: 3.329  U: Novi Estate
 Novi Estate på uppdrag av Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv hyr ut till co-working aktören Workaround i det gamla ”Trygg Hansa huset ” på Fleminggatan 20 i Stockholm hyr. Lokalerna ligger i det så kallade långskeppet.
Läs mer »

9. Maxfastigheter hyr ut till Rekryteringsmyndigheten i Karlstad

Yta, kvm: 2.729 U: T: 
Maxfastigheter tecknar nytt sexårigt hyresavtal med Totalförsvarets rekryteringsmyndighet (Rekryteringsmyndigheten) i kvarteret Fanfaren i Karlstad.
Läs mer »

10. Swedavia hyr ut till United Spaces på Arlanda

Yta, kvm: 2.700 U: T: 
På Arlanda har United Spaces tecknar ett avtal med Swedavia  i det nya kontorshus som byggs vid terminal 4 och 5. Bolaget har en option på upp till 5.000 kvm. Det är det första kommersiella kontorshus som byggs på Arlanda efter decennier av planer.
Läs mer »

11. Anders Bodin hyr ut till Saab Combitech vid Alviks Torg i Solna

Yta, kvm: 2.500 U: T:  
Anders Bodin Fastigheter tecknar avtal med Saab AB om kontor för dotterbolaget Combitechs räkning. Avtalsdtiden är fem år.
Läs mer »

12. Castellum hyr ut till Strukton Rail i Göteborg

Yta, kvm: 2.200 U: T: 
Castellum tecknar ett hyresavtal med Strukton Rail om en nyrenoverad kontors- och lagerlokal om 2.200 kvadratmeter på Marieholmsgatan 10 i Göteborg.
Läs mer »

13. Volito hyr ut till Doro i Malmö

Yta, kvm: 2.006 U: T: 
Telekomföretaget Doro flyttar sitt huvudkontor från Lund till Volitos fastighet på Jörgen Kocksgatan 1, precis vid centralstationen.
Läs mer »

14. Platzer hyr ut till Tele2 vid Gamlestads torg i Göteborg

Yta, kvm: 2.000 U: T: 
Gamlestads torg beräknas stå klart under sommaren 2018. De nyproducerade byggnaderna har tillsammans en totalyta på cirka 17.000 kvm.
Läs mer »

15. Profi hyr ut till Viafone i Solna

Yta, kvm: 2.000 U: T: 
Profi Fastigheter tecknar hyresavtal med Viafone Sweden AB i The Block på Armégatan 38 i Västra Skogen i Solna.
Läs mer »

16. Humlegården hyr ut till Selecta i Solna strand

Yta, kvm: 1.700
Humlegården tecknar avtal med  Selecta om 1.700 kvm på Torggatan 15, dit de flyttar sitt huvudkontor i slutet av 2018.
Läs mer »

17. Vectura hyr ut till Goldman Sachs i Stockholm

Yta, kvm: 1.700
Goldman Sachs hyr 1.700 av totalt 2.600 kvadratmeter i Royal Office, de tre våningsplan som skapas på taket på baksidan av Grand Hôtel i centrala Stockholm.
Läs mer »

18. Anders Bodin hyr ut till Regus på Alviks torg i Solna

Yta, kvm: 1.700 U: JLL
Regus  tecknar ett 10-årigt avtal om att hyra ca 1.700 kvm i fastigheten Nätdomaren 3 med adress Gustavslundsvägen 12 på Alviks torg.
Läs mer »

19. Atrium Ljungberg hyr ut till Massive Entertainment i Malmö

Yta, kvm: 1.600
Atrium Ljungberg tecknar hyresavtal med speljätten Massive Entertainment  i fastigheten Dimman 11 i Möllevången i Malmö.
Läs mer »

20. Wihlborgs hyr ut till Media Evolution i Gängtappen i Malmö

Yta, kvm: 1.600 U: T: 
Wihlborgs tecknar hyresavtal med Media Evolution som flyttar in på två våningar i Gängtappen i Malmö. Media Evolution arbetar för ökad tillväxt och innovation inom de digitala branscherna och ägs av sina medlemmar.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan