Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler under 2022. Även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagaren

 

Uthyrning

1. GoCo Health Innovation City hyr ut till Mölnlycke i Mölndal

Yta, kvm: 16.000 T: Tenant & Partner
GoCo Health Innovation City i Mölndal etablerar en helt ny fastighet i området dit Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor i slutet av 2024. GoCo Health Innovation City i Mölndal ägs av Next Step Group (där Balder är delägare) och Vectura Fastigheter.
Läs mer »

2. Wihlborgs hyr ut till Trygg Hansa i Hyllie i Malmö

Yta, kvm: 12.000 T: Colliers
Wihlborgs tecknar avtal med Trygg Hansa om 12.000 kvadratmeter och en hyrestid på 15 år i trippelcertifierade Kvartetten (Pulpeten 5) i Hyllie.
Läs mer »

3. Balder hyr ut till Convendum i Spårvagnshallarna i Stockholm

Yta, kvm: 6.800
Den snabbväxande coworkingaktören Convendum  tecknar ett hyreskontrakt med Balder i Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan 57 i centrala Stockholm.
Läs mer »

4. Vasakronan hyr ut till ARC  i centrala Stockholm

Yta, kvm: 6.500 T: Setup
Vasakronan tecknar hyresavtal med ARC (Arise Consulting Group) om samtliga kontorsytor  i projektfastigheten Grev Tureplan med adress Birger Jarlsgatan 16 i centrala Stockholm.
Läs mer »

5. Skanska hyr ut till WSP i Citygate i Göteborg

Yta, kvm: 6.000 T: Cushman & Wakefield
Skanska tecknar ett 7-årigt hyresavtal med WSP om cirka 6.000 kvm i kontorshuset Citygate (Gårda 16:18) på Fabriksgatan 2,  nära Ullevi i Göteborg.  Citygate har 36 våningar och innehåller totalt cirka 42.000 kvadratmeter uthyrbar yta.
Läs mer »

6. AMF hyr ut till Volvo Cars i Mood i centrala Stockholm

Yta, kvm: 5.000 T: JLL
AMF Fastigheter tecknar ett hyresavtal med Volvo Cars som expanderar sina nuvarande kontorslokaler från 2.000 till 7.000 kvm i Mood District i centrala Stockholm. Här kommer Volvo Cars att etablera sin nya, globala tech-hub.
Läs mer »

7. NCC hyr ut till Smart Eye på Masthuggskajen i Göteborg

Yta, kvm: 4.959 T: Tenant & Partner
NCC tecknar hyresavtal med Smart Eye som flyttar sitt huvudkontor till Brick Studios och Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. Lokalen är en sammanbindande lokal mellan de två nybyggda fastigheterna.
Läs mer »

8. Vasakronan hyr ut ARC Arise Consulting Group i Stockholm

Yta, kvm: 4.800 T: Setup
I fastigheten Klara Zenit (Båmannen 20) på Drottninggatan 20 i Stockholm tecknar Vasakronan ett 3-årigt hyreskontrakt med Arc Arise Consulting Group.  Arc Arise tar över Oriflames tidigare lokaler. För ARC är det en tillfällig destination, till flytten går vidare till Grev Tureplan där man hyrt 6.500 kvm.
Läs mer »

9. Wallenstam hyr ut till Convendum på Stampgatan i Göteborg

Yta, kvm: 4.260
Wallenstam hyr ut till coworkingbolaget Convendum i fastigheten Stampen 5:6 på Stampgatan 14, nära Centralstationen i Göteborg. Fastigheten uppfördes 1990 och omfattar 12.200 kvadratmeter lokaler.
Läs mer »

10. Atrium Ljungbeg hyr ut till Polarium i Hagastaden

Yta, kvm: 4.200 T: Tenant & Partner
Atrium Ljungberg tecknar hyresavtal det växande techbolaget Polarium som flyttar  in med sitt huvudkontor på det översta våningsplanet i nybyggda Life City i Hagastaden, Stockholm.
Läs mer »

11. Fastpartner hyr ut till Office Management i Frösunda i Solna

Yta, kvm: 4.200 T: Tenant & Partner
Fastpartner hyr ut till Office Management i Frösunda i Solna. Förhyrningen upptar ett helt våningsplan i fastigheten Hilton 2 på Gustav III:s Boulevard 32-36.
Läs mer »

12. NCAP hyr ut till Foodora på Kungsholmen i Stockholm

Yta, kvm: 4.200 U: JLL
T:
Gate46
Foodora flyttar sitt huvudkkontor till kontorsfastigheten F20 belägen på Fleminggartan 20 på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten ägs av NCAP tillsammans med Europa Capital.
Läs mer »

13. Polestar hyr av Atrium Ljungberg i Göteborg

Yta, kvm: 3.800
Atrium Ljungberg teckna2 hyresavtal med elbilsföretaget Polestar i fastigheten Lundbyvassen 4:13 (M2) på Götaverksgatan 2 i stadsdelen Lindholmen i Göteborg.
Läs mer »

14. Barings hyr ut till Convendum på Östermalm i Stockholm

Yta, kvm: 3.700 U: Avanti Partners
Barings tecknar hyresavtal  med Convendum i fastigheten Skvalberget 33 på Brahegatan 10 på Östermalm, ett stenkast bakom Sturegallerian.
Läs mer »

15. Kungsleden hyr ut till Piab i Danderyd

Yta, kvm: 3.619
Kungsleden tecknar ett 7-årigt hyresavtal med Piab i Danderyd. t Piab flyttar in i fastigheten Trekanten 5 på Vendevägen 89, precis vid södra infarten till Djursholm. Fastigheten har en total uthyrbar yta om cirka 35.000 kvm.
Läs mer »

16. Scius Partners hyr ut till Ubisoft I Hagastaden

Yta, kvm: 2.900 U: Avanti T: Cushman & Wakefield
Scius Partners tecknar hyresavtal med den den internationella spelutvecklaren Ubisoft i Fenix (Skålen 24) på Torsplan 9 i Hagastaden i Stockholm. Fastigheten omfattar 20.000 kvadratmeter och förvärvades av Scius år 2019.
Läs mer »

17. Hufuvudstaden hyr ut till Iver i Nordstan i Göteborg

Yta, kvm: 2.750
Hufvudstaden tecknar avtal med it-bolaget Iver om en 2.750 kvm stor kontorslokal i Femman, Nordstan i Göteborg. Iver är en nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster och har sammanlagt ca 1.500 medarbetare framförallt i Sverige och Norge.
Läs mer »

18. Platzer hyr ut till Mindpark i Göteborg

Yta, kvm: 2.716
Platzer tecknar hyresavtal med coworkingaktören Mindparik i fastigheten Aria, eller Gullbergsvass 1:1, belägen på Lilla Bommen i Göteborg.
Läs mer »

19. Atrium Ljungberg hyr ut till Nova vid Slussen i Stockholm

Yta, kvm: 2.600 T: Colliers
Atrium Ljungberg tecknar hyresavtal med Nova Consulting Group i ombyggnadsprojektet Katarinahuset vid Slussen i Stockholm. Konsultföretaget hyr ett våningsplan strax intill restaurangen Eriks Gondolen.
Läs mer »

20. Castellum hyr ut till Cytiva i Främre Boländerna i Uppsala

Yta, kvm: 2.300
Castellum tecknar avtal med Uppsalas största privata arbetsgivare Cytiva i Främre Boländerna, det nya kontorsområde som ska utvecklas strax sydost om Uppsala Centralstation.
Läs mer »

 

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan