Arcona får uppdrag av Fabege i Sjöstaden

Arcona har fått i uppdrag av Fabege AB att utföra en om- och påbyggnad av fastigheten Kv. Påsen 1, i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Efter ombyggnationen beräknas lokalerna omfatta ca 12.600 kvm LOA.

Annons

Fabege förvärvade den aktuella fastigheten från Capman senvåren 2020 för 441 miljoner kronor. Fabege äger flera andra fastigheter i närområdet och har projektplaner även för dessa. Grannfastighet är Trikåfabriken 9 som Fabege tidigare utvecklat och hyrt ut till Naturvårdsverket och Hyper Island. Fabege har nyligen även fått ytterligare markanvisningar i närområdet.

Projektet är en totalentreprenad och påbörjas i januari 2023 och planeras vara färdigställt i december 2024. Arcona och Fabege har under Fas 1 påbörjat detaljprojektering och produktionsförberedelser och går nu in i Fas 2.
Kontraktssumman är på ca 221 MSEK.

Kv. Påsen 1 är en kontorsbyggnad som ursprungligen var en påsfabrik från 1955 belägen i ett område som växte fram i olika etapper under 1930-, 40- och 50-talet. Hammarby Sjöstad är idag en naturlig utvidgning av Stockholms innerstad och ett etablerat kontors- och bostadsområde. Syftet med om- och påbyggnaden är att uppgradera fastigheten till moderna kontorslokaler för att möta önskemål och krav från morgondagens arbetsplatser. När projekt är färdigställt ska byggnaden certifieras enligt BREEAM Bespoke nivå Excellent.

– Vi på Arcona ser fram emot att, tillsammans med vår kund Fabege, genomföra om- och påbyggnaden av Kv. Påsen 1. Projektet har en hög profilering inom miljö och hållbarhet vilket känns extra roligt att få vara en del av. Vi är stolta och glada för förtroendet vi fått, säger Mimmie Sundin, affärschef på Arcona.

– Vi ser mycket fram emot att utveckla Kv. Påsen 1, under konceptnamnet Textiltorget, tillsammans med Arcona. Hammarby Sjöstad är en stadsdel med en levande karaktär och välkomnande atmosfär och vi är övertygade om att Arcona kommer bidra till att fastighetens nya skepnad blir en viktig del för såväl stadsbilden som innehållet på platsen, säger Stefan Windefalk, Chef Projekt Ombyggnad på Fabege.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan