Arkitekter får markanvisning

Annons

Belatchew Fastigheter AB har fått sin första markanvisning i Stockholms stad. Exploateringsnämnden har beslutat att ge Belatchew Fastigheter markanvisning för ett bostadshus i trä beläget vid Bäckvägen och Cedergrensvägen i Midsommarkransen. Byggnaden planeras innehålla ca 40 mindre bostadsrättslägenheter fördelade på 6-7 våningar.

Belatchew Fastigheter AB är ett dotterbolag till Belatchew Arkitekter AB. Bolaget grundades i maj 2014. Målet är att bygga bostäder i storstadsområdena.

– Vi ser ram emot att ta ett större ansvar och bidra till Stockholms bostadsförsörjning, säger Rahel Belatchew Lerdell, VD för Belatchew Fastigheter AB och Belatchew Arkitekter AB.

Bolaget beskriver projektet i Midsommarkransen på följande sätt:

”Gröna tak fördröjer dagvattnet och förutsättningar skapas för ett rikt insektsliv som bidrar till att pollinera hela kvarteret. Gården ska genomsyras av en mångfald av växter med plats för egen odling, vilket främjar möten mellan boende. På bottenvåningen planeras gemensamhetsutrymmen samt en lokal. Lokalens läge intill korsningen längs ett välfrekventerat stråk skapar goda förutsättningar för verksamheter såsom café med uteservering i ett soligt läge. Målet för energiförbrukning är högt ställt och lägsta möjliga energiåtgång i alla byggsystem kommer att eftersträvas”.

Genom att bygga i egen regi och ta en större roll i planerings- och byggfasen skapas förutsättningar för att låta arkitekturen ta ett större utrymme i ett projekt, konstaterar bolaget. Samtidigt byggs det upp en erfarenhet och kunskap som gagnar den traditionella konsultverksamheten och gör Belatchew Arkitekter till en bättre rustad konsult gentemot en byggherre, väl insatt i projektens ekonomiska förutsättningar.

Utvecklingen att arkitektbyråerna vill delta i fler delar av byggkedjan och även agera byggherrar är ett av ämnena som tas upp på årets upplaga av Fastighetsdagen. Seminariet, som handlar om förutsättningar, framtid och investeringsläge för fastighetsbranschen arrangeras av Fastighetsvärlden den 27 maj på Operaterrassen i Stockholm. Läs mer om program och gör din anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Tillbaka till förstasidan